به گزارش می متالز، حسین نجاتی در جلسه شورای برنامه ریزی استان آذربایجان شرقی با ارایه گزارشی از روند برنامههای اقتصاد مقاومتی در حوزه صنعت، معدن و تجارت افزود: در سال 95 از یکهزار و 75 جواز تاسیس ایجادی و توسعه ای صادره 729 طرح به مرحله تامین زمین و شروع سرمایه گذاری رسید و بدین ترتیب ضریب تبدیل جواز تاسیس به مقاصد سرمایه گذاری واقعی از 5 تا 10 درصد در سالهای قبل به 70 درصد افزایش یافت .
وی ادامه داد: این موضوع در 9 ماهه امسال نیز ادامه دارد و با توجه به سیاست سازمان مبنی بر تمرکز بر طرحهای توسعه ای واحدهای تولیدی موجود با هدف افزایش ظرفیت و تولید محصول جدید، 108 فقره جواز توسعه با حجم سرمایه گذاری یک هزار میلیارد تومان با پیش بینی اشتغال 3 هزار و 700 نفر صادر شد.
نجاتی اضافه کرد: در 9 ماهه امسال 272 فقره جواز تاسیس ایجادی و توسعه ای صادره در سالهای قبل نیز به مرحله بهره برداری رسید و پروانه بهره برداری برای آنها صادر شد.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان آذربایجان شرقی در ادامه با ارایه تحلیلی عملکرد صادرات کالاهای غیرنفتی استان در 9 ماهه سال 1396 افزود: در این مدت ، ارزش صادرات استان از طریق کل گمرکات کل کشور به یک میلیارد و 529 میلیون دلار رسید که در تلاشیم طبق برنامه این رقم را به بیش از 2.2 میلیارد دلار تا پایان سال برسانیم.
وی در این نشست در ادامه گزارش خود به ارایه اقدامات انجام گرفته در ستاد تسهیل و رفع موانع تولید نیز پرداخت و گفت: در 9 ماهه امسال تشکیل 246 جلسه کارگروه برای حل مشکل 1629 واحد تولیدی استان ، منجر به صدور 1639 مصوبه شد که تا کنون 37.33 درصد مصوبات اجرا و عملیاتی شده است و علت آن عدم همکاری مناسب بانکها در اجرای مصوبات مربوط به مشکلات بانکی است.
نجاتی با اشاره به بررسی های انجام گرفته در خصوص عمده مشکلات واحدهای تولیدی بیان داشت: پیش بینی میکنیم با حل 4 مشکل اساس واحدهای تولیدی مانند حذف جرائم بانکی، بیمه و مالیات، نوسازی ماشین آلات و تقویت تکنولوژی، قطع نکردن انرژی تولید در قبال بدهی و همچنین تقویت مدیریت صنایع می توانیم 60 % دغدغه های تولید در استان را کاهش دهیم.
رییس سازمان صنعت معدن و تجارت استان همچنین با اشاره به نتایج تحلیلی طرح رونق تولید در 9 ماهه سال 96 در جهت تامین نقدینگی مورد نیاز واحدهای تولید گفت: در استان آذربایجان شرقی و از ابتدای سال 96 تا کنون ، به612 واحد تولیدی مبلغ 368 میلیارد تومان تسهیلات بانکی طرح رونق تولید پرداخت شده است که از نظر تعداد در رتبه 6 کشوری قرار داریم.