تاریخ: ۲۴ اسفند ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۱:۱۰
بازدید: ۲۶۹
کد خبر: ۹۱۷۵۶
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
چشم‌انداز صنایع معدنی در سال ۹۹

حرکت صنایع‌ معدنی بر محور صادرات

می متالز - بیشتر صنایع معدنی در سال ۹۸ با وجود تحریم‌ها و رکود داخلی توانستند که از این سال با اهداف تعیین‌شده عبور کنند.
حرکت صنایع‌ معدنی بر محور صادرات

به گزارش می متالز، هرچند بازار در سال ۹۸ به رکود چند ساله گذشته ادامه داد و بیشتر صنایع معدنی نیز گریبانگیر این رکود بودند اما سال گذشته برخی صنایع مانند فولاد و آلومینیوم با تمام شرایط پیش‌رو توانستند بازار به نسبت خوبی داشته باشند و اهداف بازار داخلی و صادراتی خود را محقق کنند.
بیشتر فعالان صنایع معدنی معتقد هستند که بازار سال آینده ممکن است همچنان با رکود همراه باشد اما در همین بازار نیز فرصت‌های وجود دارد که نباید آنها را نادیده نگرفت و البته بیش از پیش با برنامه‌ریزی‌های مشخص‌تر به سمت صادرات پیش رفت.

 

سال خوبی برای فولادی‌ها در پیش‌رو است

عزیز قنواتی مدیرعامل فولاد آتیه خلیج‌فارس درباره چشم‌انداز صنعت فولاد در سال آینده اظهار کرد: با وجود تمام مشکلات از جمله تحریم‌ها، تمام فولادسازان به برنامه‌های خود در یک سال گذشته رسیده‌اند و چه بسا برخی واحدها فراتر از برنامه‌های خود نیز پیش رفته‌اند.
 از این‌رو به نظر می‌رسد که سال آینده نیز به همین روال صنعت فولاد به پیش برود و با مشکل خاصی روبه‌رو نخواهد بود، چراکه بیشتر واحدهای فولادی مسیرهای صادراتی خود را پیدا کرده‌اند.
قنواتی در ادامه تاکید کرد:‌ به نظر می‌رسد که فروش محصولات فولادی چه در داخل و چه در خارج برای واحدهای فولادی‌ مهیا باشد. 
وی همچنین با اشاره به شیوع بیماری کرونا و تاثیر آن بر بازار محصولات فولادی در سال ۹۹ عنوان کرد:‌ ویروس کرونا نیز تا اوایل فروردین از وضعیت بحرانی خود عبور خواهد کرد. در زمینه ویروس کرونا موضوع آن است که  فضای مجازی بسیار این بیماری را داغ کرده است.

 

برنامه‌ریزی برای سال آینده فولاد

محمد حیدری، مدیرعامل آرین فولاد غرب نیز درباره وضعیت فولاد در سال آینده اظهار کرد: یکی از مشکلاتی که واحدهای فولادسازی در سال‌جاری با آن روبه‌رو بودند، تامین سنگ آهن بود؛ از همین رو به نظر می‌رسد که باید در سال جدید برنامه‌ریزی بیشتری برای تامین مواد اولیه برای واحدهای فولادسازی انجام بگیرد تا این واحدها در زمینه تولید خود دچار مشکل خاصی نشوند.  حیدری با اشاره به موضوع صادرات عنوان کر:‌ در بحث صادرات فولاد نیز باید برنامه‌ریزی‌های بیشتری انجام گیرد، زیرا بازارهای صادراتی به سادگی به دست نمی‌آیند از این رو باید برای حفظ بازارهای به‌دست‌آمده باید  بسیار بکوشیم.

 

عبور از ویروس کرونا

سیدرضا شهرستانی، عضو هیات‌مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد عنوان کرد: وضعیت فصل اول سال آینده بستگی به عبور کل کشور از ویروس کرونا، خواهد داشت. بدون شک ویروس کرونا تا سال آینده و با گرم شدن هوا از بین خواهد رفت. شرایط زندگی و بازار نیز بالاخره به روال عادی خود باز خواهند گشت.  شهرستانی در ادامه با اشاره به رکودی که ممکن است گریبان‌گیر فصل اول سال بازار فولاد شود، عنوان کرد:‌ شرایط بازار فولاد به گونه‌ای است که ممکن است که در چند ماه نخست سال با رکود همراه باشیم، اما از فصل تابستان به بعد روند مصرف دوباره افزایش خواهد یافت و بازار ممکن است که با رونق روبه‌رو شود.  از این رو باید با پشتکار پیش برویم و از وابستگی به نفت خود را کاهش دهیم.  شهرستانی در ادامه خاطرنشان کرد:  باید برای رونق‌بخشی به بازار در سال آینده باید چرخه اقتصادی کشور به حرکت درآید تا ساخت و سازهای ساختمانی و صنایع دیگر را به حرکت درآورد.  وی ادامه داد:‌ باید زیرساخت‌ها را راه‌اندازی کرد از همین رو اگر دولت جاده‌سازی، راه‌اندازی ریل و تونل‌سازی و... را شروع می‌کرد، رونق اقتصادی شکل خواهد گرفت، زیرا این اقدام‌‌ها بخش‌های مختلفی از چرخش اقتصادی را  به راه می‌اندازد. این عضو هیات‌مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد در ادامه عنوان کرد: در حال حاضر بیشتر واحدهای فولادسازی ما در بازارهای جهانی شناخته شده هستند، از این رو باید بتوانیم برای صادرات برنامه‌ریزی کرد.

 

چشم‌انداز سیمان

بازار سیمان در سال جاری با توجه به رکود داخلی اما توانست به تولید برنامه‌ریزی شده خود دست یابد. درباره چشم‌انداز صنعت سیمان در سال آینده حسن صباغیان‌بیدگل فعال حوزه سیمان اظهار کرد:‌ اگر صنعت ساختمان‌سازی در سال آینده بتواند رشد و رونق داشته باشد، صنعت سیمان نیز به همان نسبت می‌تواند رو به جلو حرکت کند و از رونق برخوردار شود. صباغیان‌بیدگل در پاسخ به این پرسش که آیا دولت برنامه خاصی برای ساخت و ساز دارد، گفت: اما این‌گونه که به‌نظر می‌رسد، دولت هیچ برنامه‌ای برای ساخت و ساز ندارد و با توجه به شرایط رکود مردم نیز ساخت و سازی  انجام نمی‌دهند، از این رو چشم‌انداز و دورنمایی از رونق را برای صنعت سیمان نمی‌توان برای سال آینده پیش‌بینی کرد.

 

رونق در انتظار بازار آلومینیوم

بازار آلومینیوم در سال‌جاری بازار خوبی را از سر گذراند و با توجه به این موضوع می‌توان همین چشم‌انداز را برای سال آینده آن متصور بود.
در این‌باره آریا صادق‌نیت‌حقیقی عضو هیات‌مدیره سندیکای آلومینیوم ایران عنوان کرد:‌ البته نگرانی جدید این روزها که مربوط به بیماری کرونا است، ممکن است که در ماه‌های ابتدایی سال آینده نیز خود را نشان بدهد، زیرا شیوع بیماری کرونا به نوبه خود سبب رکود بازارها شده است. صادق‌نیت‌حقیقی ادامه داد: بیشترین فشارها در دنیا روی کشورهای چین و ایران است؛ البته کشور چین دوران پیک این بیماری را پشت‌سر گذارند است، این در حالی که ایران هم‌اکنون در دوران پیک و پرفشار این بیماری قرار گرفته است و این احتمال می‌رود که تا اواخر اردیبهشت درگیر این موضوع باشیم. وی در ادامه با اشاره به آغاز ماه رمضان در اردیبهشت عنوان کرد: موضوع دیگر در پیش رو بودن ماه رمضان است که خود این ماه نیز همراه با رکود نسبی برای بازار همراه است. در حقیقت بازار سال آینده از ابتدای خرداد شروع خواهد شد.  این عضو هیات‌مدیره سندیکای آلومینیوم ایران ادامه داد: امیدواریم که در مابقی سال شاهد تعادل و یکنواختی در بازار باشیم که به کمک تولیدکنندگان آلومینیوم در بازار بیاید و سال خوبی را برای این صنعت رقم بزند.

عناوین برگزیده