تاریخ: ۱۳ فروردين ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۰:۳۰
بازدید: ۲۶۲
کد خبر: ۹۴۷۷۷
سرویس خبر : انرژی

هشدار جدی بانک‌های ارائه دهنده وام مسکن آمریکا / رشد اقتصادی منفی ۳۰ درصد در انتظار آمریکا / تعیین دستمزد سال ۹۹ چه روزی خواهد بود؟

می متالز - این پیمانه تیتر‌هایی همچون صادرات گاز ایران به ترکیه به ‌زودی از سر گرفته می‌شود، توافق برای مذاکره، نفت را گران کرد، نعمتی: کاهش قیمت نفت توطئه آمریکایی‌ها بود، قیمت سبد نفتی اوپک، جهش دلار همزمان با افزایش تقاضا در آخرین روز سال مالی ژاپن، جهش تولید در گرو رهایی از نجومی بگیران بی خاصیت است، پیشنهاد ایران به سازمان جهانی گمرک و عقب‌گرد طلا در برابر صعود دلار را در بر دارد.
هشدار جدی بانک‌های ارائه دهنده وام مسکن آمریکا / رشد اقتصادی منفی ۳۰ درصد در انتظار آمریکا / تعیین دستمزد سال ۹۹ چه روزی خواهد بود؟

به گزارش می متالز، این پیمانه تیتر‌هایی همچون صادرات گاز ایران به ترکیه به ‌زودی از سر گرفته می‌شود، توافق برای مذاکره، نفت را گران کرد، نعمتی: کاهش قیمت نفت توطئه آمریکایی‌ها بود، قیمت سبد نفتی اوپک، جهش دلار همزمان با افزایش تقاضا در آخرین روز سال مالی ژاپن، جهش تولید در گروه هایی از نجومی بگیران بی خاصیت است، پیشنهاد ایران به سازمان جهانی گمرک و عقب‌گرد طلا در برابر صعود دلار را در بر دارد.

صادرات گاز ایران به ترکیه به‌ زودی ازسر گرفته می‌شود

مدیر دیسپچینگ شرکت گاز ضمن اعلام توقف صادرات گاز ایران به ترکیه به دلیل انفجار خط لوله درخاک ترکیه گفت: صادرات گاز به ترکیه پس از باسازی بخش آسیب‌ دیده ظرف چند روز آینده از سر گرفته می شود. مهدی جمشیدی‌ دانا گفت: این انفجار که در بخشی از خط لوله صادرات گاز ایران به ترکیه در خاک ترکیه و حدود ۱.۵ کیلومتری مرز بازرگان رخ داده است، منجر به آتش‌سوزی و توقف صادرات گاز از ساعت ۶ و ۵۰ دقیقه امروز (سه‌ شنبه، ۱۲ فروردین‌ماه) شد. وی افزود: بخش آسیب دیده خط لوله صادرات گاز ایران به ترکیه ظرف چند روز آینده باسازی و صادرات گاز به‌ زودی از سر گرفته خواهد شد. مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران در این باره توضیح داد: تجربه نشان داده تعمیرات خطوط سه تا هفت روز زمان می‌برد که البته به میزان خسارت وارد شده بستگی دارد.

توافق برای مذاکره، نفت را گران کرد

رویترز: روز سه شنبه پس از اینکه دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا و ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه توافق کردند تا با هدف ثبات بخشی به بازار انرژی مذاکره کنند، قیمت نفت افزایش یافت و از کمترین رقم ۱۸ سال گذشته فاصله گرفت. هر بشکه نفت برنت به ۸۸ سنت افزایش ۲۳.۶۴ دلار فروخته شد، نفت برنت روز دوشنبه را با قیمت ۲۲.۷۶ دلار در هر بشکه به پایان برده بود که کمترین رقم از نوامبر ۲۰۰۲ به شمار می‌رود. هر بشکه نفت خام آمریکا با ۱.۴۷ دلار افزایش ۲۱.۵۶ دلار معامله شد. این نوع نفت روز دوشنبه را با قیمت ۲۰.۰۹ دلار در هر بشکه، کمترین قیمت از فوریه ۲۰۰۲ به پایان برد.

نعمتی: کاهش قیمت نفت توطئه آمریکایی‌ها بود

بهروز نعمتی، یک عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگویی اظهار کرد: به اعتقاد من سقوط قیمت نفت کار ناجوانمردانه‌ای بود که آمریکا انجام داد. درست است که این اقدام را به گردن روسیه انداختند و انتقادهای زیادی به این کشور وارد است، اما پشت صحنه این کار آمریکایی‌ها بودند و این یک توطئه آمریکایی بود و به نظر من روس‌ها نیز در این زمینه بازی خوردند. وی افزود: آمریکایی‌ها عربستان را تشویق می‌کنند که در اوپک حضور داشته باشد و نفت را با تمام قدرت عرضه کند و یک بشکه در روز هم آن را کاهش ندهد که این بیشتر فشار به ایران است.

