به گزارش می متالز، "مجید علیدادی" معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی شرکت معدنی و صنعتی گلگهر درباره انتقادات مطرح شده از سوی دانشکده علوم پزشکی سیرجان مبنی بر عدم تعطیلی کارگران شاغل در مجموعه گلگهر گفت: شرکت معدنی و صنعتی گلگهر اولین مجموعهای است در استان که پس از اعلام شیوع بیماری کرونا در کشور اقدام به برگزاری جلسه و تشکیل کمیته مقابله با کرونا را داده است و اقدامات این شرکت از همان روز جمعه ای که مصادف با انتخابات بود و تلویزیون رسما موضوع شیوع کرونا در کشور را اعلام کرد، صورت گرفت به طوری که در همان روز جمعه با تمام پرسنل واحد ایمنی و بهداشت و سایر عوامل مربوطه در شرکت برای برگزاری جلسه و تشکیل کمیته ویژه مقابله با کرونا هماهنگ کردیم و اولین جلسه را نیز در همان روز برگزار کردیم.
وی به تصمیمات گرفته شده در این شرکت پرداخت و گفت: در اولین جلسه تصمیم گرفتیم، کادر اداریمان را ۵۰ درصد کاهش دهیم و نیروهای شیفت و تولیدی را به اختیار مدیران واحدها تا هر تعدادی که میتوانند کاهش دهند، همچنین تعداد اتوبوسها را زیاد کردیم تا همکاران در اتوبوسها به صورت پراکنده بنشینند و از تراکم جمعیت کاسته شود.
علیدادی ادامه داد: اقدام دیگری که در شرکت معدنی و صنعتی گلگهر در راستای مقابله با کرونا داشتیم، تعطیلی رستورانهای روز کار بود و برای رستورانهایی که برای پرسنل شیفت خدمات میدهند و یا جاهایی که پروژهای و پیمانکاری هستند و شب میمانند، غذا فقط با ظروف یکبار مصرف آلومینیومی که مورد تایید وزارت بهداشت است، توزیع میشود.
معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی شرکت معدنی و صنعتی گلگهر با اشاره به اینکه ضدعفونی همه سیستمهای اداری، سیستمهای کاری تولیدی و دستگاه هایی که محل نشستن اپراتور است حداقل در ۲ نوبت، از دیگر اقدامات این شرکت در راستای پیشگیری از شیوع بیماری کرونا بوده افزود: توزیع دستکش، مواد ضدعفونی کننده و ماسک به صورت کامل و روزانه بین پرسنل از همان روز اول تا به امروز همچنان ادامه دارد.
وی با تاکید بر اینکه این تصمیمات را زمانی گرفتیم که هنوز در استان و شهرستان هیچ اقدامی انجام نشده بود و در این راستا پیش قدم بودیم اظهار کرد: تصمیم دیگر ما این بود پرسنلی را که دارای یک بیماری مرتبط از قبل هستند مانند بیماریهای قلبی، قندی و یا مشکلات ریوی با تایید مرکز HSE شرکت، مرخصی داده تا این افراد در خانه بمانند. همچنین در ابتدا به همکاران خانم که فرزند زیر شش سال داشتند یا خانمهایی که باردار بودند یا مشکل بیماری داشتند اعلام کردیم نیاز به حضور در محل کار ندارند و چند روز بعد هم تصمیم بر این شد که تمام پرسنل خانم را تعطیل کنیم.
علیدادی در پاسخ به این سوال که یکی از مواردی که حساسیت زیادی بین شهروندان ایجاد کرده، حملونقل زیاد در منطقه گلگهر و حضور افراد مختلف از شهرهای دیگر در این منطقه است که ممکن است به ویروس کرونا مبتلا باشند؟ گفت: یکی از مباحث چالشی که از همان جلسه اول داشتیم بحث حمل و نقل گلگهر و تردد رانندگان بود. واقعیت این است که حملونقل گلگهر یک زنجیرهای است که گلگهر به تنهایی نمیتواند آن را تعطیل کند، یعنی اگر ما حملونقل گلگهر را تعطیل کنیم و شرکتهای دیگر در شهرهای مختلف کشور بحث بارشان را تعطیل نکنند؛ شاهد تجمع رانندگان خواهیم بود که ممکن است خطرش بیشتر باشد.
معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی شرکت معدنی و صنعتی گلگهر ادامه داد: این موضوع نیاز به یک هماهنگی و یک تصمیم کشوری دارد که بخواهند حملونقل را تعطیل کنند یا نه. البته با توجه به اینکه کشور این روزها در ایام تعطیلات عید نوروز قرار دارد، وزارت راه از اولین روز سال جدید تعطیلی حملونقل را در دستور کار قرار داده، اما همانطور که گفتم این یک تصمیم دولتی است و ربطی به ما ندارد که بگوییم حملونقل را تعطیل میکنیم یا خیر.
وی با اشاره به اینکه برای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا از طریق رانندگان حمل و نقل؛ گیتهایی را که رانندگان خارج از مجموعه وارد شرکت میشوند مورد کنترل قرار می گیرند افزود: همه رانندگان این شرکت را مرتبا تست میکنیم که آلوده به ویروس نباشند و در همه واحدها و مکانهایی که تردد وجود دارد به صورت جدی ضدعفونی را انجام میدهیم و ارتباط بین همکاران خودمان با رانندگانی که از بیرون میآیند را به حداقل رساندیم.
علیدادی با تاکید بر اینکه دلیل عدم تعطیلی مجموعه گل گهر یک سیاست دولتی بوده و در اختیار مجموعه گلگهر نیست افزود: ما هم نمیتوانیم بگوییم میخواهیم مجموعه را تعطیل کنیم به دلیل آنکه اگر ما از پیش خودمان تصمیم بگیریم و دولت این تصمیم را قبول نکند ممکن است اثرات بدتری را شاهد باشیم و حتی در انتشار و یا شیوع ویروس کرونا این تصمیم ممکن است تصمیم عاقلانهای نباشد.
معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی شرکت معدنی و صنعتی گلگهر با تاکید بر اینکه موضوع تعطیلی کارخانجات و بخش بارگیری و حملونقل در ابتدا حرف خامی است که باید کارشناسی شود اظهار کرد: تعطیلی کارخانجاتی همچون گل گهر می تواند حتی نتیجه عکس را داشته باشد. اگر ما منطقه گلگهر را تعطیل کنیم، به یکباره ۱۵ تا ۲۰ هزار کارگر وارد شهر میشود. کارگری که تا الان فعالیت صنعتی داشته و به صورت اکتیو کار میکرده، داخل شهر بدون هیچ پوشش بهداشتی شده و این ظرفیت را آنجا به وجود میآورد که ممکن است شهر را آلوده کند این در حالی است که درصد کمی از مردم از مواد ضدعفونی کننده و دستکش و ماسک در سطح شهر استفاده میکنند در صورتی که ما محل کارشان را هر روز ضدعفونی میکنیم و آموزشهای لازم را نیز به آنها ارائه میدهیم.
وی با تاکید بر اینکه وزارت بهداشت و دولت باید صراحتا نظر بدهند که آیا این تعطیلی به نفع شهر است یا خیر و ما هم هر تصمیمی که دولت بگیرد تابع آن هستیم افزود: باید به این موضوع توجه داشت که خیلی مجموعههای بزرگتر از گلگهر در کشور دارند کار میکنند و هنوز تصمیمی برای تعطیلی آنها گرفته نشده است.
علیدادی در پاسخ به این سوال که در گلگهر در بحث تعطیلی بین پرسنل اداری و غیر اداری تبعیض اتفاق افتاده به طوریکه نیروهای اداری تعطیل شدند اما نیروهای غیر اداری نشدند؟ نیز گفت: ما در واحدهایی که میتوانستیم آنها را با حداقل نیرو کار را پیش ببریم، نیروها را کم کردیم و حتی در بخش تولید هم نیروهایمان را به اختیار مدیریتهای واحدها گذاشتیم که به حداقل برسانند. در بخش اداری هم این اتفاق افتاده و تبعیضی در کار نبوده و در بخش تولید هم به همین شکل.
معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی شرکت معدنی و صنعتی گلگهر ادامه داد: اتفاقا ما پروژه هایمان را تعطیل کردیم و فقط تولیدمان را تعطیل نکردیم اما در همانجا نیز نیروها را به حداقل رساندیم. این درست نیست که میگویند سیستم اداری را تعطیل کردیم اتفاقا بچه های اداری بیشتر در این درگیری مقابله با کرونا حضور دارند و به میدان آمدند تا از جان پرسنل تولید حفاظت کنند ضمن آنکه باید تاکید کرد که از تجهیزات بهداشت فردی تا ضدعفونی کردن کل واحدها در بخش تولید. فرقی بین نیروی اداری و تولیدی نیست، و برحسب نیاز تا آنجا که توانستیم نیروها را کاهش دادیم و به حداقل رساندیم.
وی در رابطه با تمهیدات اندیشیده شده برای نیروهای غیر بومی که از شهرهای دیگر در گلگهر مشغول بکار هستند گفت: در جلسه اولی که داشتیم تصمیم بر این شد نیروهای غیر بومی که در سایت هستند از سایت خارج نشوند و اگر خارج شدند دیگر به سایت برنگردند و این اتفاق افتاده و کامل داریم کنترل میکنیم. علیدادی افزود: یکسری غیربومی ها که از سایت مجموعه خارج شدند دارای مرخصی دورهای بودند، مثلاً شیفتی بودند و ۱۵ روز میماندند و ۱۵ روز میرفتند که به آنها اطلاع دادیم برنگردند و جلوی ورود آنها را به طوری جدی گرفتیم و این سیاست را تا ۱۵ فروردین تمدید کرده و ممکن است بر اساس شرایطی که پیش میآید تصمیم جدیدی گرفته شود.
علیدادی با تاکید بر اینکه در منطقه گلگهر در همه ورودی ها معاینه پرسنل انجام میشود و اگر کسی علائمی داشته باشد از مجموعه خارج و قرنطینه می شود و اگر با جایی در مجموعه ارتباط داشته آنجا را هم قرنطینه میکنیم افزود: در این شرایط سختی که ناخواسته بر کشور حاکم شده است ما باید به وجدانمان رجوع کنیم و ببینیم واقعا کار منطقی و شایسته ای که باعث جلوگیری از این بیماری میشود چیست و آنرا انجام دهیم نه اینکه سعی کنیم نظرات شخصی مان را مطرح کنیم.
معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی شرکت معدنی و صنعتی گلگهر افزود: دولت، وزارت بهداشت را به عنوان خط مقدم مبارزه با این بیماری گذاشته است و هر تصمیمی وزارت بهداشت بگیرد ما اجرا میکنیم. در جلساتی که ما برگزار میکنیم پزشکان و کارشناسان بهداشت و ایمنی حضور دارند و ما حتی ادعا میکنیم از سیستمهای دولتی جلوتر هستیم و با مجموعه شهرستان هم از همان روز اول اعلام آمادگی و همکاری کردیم، بعضی از تجهیزات بهداشت فردی را در اختیار بعضی از ارگانهای دولتی قرار دادیم و توانستیم با ساخت سیستم گندزدایی اتومایزر (مه پاش صنعتی) در کمترین زمان ممکن توسط مهندسان و متخصصان شرکت گلگهر آنرا برای استفاده به ستاد پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری سیرجان تحویل دهیم ضمن آنکه در بحث پشتیبانی مالی نیز مبلغ ۴۰ میلیارد ریال توسط شرکتهای منطقه گلگهر به منظور آسیب دیدگی کمتر مردم به ستاد پیشگیری و مقابله با کرونا شهرستان پرداخت شده است.