تاریخ: ۲۸ اسفند ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۳:۳۲
بازدید: ۲۷۲
کد خبر: ۹۲۷۱۲
سرویس خبر : انرژی

عراق خواستار نشست اضطراری اوپک و غیراوپک شد

می متالز - وزیر نفت عراق در نامه‌ای خواستار نشست اضطراری اوپک و غیراوپک شد.
عراق خواستار نشست اضطراری اوپک و غیراوپک شد

به گزارش می متالز، ثامر غضبان، وزیر نفت عراق روز سه‌شنبه (۲۷اسفندماه) با ارسال نامه‌ای به سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک)، خواستار برگزاری نشست اضطراری اوپک و غیراوپک شد تا درباره اقدام فوری برای کمک به برقراری تعادل در بازار نفت گفت‌وگو کنند.

در این نامه ثامر غضبان از محمد بارکیندو، دبیرکل اوپک خواسته است که به «فوریت رسیدن» برگزاری نشست اضطراری سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش موسوم به «اوپک پلاس» کمک کند تا درباره «همه راه‌های ممکن» برای برقراری دوباره تعادل در بازار نفت و بهبود شرایط وخیم کنونی گفت‌وگو کنند.

توافق کاهش تولید کشورهای عضو اوپک پلاس، که تولیدکننده بیش از ۴۰ درصد نفت خام جهان هستند، برای کاهش روزانه یک میلیون و ۷۰۳ هزار بشکه‌ای نفت در پایان این ماه میلادی (مارس) منقضی می‌شود.

این در حالی است که مذاکرات نشست اخیر اوپک‌پلاس در اوایل این ماه میلادی (مارس) برای تعمیق کاهش تولید نفت نیز با شکست مواجه شد.

به نظر می‌رسد همکاری سه‌ ساله اوپک و متحدانش در پی بی‌نتیجه ماندن هشتمین نشست مشترک وزارتی اوپک و غیراوپک و نپذیرفتن روسیه برای تعمیق کاهش تولید نفت، به پایان خود رسیده باشد.

پس از شکست مذاکرات مسکو و دیگر اعضای اوپک اعلام کرده‌اند که این مسئله به معنای از میان رفتن همه محدودیت‌های تولید است و عربستان اعلام کرد که رکورد تولید و صادرات خود را به بالاترین میزان ممکن می‌رساند.

قیمت‌ جهانی نفت خام پس از شکست این مذاکرات به قدری سقوط کرد که قیمت نفت خام برنت دیروز، سه‌شنبه (۲۷ اسفندماه)، به ۲۸ دلار و ۷۳ سنت رسید و این شاخص برای نخستین بار از سال ۲۰۱۶ دیروز با قیمتی پایین‌تر از ۳۰ دلار بسته شد. 

به گفته برخی منابع با لغو نشست کمیته مشترک فنی اوپک و غیراوپک (JTC) که قرار بود امروز چهارشنبه (۲۸ اسفندماه) برگزار شود، تلاش برای میانجیگری بین روسیه و عربستان نیز با شکست روبه‌رو ‌شد. 

وزیر عراق همچنین در این نامه خواستار برگزاری نشست فوق‌العاده کمیته مشترک فنی اوپک و غیراوپک (JTC) و نشست کمیته وزارتی نظارت بر توافق اوپک و غیراوپک (JMMC) برای «جلوگیری از آثار منفی در کوتاه ، میان‌مدت و بلندمدت» شد.

عناوین برگزیده
پرطرفدارترین عناوین