تاریخ: ۱۷ فروردين ۱۳۹۹ ، ساعت ۲۱:۴۱
بازدید: ۲۴۶
کد خبر: ۹۴۹۶۰
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
عرضه های اولیه؛ مجرای جدید جذب نقدینگی در بورس

زمانی برای استراحت سهام؟

می متالز - شاخص کل بورس تهران امروز نیز با وجود افزایش فشار فروش به رشد خود ادامه داد و تا سطح 574 هزار واحد رشد کرد. ارزش معاملات خرد بورس تهران نیز در سطوح بیش از 5500 میلیارد تومان قرار داشت.
زمانی برای استراحت سهام؟

به گزارش می متالز، بسیاری از نمادها پس از رشد 20 درصدی در 5 جلسه معاملاتی متوالی امروز متوقف شدند و در این شرایط شاید احتمال استراحت سهام اصلا مورد توجه معامله‌گران نباشد. 

 با این حال برخی از نشانه‌ها از احتمال اصلاح سهام مورد توجه است. علت تاکید بر ادامه رشد سهام از سوی «دنیای بورس» در ماه‌های اخیر به هیچ عنوان معیار ارزندگی سهام نبوده و بسیاری از نمادها و حتی بزرگان از گروه‌های مختلف به صورت مشخص از خطوط قرمز ارزندگی عبور کرده‌اند و توجیهی برای سطوح قیمتی کنونی این نمادها نمی‌توان تعیین کرد. بر این اساس عمدتا تلاش برای داغ کردن سهام را از سوی افراد مختلف شاهد هستیم و دلیل منطقی برای توجیه منطقی رشد کنونی سهام مشاهده نمی‌شود. 

 با این حال همان‌طور که اشاره شد عدم ارزندگی بر اساس معیارهای معتبر ارزش‌گذاری مانع از رشد قیمت سهام نمی‌شود و پمپاژ نقدینگی می‌تواند سطوح مقاومتی را یکی پس از دیگری در هم شکند. حتی عرضه‌های سنگین و گسترده سهام‌داران درصدی در نمادهای مختلف نیز تاکنون نتوانسته عطش خریداران را پاسخگو باشد، تنها کافی بود که بهانه‌ای برای داغ کردن در ذهن معامله‌گران شکل بگیرد. اما در شرایطی که همه انتظار ادامه صعود را دارند لازم و واجب است به برخی از عوامل که می‌تواند استراحت سهام را کلید بزند توجه داشت. 

 یکی از این موارد انتظار برای تشدید عرضه‌های اولیه در فروردین است. اخبار از احتمال چند عرضه اولیه سنگین در روزهای باقیمانده از فروردین اشاره دارد. اگر واقعا این عرضه‌ها این‌چنینی با تراکم بالا تا پایان فروردین انجام شود می‌تواند با احتمال بالا دوره استراحت کوتاه‌مدت را در کلیت بازار رقم بزند. البته این موضوع به معنای اصلاح تمامی نمادها نیست. بر این اساس نحوه احتمالی استراحت یا اصلاح مشخص نیست و حتی ممکن است که با قدرت‌نمایی هر چه بیشتر نقدینگی این دوره استراحت نیز رخ ندهد. 

 با این حال لازم است که معامله‌گران عرضه‌ اولیه سه شرکت بزرگ را که شائبه‌ها از عرضه آ‌ن‌ها پررنگ شده است مورد توجه قرار دهند. بر اساس اخبار احتمال عرضه 12 درصد صباتامین روز چهارشنبه وجود دارد که شاید تا 1200 میلیارد تومان نقدینگی در حالت منطق و در حالت گران‌فروشی اخیر عرضه‌های اولیه بیش از این نیز نقدینگی را به سمت خود بکشد؛ بار دیگر تاکید می‌شود تمام نقدینگی درگیر در عرضه‌های اولیه تنها به روز عرضه مرتبط نیست و در روزهای بعد عرضه نیز تشکیل صف‌های خرید سنگین برای استفاده را رانت سرخطی در جذب نقدینگی از بازار و دیگر نمادها موثر است. 

 اخبار ضد و نقیضی نیز از عرضه اولیه شستا و آریاساسول به گوش می‌رسد که عرضه ده درصدی از سهام این شرکت‌ها نیز می‌تواند تا 4500 میلیارد تومان نقدینگی را در روز عرضه سهام به خود جذب کند که طبیعتا در روزهای بعد از عرضه نیز بر حجم این عرضه‌ها افزوده می‌شود. حالا جذب حجم سنگینی از نقدینگی در روزهای باقیمانده از فروردین را در کنار جهش ماه‌های اخیر قیمت سهام قرار دهید. در حالی‌که ادامه صعود سهام پس از رشد اخیر قیمت‌ها نیازمند نقدینگی بیشتر و بیشتری است (رشد ارزش معاملات به خوبی مسیر را برای رشد سهام هموار ساخته است) چنین عرضه‌های اولیه سنگین می‌تواند مجرای جدیدی برای جذب نقدینگی باز کرده و این موضوع باعث شود که با جذب نقدینگی از دیگر نمادها به سمت عرضه‌ اولیه، دوره استراحت را برای سهام شاهد باشیم.

عناوین برگزیده