قیمت سبد نفتی اوپک

به نقل از دبیرخانه اوپک، قیمت سبد نفتی سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) روز دوشنبه، یازدهم فروردین‌ماه، ۲۱ دلار و ۶۶ سنت ثبت شد. قیمت سبد نفتی این سازمان روز جمعه (هشتم فروردین‌ ماه) ۲۴ دلار و ۲۶ سنت بوده است.

جهش دلار همزمان با افزایش تقاضا در آخرین روز سال مالی ژاپن

سی‌ان‌بی‌سی: روز سه‌ شنبه آخرین روز تجاری در سال مالی ژاپن و آخرین روز سه ماهه نخست سال جدید میلادی برای بسیاری از سرمایه گذاران بزرگ در گوشه و کنار جهان بود؛ موضوعی که در بحبوحه بسته شدن حساب های بازیگران اصلی بازار ارز، منجر به ایجاد نوساناتی شده و تجمیع آن به تقویت دلار انجامیده است.

«یوکیو ایشیزوکا» استراتژیست ارز در موسسه خدمات مالی دایوا سکوریتیز (Daiwa Securities) ژاپن گفت: حرف سر زبان‌ها این است که شرکت‌های ژاپنی کمبود دلار دارند؛ موضوعی که احتمالا تقاضا را برای دلار به وقت لندن همچنان بالا نگه می‌دارد. همزمان با اینکه اخبار مرتبط با ویروس کرونا در خطوط مقدم جبهه اروپایی، گیج کننده بوده و ایتالیا پایین‌ ترین نرخ موارد ابتلا را در دو هفته اخیر گزارش کرده و در سوی دیگر تلفات روزانه اسپانیا افزایش یافته است، سرمایه گذاران به خرید دلار ادامه می‌دهند. ارزش دلار در سبدی متشکل از ۶ ارز، ۰.۷ درصد رشد داشت. در پایان سه ماهه نخست سال، دلار آمریکا با ۲.۵ درصد افزایش، بیشترین رشد را از آن خود کرد و کرون نروژ بزرگ‌ ترین بازنده بود و برابر دلار ۱۹درصد از ارزش خود را از دست داد. هر دلار با رشد ۰.۷ درصدی برابر همتای ژاپنی خود، با قیمت ۱۰۸.۶۰ ین معامله شد. یوآن چین تنها ارزی بود که در برابر روند از دست رفتن ارزش ارزها برابر دلار مقاومت کرد و ارزش خود را برابر آن، چه در بازار داخلی و چه در بازار خارجی بدون تغییر نگه داشت.

هشدار جدی بانک‌های ارائه دهنده وام مسکن آمریکا

سی‌ ان‌ بی‌ سی: اتحادیه بانک‌های مسکن آمریکا در نامه‌ای شدید اللحن به مسئولان این کشور هشدار دادند با تلاش‌های فدرال‌رزرو برای دخالت‌های مالی در بازار مسکن، این بازار در معرض خطر اختلالات گسترده‌ای گرفته است. اشاره آنها به خرید ۱۸۳ میلیارد دلار از اوراق مسکن توسط فدرال‌ رزرو در هفته گذشته است. این خریدها به منظور کاهش نرخ اوراق مسکن انجام شد و این نرخ را به شدت پایین آورد.

اتحادیه بانک‌های مسکن آمریکا در نامه خود نوشته است: نوسانات شدید قیمت اوراق مسکن در هفته گذشته باعث شده است تا بسیاری از کارگزاران صندوق‌های تضمینی قیمت‌های بالاتری را از وام‌دهندگان درخواست کنند که این وضعیتی ناپایدار را برای بسیاری از این بانک‌ها ایجاد کرده است. در ادامه این نامه آمده است: تا پایان هفته گذشته درخواست هزینه صندوق‌های تضمینی به سطحی بسیار بالا و بی‌سابقه‌ای رسید. برای تعداد قابل‌ توجهی از بانک‌ها، که بسیاری از آنها سرمایه خوبی هم دارند، این هزینه اضافی سرمایه کاری آنها را فرسایش می‌دهد و توانایی آنها برای ادامه فعالیت‌های خود را به خطر انداخته است.

جهش تولید در گرو رهایی از نجومی بگیران بی خاصیت است

حاجی دلیگانی با تصریح بر اینکه چالش و مشکلات اقتصادی امروز  کشور تحریم نیست، بلکه مدیران بی خاصیتی است که کشور را نمی توانند در شرایط  تحریمی مدیریت کنند، گفت: مهترین گام در رونق تولید خلاصی اقتصاد کشور از مدیران بی خاصیت نجومی بگیر است. عضو کمیسیون برنامه و بودجه افزود: مدیری که بهبودی معیشت مردم را به تحریم گره می زند، چون مردی می ماند که در خانه شرط موفقیت خود را حقوق ماهیانه پنج میلیون تومان بدون کار می داند که در این صورت نیاز به وجود مرد برای گرداندن اقتصاد خانواده آنچنان ضروری نیست و یک نوجوان پانزده ساله نیز می تواند خانه را بگرداند. 

پیشنهاد ایران به سازمان جهانی گمرک

گمرک ایران همزمان با شیوع کرونا در جهان و تحت تأثیر قرار گرفتن مبادلات تجاری، به جای بستن مرزها به سازمان جهانی گمرک پیشنهاد داد در صورت حصول توافقات لازم با رعایت پروتکل‌های بهداشتی، ادامه فعالیت‌های مبادلات کالا در رویه‌های صادرات، واردات و ترانزیت بین کشورها امکان پذیر است.

عقب‌ گرد طلا در برابر صعود دلار

قیمت طلا در معاملات روز سه‌ شنبه بازار جهانی در پی صعود ارزش دلار و بازارهای سهام که تحت تاثیر امیدواری به بهبود فعالیت اقتصادی چین روی داد، کاهش پیدا کرد. هر اونس طلا برای تحویل فوری در معاملات روز سه شنبه بازار سنگاپور با ۰.۵ درصد کاهش، به ۱۶۱۳ دلار و ۴۰ سنت رسید. بهای معاملات این بازار در مارس حدود ۱.۸ درصد و در سه ماهه نخست سال ۲۰۲۰ حدود ۶.۴ درصد رشد کرده است. در بازار معاملات آتی آمریکا، هر اونس طلا با ۰.۲ درصد کاهش، ۱۶۱۵ دلار و ۸۰ سنت معامله شد.

رشد اقتصادی منفی ۳۰ درصد در انتظار آمریکا

نشریه نیویورک تایمز با مدل سنجی جامعه آمریکا نتیجه گرفته است که تنها در آمریکا در صورت جدی نگرفتن فاصله گذاری اجتماعی، حدود هفت میلیون تن دچار عارضه شدید شده و تا ۱.۹ میلیون جان خواهند باخت. این در صورتی است که اگر فاصله گذاری اجتماعی به خوبی اجرا و اعمال شود، تنها ۱۰۰ هزار تن جان خواهند باخت. شکی نیست که شیوع گسترده کرونا به تمامی اقتصادهای جهان خسارتی سنگین خواهد زد.

بانک مورگان استنلی پیش بینی کرده است، در سه ماهه نخست امسال، رشد اقتصادی آمریکا به منفی ۳۰ درصد برسد که با توجه به تولید ناخالص داخلی ۲۱ تریلیون دلاری آمریکا، این به معنای خسارت ۶.۴ تریلیون دلاری کرونا تنها به آمریکا خواهد بود. به گفته جیمز همیت، استاد اقتصاد در دانشگاه هاروارد مدل سنجی های اقتصادی نشان می دهند که اجرای درست فاصله گذاری اجتماعی می تواند تا ۱۰ تریلیون دلار در هزینه مبارزه با کرونا صرفه جویی به عمل آورد. 

تعیین دستمزد سال ۹۹ چه روزی خواهد بود؟

نماینده کارفرمایان در شورای عالی کار گفت: پیشنهاد اصلی نمایندگان کارفرمایی این بود که با توجه به شیوع بیماری کرونا و از بین رفتن مشاغل خرد، تعیین دستمزد به زمان دیگری موکول شود اما در مرحله نخست این موضوع پذیرفته نشد و می‌خواستند که این موضوع تا پایان سال ۹۸ تعیین شود. اصغر آهنی‌ها در گفت و گو با اظهار داشت: نماینده کارگران بدون توجه به شرایط و مشکلات موجود اعداد و ارقام بالایی را پیشنهاد می‌دادند که بخش کارفرمایی با آن موافقت نکرد، از سوی دیگر دولت نیز با توجه به سیاست‌های اقتصادی کلان در سال ۹۹ میانگین ارقام اعلام شده را پیشنهاد می‌داد و بخش کارفرمایی نیز افزایش ۱۵ درصدی دستمزد را پیشنهاد داد. 

آهنی‌ها اظهار داشت: باید توجه داشته باشیم که تعیین حقوق کارگران یک بحث و پرداخت حقوق بحث دیگری است. در حال حاضر هر روز که می‌گذرد زمینه تعطیلی مشاغل جدی‌تر می‌شود و با این شرایط اگر تصمیم‌ گیری نامناسبی انجام شود به طور قطع بیکاری در کشور را تشدید کرده‌ایم. ممکن است تا پایان فروردین ماه جلسات تعیین دستمزد برگزار شود، اما معتقدیم جلسات به زمان خروج از بحران موکول تا تصمیم‌ گیری درستی انجام شود؛ در غیر این صورت بخش کارفرمایی امکان پرداخت عدد و رقم بالا را ندارد و با اجرایی شدن این مورد بسیاری از شغل‌ها از بین می‌رود.

با توجه به نظرسنجی‌های انجام شده از بنگاه‌های خرد و کوچک، هیچ یک تمایلی به پرداخت حقوق بالا ندارند و تصمیم‌ گیری نادرست آسیب جدی به کارگران وارد می‌کند. وی تاکید کرد: دولت می‌تواند نقش خود را به خوبی ایفا کند و در دوران مشکلات اقتصادی بسیاری از مسائل را برطرف کند تا کارفرما و کارگر ادامه حیات دهد و شرایط بهبود یابد؛ در غیر این صورت هر دو طرف آسیب می‌بینند.

منبع: تابناک
عناوین برگزیده