تاریخ: ۱۷ فروردين ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۴:۲۱
بازدید: ۲۸۵
کد خبر: ۹۴۸۸۴
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

هدف‌گذاری تولید زنجیره فولاد همسو با جهش تولید

می متالز - امسال که به عنوان «سال جهش تولید» نامگذاری شده، واحدهای تولیدی نیز روند فعالیت خود را در این چارچوب برنامه‌ریزی کرده‌اند و در بخش تولید زنجیره فولاد نیز ضمن اجرای برنامه هدفدار، با جهش تولید نیز همسویی دارد و انتظار می‌رود در قالب برنامه چشم انداز (۱۴۰۴) پیش روند.
هدف‌گذاری تولید زنجیره فولاد همسو با جهش تولید

به گزارش می متالز، براساس جداول آماری نقشه راه معدن، برای تولید زنجیره فولاد روند صعودی تولید پیش بینی شده و این امر تا پایان عمردولت دوازدهم ( سال ۱۴۰۰ )  دربرنامه گنجانده شده است.

امسال قرار است میزان استخراج سنگ آهن از سطح ۱۰۱ میلیون تن در سال ۹۸ با افزایش چهار میلیون تنی به ۱۰۵ میلیون تن برسد و کنسانتره نیزبا رشد سه میلیون تنی رقم ۵۰ میلیون تن را ثبت کند.

همچنین در زمینه گندله سنگ آهن هم قرار است سال ۹۹ به رقم ۴۸ میلیون تن برسد که افزایش سه میلیون تنی را محقق خواهد ساخت.

ایران در زمینه فولادسازی اکنون رتبه دهم جهان را کسب کرده و انتظار می‌رود در قالب سند چشم‌انداز (۱۴۰۴) و دستیابی به ظرفیت ۵۵ میلیون تنی به رتبه هفتم دنیا ارتقا یابد.

علاوه براین در زمینه تولید آهن اسفنجی که اکنون بعد از هند رتبه دوم جهانی را کسب کرده‌ایم، انتظار می رود از میزان ۳۰ میلیون تن در سال ۹۸ رقم ۳۳ میلیون تن را امسال ثبت کنیم.

براساس نقشه راه معدن قرار است در سال ۱۴۰۰ میزان استخراج سنگ آهن به ۱۰۷ میلیون تن، و کنسانتره نیز به رقم ۵۱ میلیون تن برسد که به مفهوم تداوم رشد تولید است.

براساس جدول مقایسه‌ای برنامه مزبور، میزان استخراج سنگ آهن درسال ۹۶ (شروع کار دولت دوازدهم) با سال ۱۴۰۰پایان فعالیت آن، افزایش ۲۲ میلیون تنی را ثبت خواهد کرد که این امر در شرایط تحریم‌ها و موانع مختلف بین‌المللی، مثال زدنی است.

مقایسه اقلام مختلف تولید زنجیره فولاد نشان می‌دهد که اغلب آنها در دوره دولت دوازدهم با رشد تولید دورقمی مسیر برنامه‌ای خود را طی خواهند کردند و بعد از افزایش ۲۲ میلیون تنی سنگ آهن، ۱۸ میلیون تنی کنسانتره، ۱۷ میلیون تنی گندله سنگ آهن و ۱۱.۳ میلیون تنی آهن اسفنجی را خواهیم داشت.

همچنین پیش‌بینی شده میزان تولید شمش فولادی که در سال ۱۳۹۶ رقم ۲۲ میلیون تن بود، درسال ۱۴۰۰ به سطح ۳۴ میلیون تن برسد که افزایش ۱۲ میلیون تنی پیش‌بینی شده است.

وزارت صنعت، معدن و تجارت برای سال ۹۸ دستیابی به صادرات حدود ۱۰ میلیون تن فولاد را پیش‌بینی کرده بود و در عین حال در قالب سند چشم انداز ۱۴۰۴ انتظار می رود ۱۵ تا ۲۰ میلیون تن صادرات فولاد محقق شود.

عناوین برگزیده
پرطرفدارترین عناوین