به گزارش می متالز، جداول آماری عملکرد فولاد مبارکه (همراه با واحد های وابسته)، فولاد خوزستان، ذوب آهن، فولاد آلیاژی ایران، گروه ملی صنعتی فولاد ایران، فولاد کاوه جنوب، فولاد خراسان، فولاد چادرملو، آهن وفولاد ارفع و فولاد بناب در ۱۱ ماهه تولید ۱۸ میلیون و ۵۷۴ هزار و ۷۴۸ تن را ثبت کرد که در مقایسه با دوره مشابه در سال ۹۷ رشد چهار درصدی دارد.
براساس بررسی عملکرد این واحد ها در دوره این گزارش، فولاد بناب در زمینه شمش بیلت نسبت به ۱۱ ماهه نخست پارسال با رشد ۸۶۵ درصدی، بالاترین افزایش بازدهی را نشان میدهد و مجموع فولاد مبارکه (مبارکه، هرمزگان و سبا) در این دوره هشت میلیون و ۳۸۹ هزار و ۲۸۰ تن تولید داشت که نسبت به ۱۱ ماهه مشابه سال گذشته بدون تغییر بود.
همچنین واحدهای مزبور در بهمن ماه امسال یک میلیون و ۴۹۳ هزار و ۸۹۶ تن شمش تولید داشتند که نسبت به ماه مشابه سال گذشته، افت سه درصدی را ثبت کردند.
بیشترین رشد عملکرد در زمینه شمش در بهمن ماه مربوط به فولاد آلیاژی ایران با رقم ۵۲ درصد بود و بیشترین میزان تولید هم مربوط به مجموع فولاد مبارکه با رقم ۵۸۸ هزار و ۶۱۴ تن شد.
مجموع تولیدات فولادی (میلگرد، تیرآهن، ورق گرم، ورق عریض، ورق گالوانیزه، لوله و سایر مقاطع) هم در ۱۱ ماهه امسال برابر با ۱۲ میلیون و ۳۰۸ هزار و ۴۷۵ تن شد که نسبت به ۱۱ ماهه پارسال رشد هفت درصدی را ثبت کرد.
بیشترین رشد تولیدات فولادی در دوره 11 ماهه 98 مربوط به گروه ملی صنعتی فولاد ایران در زمینه تیرآهن با 345 درصد افزایش عملکرد نسبت به مدت دوره مشابه در سال 97 است و بیشترین تولید هم در این مدت مربوط به فولاد مبارکه با رقم هفت میلیون و 433 هزار و 610 تن است.
بررسی عملکرد واحد های مورد ارزیابی (فولاد مبارکه، ذوب آهن، فولاد آذربایجان، فولاد خراسان، فولاد آلیاژی ایران، نورد لوله اهواز، گروه ملی صنعتی فولاد ایران، فولاد اکسین، ورق خودرو چهارمحال و بختیاری و فولاد بناب) در بهمن ماه گویای تولید یک میلیون و 28 هزار و 661 تن بود که در مقایسه با ماه مشابه سال گذشته کاهش پنج درصدی را نشان میدهد.
ایران اکنون در بین 10 کشور فولاد ساز جهان جای گرفته و امسال انتظار میرود حداقل 10 میلیون تن صادرات فولاد به بازارهای هدف داشته باشد.
براساس سند نقشه راه معدن و صنایع معدنی پیش بینی تولید 31 میلیون تنی فولاد صورت گرفته که در صورت تحقق آن رکورد تولید در طول تاریخ فولادی سازی کشور برجای میماند.
قرار است برپایه سند چشمانداز 1404 ظرفیت تولید فولاد کشور به 55 میلیون تن برسد و در سال گذشته ظرفیت این بخش به 35 میلیون تن رسید.