تاریخ: ۲۴ اسفند ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۱:۰۱
بازدید: ۲۸۷
کد خبر: ۹۱۷۵۱
سرویس خبر : آهن و فولاد
صنعت فولاد ایران در سال۹۸ چه تغییرات مدیریتی همراه بود؟

خانه تکانی‌های صنعت فولاد در یک‌ سال

می متالز - سال ۹۸ سالی بی‌ثبات بود. شدت تحریم‌ها، نوسانات بازار، سیل و زلزله و هم‌اکنون نیز همگی در کشاکش ویروس کرونا!
خانه تکانی‌های صنعت فولاد در یک‌ سال

به گزارش می متالز، در این سال مدیران فولادی نیز خواب خوشی نداشتند و علاوه‌بر تعدد تحریم‌ها و بخشنامه‌ها، فولاد ایران شاهد تغییرات مدیریتی گسترده‌ای بود. از جابه‌جایی مدیران کارکشته‌ای چون ناصر تقی‌زاده تا خداحافظی معاونان برجسته‌ای چون تقی ممتازان و محمود اکبری. در ادامه نگاهی به برخی از مهم‌ترین تغییرات مدیریتی در این سال خواهیم داشت.

 

قرعه به ناصر تقی‌زاده افتاد

نخستین تغییر مدیریتی مهم امسال مربوط به گل گهر بود و قرعه به نام ‌ناصر تقی‌زاده افتاد. جمشید ملارحمان جایگزین ناصر تقی‌زاده در جایگاه مدیرعاملی گل‌گهر شد. تقی‌زاده این شرکت معدنی و صنعتی را ترک کرد و رئیس هیأت‌مدیره شرکت معدنی و صنعتی دیگری شد: چادرملو.

 

تغییرات مدیریتی ملارحمان

جمشد ملارحمان نیز با شروع کار دست به تغییرات مدیریتی زد که از آن جمله، میرعلی طاهرزاده (قائم مقام مدیرعامل) و مجید علیدادی (معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی) منصوب شدند. محمد ایرانمنش نیز جایگزین مرتضوی در مدیریت روابط عمومی و امور بین‌الملل گل‌گهر شد. در ادامه و در دی نیز معاونت بهره‌برداری مجتمع گل‌گهر با بازنشستگی محمد ستوده بحرینی به حجت نجمی‌نیا سپرده شد.

 

آمد و شد گسترده مدیرعاملان فولادی/ میرمحمدی در سنگان جای خود را به امرایی داد

علی «امرایی» جایگزین سید‌محسن «میرمحمدی» در صنایع فولاد سنگان خراسان یکی از شرکت‌های وابسته به گروه فولاد مبارکه شد.

 

شهرام عالی‌وند مدیرعامل فولاد امیرکبیر کاشان شد

مدیرعامل فولاد مبارکه با پذیرش استعفای عزیز «قنواتی» از مدیرعاملی فولاد امیرکبیر کاشان، شهرام «عالی‌وند» را به عنوان مدیرعامل جدید این شرکت فولادی معرفی کرد.

 

قنواتی به فولاد آتیه خلیج‌فارس رفت

عزیز «قنواتی» لحظاتی پس از استعفا از فولاد امیرکبیر کاشان به عنوان مدیرعامل فولاد آتیه خلیج‌فارس انتخاب شد.

 

مجید رضاپور رفت؛ سعید بزرگی آمد

مدیرعامل شرکت صنایع ورق‌های پوششدار تاراز چهارمحال نیز در این سال تغییر کرد و سـعید بزرگی جایگزین مجید «رضاپور» شد.

 

تغییر مدیرعامل در سناباد

کشانی مدیرعامل وقت شرکت فولاد خوزستان، حکم مدیرعاملی شرکت صنعتی و معدنی توسعه فراگیر سناباد (توسعه ملی) را برای محمدحسین «مولوی‌زاده» زد و او جایگزین حسین «نکایی» شد. پس از چند ماه او نیز از این جایگاه را واگذار کرد و «مدنی‌فر» از سوی علی‌ محمدی مدیرعامل فولاد خوزستان به‌عنوان مدیرعامل شرکت توسعه فراگیر سناباد منصوب شد.

