به گزارش می متالز، سیدمحمود سیدی در پاسخ به سئوالی مبنی بر تاثیر حذف حق انتفاع در قانون بودجه ۹۷ در سوددهی چادرملو اظهار داشت: هر چند که در تبصرههای لایحه بودجه سال ۱۳۹۷، اشاره ای به حق انتفاع یا بهره مالکانه نشده اما در ردیف ۱۳۴۰۸ جدول شماره ۳ پیوست لایحه، پیشبینی شده که دولت در سال ۹۷ از بابت بهره مالکانه و حقوق دولتی معادن مبلغ ۱۰,۵۰۰,۰۰۰ میلیون ریال درآمد داشته باشد.
وی افزود: در قانون بودجه سال قبل هم برای حق انتفاع، حکم قانون تنها محدود به وصول بدهیهای سنواتی حق انتفاع بوده است اما بنا به صراحت بند ۲ قسمت الف تبصره ۱۰ قانون بودجه سال ۱۳۹۴ کل کشور و به دلیل وجود قرارداد انجام عملیات تجهیز و استخراج فیمابین شرکت و ایمیدرو که تا پایان سال ۱۳۹۷ معتبر است، شرکت معدنی و صنعتی چادرملو متعهد به پرداخت حق انتفاع بر مبنای مفاد قرارداد است و این رویه از سال ۱۳۹۴ آغاز شده و تا پایان سال ۱۳۹۷ ادامه خواهد داشت.
سیدی بیان کرد: هزینه حق انتفاع در پیشبینیهای درآمد هر سهم برای پایان سالهای مالی تاکنون افشاء شده است بنابراین به نظر نمی رسد عدم لحاظ حق انتفاع و یا بهره مالکانه در لایحه بودجه سال ۱۳۹۷ موجب شود که اجرای قرارداد یاد شده اسقاط شود و به همین دلیل در پیشبینی درآمد هر سهم برای سال مالی منتهی ۲۹ اسفند ۹۷، هزینه فوق لحاظ خواهد شد.
وی یادآور شد: چون پروانه بهره برداری از معدن سنگ آهن شرکت به نام ایمیدرو است، مطابق قانون معادن، پرداخت حقوق دولتی متعلقه در تعهد ایمیدرو بوده و خواهد بود.
سیدی با اشاره به اعلام ایمیدرو مبنی بر اینکه با موافقت دولت، بدهیهای معادن و متعاقب آن بدهی ایمیدرو به خزانه تهاتر می شود، عنوان کرد: به طور قطع تهاتر یاد شده نمی تواند تعهد جدیدی در تغییر میزان بدهی حق انتفاع شرکت ایجاد کند و مطابق قرارداد منعقده یاد شده فیمابین شرکت و ایمیدرو، حق انتفاع موضوع قرارداد در وجه ایمیدرو پرداخت شده و می شود.
مدیر امور مالی و اقتصادی مجتمع صنعتی و معدنی چادرملو در پاسخ به سئوالی در مورد روند افزایشی ارزش سهام چادرملو در بورس و علت افزایش و استقبال فعالان بازار سرمایه از سهام این شرکت اظهار داشت: این اقبال عمدتا عمومی و ناشی از تغییر مسیر سرمایه گذاری بوده و انتظار هم همین بود که وجوه آماده سرمایه گذاری برای حضور در بازار سرمایه تمایل بیشتری داشته باشد.
وی افزود: سهام شرکت معدنی و صنعتی چادرملو در بازار سرمایه نیز از این اقبال عمومی برخوردار شده و ضمن اینکه عملکرد شرکت در پوشش مناسب درآمد هر سهم و همچنین راه اندازی به موقع کارخانه تولید شمش فولاد، تولید فراتر از حد برنامه فولاد تاکنون و افزایش قیمتهای فروش شمش فولاد نسبت به پیشبینیهای قبلی، باعث شده که این ویژگیها نیز مورد توجه سرمایه گذاران بازار سرمایه قرار گیرد و شرکت به توفیق الهی نسبت به پیشبینیهای خود، عملکردی مطلوب داشته و این مطلوبیت به افزایش انگیزه تمایل سرمایه گذاران به خرید سهام شرکت کمک کرده است.
سیدی همچنین در مورد روند پیشرفت طرحهای توسعه چادرملو از جمله کارخانه احیاء بیان کرد: هماکنون پیشرفت فیزیکی اجرای طرح کارخانه مگامدول تولید آهن اسفنجی با ظرفیت ۱.۶ میلیون تن در سال، معادل ۸۳ درصد بوده و با توجه به برنامه ریزی های به عمل آمده و تامین مالی مناسب انجام شده، برنامه راه اندازی آزمایشی طرح فوق از پایان شهریور سال ۱۳۹۷ به پایان خرداد سال ۱۳۹۷ اصلاح شده است.
وی تصریح کرد: انتظار داریم در خرداد سال بعد شاهد تولید آزمایشی طرح فوق باشیم و با توجه به بهره برداری از کارخانه فولاد مجتمع صنعتی و معدنی چادرملو، به طور قطع تعجیل در راه اندازی کارخانه تولید آهن اسفنجی، کمک زیادی به کاهش هزینه های تولید فولاد خواهد کرد.
سیدی یادآور شد: طرح تامین آب با اجرای ۲۶۵ کیلومتر شبکه فاضلاب شهرستان اردکان و احداث تاسیسات تصفیه آن نیز هم اکنون آماده راه اندازی آزمایشی است.