به گزارش می متالز، این روزها که دیگر حرف های زیادی هم برای گفتن دارند. تولیداتشان از یک سو، پروژه های این شرکت ها هم که جای خود دارد. اما کمک دولت به این صنعت جذاب هم در سال جاری و سال آینده باعث خوشحالی سهامداران شده است.
قیمت های جهانی کامودیتی ها هم در صنایع معدنی بورس انقلابی به پا کرده و هر فصل شاهد تعدیلات سنواتی از سوی این شرکت ها و صنایع هستیم. به تازگی هم شنیده شده، تعدیل مثبتی از سوی "کچاد جذاب" در راه است که البته هنوز مدیران شرکت اعتقادی به آن ندارند ولی به هر حال پیش بینی سود قابل تعدیل است و تعدیل مثبت امری غیر منتظره، ما همچنان در انتظار اخبار مثبت از سوی این شرکت ها هستیم... به همین بهانه با محمود سیدی، معاون مالی و اقتصادی شرکت معدنی و صنعتی چادرملو گفت و گویی داشتیم تا احوالات این معدنی جذاب را جویا شویم...
این اقبال عمدتا عمومی و ناشی از تغییر مسیر سرمایه گذاری بوده و انتظار هم همین بود که وجود آماده سرمایه گذاری برای حضور در بازار سرمایه تمایل بیشتری داشته باشد. سهام شرکت معدنی و صنعتی چادرملو در بازار سرمایه نیز از این اقبال عمومی برخوردار شده و مضافاً عملکرد شرکت در پوشش مناسب درآمد هر سهم و همچنین راه اندازی به موقع کارخانه تولید شمش فولاد، تولید فراتر از حد برنامه فولاد تا کنون و افزایش قیمت های فروش شمش فولاد نسبت به پیش بینی های قبلی، باعث شده است که این ویژگی ها نیز مورد توجه سرمایه گذاران بازار سرمایه قرار گیرد. شرکت به توفیق الهی نسبت به پیش بینی های خود، عملکردی مطلوب داشته و این مطلوبیت به افزایش انگیزه تمایل سرمایه گذاران به خرید سهام شرکت کمک نموده است.
شرکت چادرملو طی 9 ماهه سال جاری حدود 6 میلیون و 300 هزار تن کنسانتره سنگ آهن تولید کرده ودر بخش سنگ آهن دانه بندی شده نیز247 هزار تن تولید داشته است. همانطور که می دانید تولید اصلی مجتمع معدنی چادرملو کنسانتره سنگ آهن است و سنگ آهن دانه بندی شده محصول جانبی شرکت است که تولید آن بر اساس درخواست بازار انجام می گیرد. در نتیجه علیرغم آن که ظرفیت کارخانه پیمانکار حدود یک و نیم میلیون تن است و از طرفی مقدار 811 هزار تن موجودی سنگ آهن دانه بندی شده داریم و در ایران فقط ذوب آهن اصفهان از سنگ آهن دانه بندی شده استفاده می کند. همچنین شرکت های متعددی هم تولید کننده این محصول می باشد در نتیجه تولید سنگ آهن دانه بندی بیش از نیاز کشور است، ناگزیر برنامه تولید را نسبت به ظرفیت اسمی کاهش داده و این مقدار مازاد بر مصرف داخلی را از طریق مزایده به خریداران داخلی به فروش می رسانیم و آنان عمدتا این محصول را صادر می نمایند. درکارخانه گندله سازی اردکان 2 میلیون و 620 هزار تولید داشته ایم که در تولید گندله به دلیل اجرای برنامه تعمیرات اساسی که در نیمه اول سال داشتیم تولید درصد محدودی کمتر از برنامه سال بوده است. اما در نیمه دوم سال این کمبود جبران و قطعا رقم 3 میلیون و 600 هزار تن برنامه محقق خواهد شد. همچنین میزان تولید شمش فولاد نیز 247 هزار تن بوده که با توجه به پیش بینی 300 هزار تن برای سال 96، قطعا این میزان تولید تحقق می یابد.
هرچند که در تبصره های لایحه بودجه های 97، اشاره ای به حق انتفاع یا بهره مالکانه نشده، ولی در ردیف 13408 جدول شماره 3 پیوست لایحه، پیش بینی شده است که دولت در سال 97 از بابت بهره مالکانه و حقوق دولتی معادن مبلغ 10500000میلیون ریال درآمد داشته باشد. در قانون بودجه سال قبل هم برای حق انتفاع، حکم قانون صرفا محدود به وصول بدهی های سنواتی حق انتفاع بوده است. لیکن بنا به صراحت بند 2 قسمت الف تبصره 10 قانون بودجه سال 94 کل کشور و به دلیل وجود قرارداد انجام عملیات تجهیز و استخراج فیما بین شرکت و ایمیدرو که تا پایان سال 97 معتبر می باشد، شرکت معدنی و صنعتی چادرملو متعهد به پرداخت حق انتفاع بر مبنای مفاد قرارداد بوده و می باشد و این رویه از سال 94 شروع و تا پایان سال 97 ادامه خواهد داشت، هزینه حق انتفاع در پیش بینی های در آمد هر سهم برای پایان سال های مالی تا کنون افشا شده است. لذا به نظر نمی رسد عدم لحاظ حق انتفاع و یا بهره مالکانه در لایحه بودجه سال 97 موجب شود اجرای قرارداد یاد شده اسقاط گردد و به همین جهت در پیش بینی در آمد هر سهم برای سال مالی منتهی به 29 اسفند 97 هزینه فوق لحاظ خواهد شد. یادآوری می کنم که چون پروانه بهره برداری ازمعدن سنگ آهن شرکت به نام ایمیدرو می باشد، مطابق قانون معادن پرداخت حقوق دولتی متعلقه، در تعهد ایمیدرو بوده و خواهد بود.
قطعاً تهاتر یاد شده، نمی تواند تعهد جدیدی در تغییر میزان بدهی حق انتفاع شرکت ایجاد نماید. مطابق قرارداد منعقده یاد شده بین شرکت و ایمیدرو، حق انتفاع موضوع قرارداد در وجه ایمیدرو پرداخت شده و می شود.
هم اکنون پیشرفت فیزیکی اجرای طرح کارخانه مگامدول تولید آهن اسفنجی با ظرفیت 1.6 میلیون تن در سال، معادل 83 درصد بوده و با توجه به برنامه ریزی های به عمل آمده و تامین مالی مناسب انجام شده، برنامه راه اندازی آزمایشی طرح فوق از پایان شهریور سال 97 به پایان خرداد سال 97 اصلاح شده و انتظار داریم که به امید خدا در خرداد سال بعد شاهد تولید آزمایشی طرح فوق باشیم. با توجه به بهره برداری از کارخانه فولاد شرکت، قطعا تعجیل در راه اندازی کارخانه تولید آهن اسفنجی کمک زیادی در کاهش هزینه های تولید فولاد را خواهد داشت. طرح تامین آب با اجرای 265 کیلومتر شبکه فاضلاب شهرستان اردکان و احداث تاسیسات تصفیه آن، هم اکنون آماده راه اندازی آزمایشی است.