 

کشانی خوزستان را ترک کرد

محمد کشانی نیز در این سال از فولاد خوزستان جدا شد و با یک کارنامه موفق، جایگاه مدیرعاملی این شرکت بزرگ فولادی را به علی محمدی معاون وقت خود سپرد. کشانی حکم مشاور رئیس هیأت عامل ایمیدرو و عضویت در هیات‌‌مدیره شرکت آلومینیوم ایران (ایرالکو) را دریافت کرد و چند صباحی نیز مدیرعامل پارس فولاد سبزوار شد و در کمتر از یک‌ماه از این شرکت‌ تابعه هلدینگ سرمایه‌گذاری پارسیان به مدیرعاملی مسعود سمیعی‌نژاد خارج شد.
وی در نیمه اسفند وارد ترکیب هیات مدیره فولاد آلیاژی ایران شد.

 

موج تغییر مدیرعامل به فولاد خراسان هم رسید

فولاد خراسان که یکی از باثبات‌ترین مدیریت‌ها را در میان شرکت‌های فولادی داشت سال‌جاری با تغییر مدیرعامل مواجه شد و سید حسین «احمدی» پس از ۹ سال تکیه بر صندلی مدیرعاملی این شرکت در نیشابور با رسیدن فصل بازنشستگی استعفا داد و دکتر کسری «غفوری» بر این جایگاه تکیه زد. این شرکت در دوره مدیرعامل جدید شاهد تغییرات مدیریتی در سطح معاونان و مدیران کلیدی نشد.

 

سبا مدیر عوض کرد

مصطفی عطایی‌پور با دریافت حکمی از سوی حمیدرضا عظیمیان مدیرعامل فولاد مبارکه بر صندلی «احمدیان» تیکه زد و به عنوان مدیر مجتمع فولاد سبا منصوب شد.

 

گروه ملی فولاد: اعتراضات کارگری به اضافه تغییر مدیرعامل

گروه ملی صنعتی فولاد ایران که با حواشی کارگری زیادی روبه‌رو شده بود در نیمه دوم سال شاهد تغییرات مدیریتی جدیدی شد و نادر جعفر «یوسفی» مدیرعاملی این شرکت در خوزستان را عهده‌دار شد.

 

خطیبی وارد هلدینگ ماهان شد

صادق جاهد خطیبی، معاون برنامه‌ریزی و توسعه شرکت ملی فولاد به سمت مدیرعاملی هلدینگ گسترش صنایع و معادن ماهان (وابسته به شرکت سرمایه‌گذاری گروه مالی گردشگری) منصوب شد.

 

فولاد متیل مدیرعامل عوض کرد

محسن رضیعی نیز در سال ۹۸ به سمت مدیرعاملی هلدینگ فولاد متیل منصوب و جایگزین «بیات ماکو» شد. بیات ‌ماکو نیز مشاور ارشد مدیرعامل هلدینگ ماهان را انتخاب
کرد.

 

فاضل، بناب را ترک کرد

دکتر سیدابوتراب فاضل در دی از مدیرعاملی فولاد صنعت بناب استعفا داد و صادق جاهد خطیبی مدیرعامل صنایع و معادن ماهان، با حفظ سمت، سرپرستی این مجتمع فولادی را عهده‌دار شد.

 

خلیقی سکاندار غرب آسیا شد

غلامرضا خلیقی که پیش از این عضو هیات‌مدیره فولاد غرب آسیا بود با استعفای ندیمی به عنوان مدیرعامل جدید فولاد غرب آسیا انتخاب شد. خلیقی سابقه مدیرعاملی این شرکت بزرگ بخش خصوصی در سال‌های گذشته را نیز در کارنامه خود دارد.

