تاریخ: ۲۶ اسفند ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۳:۵۸
بازدید: ۲۵۶
کد خبر: ۹۲۱۴۸
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

واکنش بازارها به اقدام اضطراری بانک مرکزی آمریکا

می متالز - پس از کاهش مجدد نرخ بهره توسط فدرال رزرو، بورس های آسیایی ریزش کردند.
واکنش بازارها به اقدام اضطراری بانک مرکزی آمریکا

به گزارش می متالز، بیشتر شدن شیوع کرونا در جهان باعث شد تا بانک مرکزی آمریکا در نشستی اضطراری و بی سابقه، نرخ بهره را به صفر درصد کاهش دهد.  به دنبال اعلام این خبر، بانک مرکزی ژاپن نیز جلسه اضطراری برگزار و اقدامات حمایتی بیشتری را از بازارهای مالی اعلام کرد.  ایتالیا به عنوان کانون اصلی کرونا در اروپا اعلام کرده است که قرنطینه را به تمام کشورش گسترش داده است. با قرنطینه کامل هشتمین اقتصاد بزرگ جهان انتظار می رود رشد اقتصادی منطقه یورو بیش از پیش با کاهش مواجه شود.  از سوی دیگر اسپانیا و دانمارک نیز با اتخاذ تصمیمی مشابه، کشورهای خود را قرنطینه کردند. در انگلیس دولت اعلام کرده است که افراد سالمند باید خود را قرنطینه کنند و مدارس و اماکن عمومی در تقریبا همه کشورهای اروپایی تعطیل شده است.

ویشینو واراتان، کارشناس بازار در بانک "میزوهو" گفت: فدرال رزرو بخش بزرگی از توان خود را برای مهار کرونا شرط بسته است و اکنون دستش در صورت وخیم تر شدن وضعیت خالی خواهد بود.

چین اعلام کرده است که از زمان همه‌گیری کرونا تاکنون صادراتش ۱۷ درصد و وارداتش چهار درصد کاهش پیدا کرده است. با توجه به بزرگی بازار چین، بسیاری از شرکت‌های مطرح بین‌المللی انتظار زیان سنگینی را در نتیجه تعطیلی کسب و کارهای خود دارند.

در شرق آسیا بانک های مرکزی چین، ژاپن، کره جنوبی، سنگاپور و استرالیا برای حمایت از بازارها دست به کار شده اند و احتمال منفی تر شدن نرخ بهره در ژاپن به دنبال رشد عجیب منفی هفت درصدی اخیر شدت پیدا کرده است.

بانک مرکزی اروپا، بانک مرکزی آلمان و وزیر دارایی فرانسه هم در اظهاراتی جداگانه اعلام کردند که در حال بررسی اقدامات ممکن برای حمایت از بازارهای مالی و کاستن از تبعات منفی کرونا هستند.  جینگ یی پان، تحلیل گر بانک آی جی گفت: هر چند که دولت ها و بانک های مرکزی به دنبال حمایت بیشتر از اقتصاد خود هستند اما ریسک ورود اقتصاد جهانی به رکود کاملا واقعی و فراگیر است.  در انگلیس نیز دولت خبر از رکوردشکنی مخارج خود در طول ۶۵ سال اخیر برای تقویت رشد اقتصادی را داده است.

در وال استریت، همه شاخص‌ها به لطف حمایت های اخیر دولت و بانک مرکزی به طرز کم سابقه ای صعودی بودند تا جایی که سه شاخص مهم بورسی در سطح بالاتری از روز قبل خود بسته شدند.  شاخص "داوجونز ایدانستریال اوریج" با ۹.۳۶ درصد افزایش نسبت به روز قبل و در سطح ۲۳ هزار و ۱۶۵.۸۲ واحد بسته شد. شاخص "اس اند پی ۵۰۰" با ۹.۲۹ درصد صعود تا سطح ۲۷۱۱.۰۲  واحدی بالا رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی " نزدک کامپوزیت" با صعود ۹.۳۵ درصدی در سطح ۷۸۷۴.۸۸  واحدی بسته شد.

رایان دیتریش، استراتژیست بازار در موسسه ال پی ال فایننشیال گفت: بلاخره چیزی برای جشن گرفتن پیدا کردیم. سیاست های حمایتی اخیر می تواند به بازارها و کسب و کارها تا حد زیادی کمک کند.

گرگ مک بریج، کارشناس بازار سهام در موسسه بنک ریت گفت: ممکن است این وضعیت هفته ها یا شاهد ماه ها ادامه داشته باشد اما نباید فراموش کرد شاخص ها همان طور که می توانند خیلی سریع ریزش کنند می توانند خیلی سریع هم به روزهای اوج برگردند.

در معاملات بورس‌های آسیا، شاخص‌ها عملکرد بدی داشتند؛ تا جایی که شاخص "نیک کی ۲۲۵" بورس توکیو ژاپن با ریزش ۲.۴۶ درصدی تا سطح ۱۷ هزار و ۲.۰۰۴  واحدی پایین رفت. شاخص "هانگ سنگ" بورس هنگ کنگ ۳.۷۳ درصد پایین رفت و در سطح ۲۳ هزار و ۱۳۷.۵۴ واحد بسته شد.

در چین شاخص "شانگ‌های  کامپوزیت" ریزش ۴.۰۱ درصدی را تجربه کرد و در سطح ۳۷۳۸.۹۷  واحد بسته شد. در استرالیا شاخص "اس اند پی اس اند ایکس ۲۰۰" بورس سیدنی با ۹.۷ درصد ریزش و ایستادن در سطح ۵۰۰۲ واحدی به کار خود خاتمه داد. در بین دیگر شاخص‌های مهم آسیایی، شاخص " تاپیکس" ژاپن نزولی  بود.

در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص‌ها تحت تاثیر افزایش شمار مبتلایان به کرونا در ایتالیا، اسپانیا، آلمان و فرانسه و مذاکرات برگزیت قرار داشتند تا جایی که شاخص "فوتسی ۱۰۰" بورس لندن با ۲.۴۶ درصد افزایش نسبت به روز قبل و در سطح ۵۳۶۶.۱ واحد بسته شد.

شاخص "کک ۴۰" بورس پاریس با جهش ۱.۸۳ درصدی در سطح ۴۱۱۸.۳۶ واحد بسته شد و شاخص "دکس ۳۰" بورس فرانکفورت در آلمان با صعود ۰.۷۷ درصدی و ایستادن در سطح  ۹۲۳۲.۰۸ واحدی به کار خود خاتمه داد. در مادرید شاخص "ایبکس ۳۵" ۳.۷۳ درصد بالا رفت و به ۶۶۲۹.۶۰ واحد رسید.

در بازار طلای سیاه روند قیمت‌ها نزولی بود. هر بشکه نفت " وست تگزاس اینتر مدیت" با ۳.۶۶۳ درصد ریزش به ۳۰.۵۸ دلار رسید و نفت خام برنت دریای شمال با افت ۵.۴۴ درصدی به ازای ۳۲.۰۱ دلار در هر بشکه مبادله شد.

همچنین در بازار فلزات گران‌بها، بهای هر اونس طلا برای تحویل فوری با ۰.۹۹ درصد افزایش نسبت به روز قبل در سطح ۱۵۴۴.۸۰ دلار معامله شد. هر اونس نقره با صعود ۰.۵۸ درصدی به ازای ۱۴.۵۹ دلار مبادله شد.

عناوین برگزیده