 

تغییرات معاونان/ معاون بازاریابی فولاد کاوه تغییر کرد

مدیرعامل فولاد کاوه جنوب کیش در حکمی مصطفی «معینی یوسفی» را به سرپرست بازاریابی و فروش فولاد کاوه جنوب برگزید و او را جایگزین تقی «ممتازان» کرد.

 

تغییرات مدیریتی در ذوب

نعمت‌الله محسنی نیز در نیمه سال، صندلی خود را به بهزاد کرمی به عنوان معاون بازاریابی و فروش ذوب‌آهن اصفهان داد و محمدجعفر صالحی نیز به عنوان معاون خرید ذوب‌آهن منصوب شد. محسنی نیز در ادامه وارد هیات‌مدیره پویش بازرگان شد.

 

تغییر معاون فناوری فولاد مبارکه

با تغییر دیگری از سوی حمیدرضا عظیمیان مدیرعامل فولاد مبارکه، سیدمهدی نقوی جایگزین منوچهرنیکفر در سمت معاون فناوری شرکت فولاد مبارکه اصفهان شد. منوچهر نیکفر نیز در روزهای پایانی سال ۹۸ به عنوان سرپرست باشگاه فولاد سپاهان تعیین شد و بر صندلی تابش تکیه زد.

 

نادری؛ از اصفهان به تهران

امیرحسین نادری که زمانی معاون اقتصادی فولاد مبارکه اصفهان بود در 10 اسفند جانشین حسن یونسیان شد و به عنوان مدیرعامل جدید شرکت ملی فولاد ایران شروع به کار کرد.

 

تغییرات از اصفهان تا آلمان

سال‌جاری شاهد تغییرات دیگری نیز در ترکیب هیأت‌مدیره شرکت‌های فولادی تا جابه‌جایی معاونان وزارت صنعت، معدن و تجارت که تصمیمات و بخشنامه‌های آنها تأثیر زیادی بر بازار فولاد می‌گذارد، بودیم.

 

اسماعیلی از مجلس وارد دولت شد

همچنین در این سال، جعفر سرقینی نیز معاونت معدن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت را به داریوش اسماعیلی سپرد و راهی آلمان به عنوان مدیرعامل جدید آسکوتک شد.

 

دشتیانه به ذوب آهن برگشت

احسان دشتیانه که سال قبل، معاونت فروش و بازاریابی را به دکتر محسنی واگذار کرد، پس از یک‌سال وارد کادر هیأت‌مدیره این شرکت بزرگ فولادی شد.

 

تغییر در ترکیب هیأت مدیره فولاد مبارکه

ترکیب هیأت‌مدیره فولاد مبارکه نیز دچار تغییراتی گردید و اسرافیل احمدیه جایگزین بهمن عیار رضایی در این شرکت بزرگ فولادی شد. همچنین در هفته‌های آخر سال، غلامحسن تقی‌نتاج جایگزین سیدضیاء ایمانی در ترکیب هیأت‌مدیره فولاد شد.

 

تغییرات مدیریتی تا اسفند ادامه داشت

فولاد مبارکه در هفته‌های آخر سال نیز دست به تغییر مدیریتی زد و با اعلام بازنشستگی محمود اکبری، سرپرستی معاونت فروش و بازاریابی این شرکت بزرگ فولادی به غلامرضا طاهری که پیش از این مدیر برنامه‌ریزی و تحقیقات بازار بود، سپرده شد.
سال ۹۸ سال عجیبی در جابه‌جایی‌های مدیریتی بود؛ فولاد آلیاژی ایران که به تغییر پی‌درپی مدیرعامل شهره بود با عملکرد درخشان چایچی به ثبات مدیریتی رسید و از آن سوی، فولاد خراسان که نزدیک به یک دهه با مدیرعاملی سیدحسین احمدی پیش رفت، در سال ۹۸ وارد گردونه تغییر مدیریتی شد. گروه فولاد مبارکه نیز شاهد تغییرات متعددی در تمام طول سال بود.

عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت