تاریخ: ۱۷ فروردين ۱۳۹۹ ، ساعت ۲۰:۱۷
بازدید: ۱۹۵
کد خبر: ۹۵۰۵۳
سرویس خبر : انرژی

افزایش ۹۰ هزار بشکه‌ای تولید اوپک در ماه مارس

می متالز - تازه‌ ترین ارزیابی خبرگزاری رویترز نشان می‌دهد تولید روزانه نفت خام اوپک در ماه مارس با ۹۰ هزار بشکه افزایش به ۲۷ میلیون و ۹۳۰ هزار بشکه رسید.
افزایش ۹۰ هزار بشکه‌ای تولید اوپک در ماه مارس

به گزارش می متالز، برآورد این خبرگزاری که روز سه‌ شنبه (۱۲ فروردین‌ ماه) منتشر شده است نشان داد مقدار تولید نفت خام سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در ماه مارس ۹۰ هزار بشکه در روز افزایش یافته و به ۲۷ میلیون و ۹۳۰ هزار بشکه رسیده‌ است، عربستان سعودی و امارات متحده عربی مسبب این افزایش بوده‌اند.

دنیل گربر، مدیرعامل شرکت پترو لاجیستیکیز در این باره گفت: این موضوع ممکن است آرامش پیش از طوفان باشد، زیرا بسیاری از کشورهای عضو اوپک از حداکثر عرضه و صادرات خود در ماه آوریل خبر داده‌اند.

گربر افزود: علائم اولیه نشان می‌دهد مقدار صادرات عربستان سعودی، امارات و کویت در حال افزایش است.

قیمت‌های جهانی نفت خام از سطوح ۶۵ دلار برای هر بشکه در آغاز سال ۲۰۲۰ میلادی به سطوح کنونی حدود ۲۰ دلار برای هر بشکه سقوط کرده است. هم‌ اکنون بیش از ۳ میلیارد نفر از شهروندان در سراسر دنیا به دلیل همه‌ گیری جهانی ویروس کرونا در قرنطینه خانگی به‌ سر می‌برند و این شرایط تقاضا برای نفت خام را به‌ شدت و نزدیک به ۳۰ میلیون بشکه در روز کاهش داده است.

بی‌ نتیجه ماندن هشتمین نشست مشترک کشورهای عضو و غیرعضو اوپک بدان معنا بود که در پایان ماه مارس کشورهای حاضر در توافقنامه همکاری (Declaration of Cooperation) متشکل از ۱۳ تولید کننده عضو اوپک و ۱۰ تولیدکننده غیرعضو اوپک دیگر تعهدی به توافق کاهش تولید روزانه یک میلیون و ۷۰۳ هزار بشکه‌ای مصوب هفتمین نشست مشترک وزارتی اوپک و غیر اوپک در دسامبر ۲۰۱۹ ندارند و می‌توانند به هر مقدار که می‌خواهند نفت تولید کنند.

یک روز پس از پایان نشست اوپک پلاس در وین بازارهای جهانی نفت‌ خام شاهد آغاز جنگ قیمتی از سوی عربستان در بازارهای جهانی نفت بود، به‌ طوری که مقام‌های نفتی ریاض از عرضه بیش از ۱۲ میلیون بشکه نفت‌ خام در بازارهای جهانی خبر دادند.

هم‌ اکنون بازارهای جهانی نفت‌ خام افزون بر آثار منفی ناشی از همه‌ گیری ویروس کرونا یعنی تضعیف شدید تقاضا به دلیل قرنطینه و اعمال مقررات منع رفت‌ وآمد در بیشتر کشورهای جهان، کاهش تولید انواع فرآورده نفتی، تعطیلی بسیاری از پالایشگاه‌ها دنیا، اعلام کاهش هزینه بسیاری از بزرگ‌ترین تولید کنندگان نفت و گاز در دنیا، با سیلی از مازاد عرضه نفت‌ خام به دلیل جنگ قیمتی بین عربستان و روسیه رو به‌ روست.

کشورهای حاضر در توافقنامه همکاری (Declaration of Cooperation) موسوم به اوپک‌ پلاس اکنون انتظار دارند به‌ منظور کمک به ثبات قیمت و بازارهای جهانی نفت‌ خام در این نشست فوق‌ العاده به‌ صورت وبینار حضور یابند.

در همین حال، ولادیمیر پوتین، روز جمعه (۱۵ فروردین‌ ماه) در کنفرانسی ویدئویی با مقام‌های عالی دولت و مدیران ارشد شرکت‌های نفتی روسیه گفت: آماده‌ایم با شریکان خود در چارچوب توافقنامه همکاری کشورهای عضو و غیرعضو سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) موسوم به «اوپک پلاس» به توافق برسیم و در عین حال آماده همکاری با ایالات متحده آمریکا هستیم.

وی افزود: معتقدم که برای ایجاد تعادل در بازار و کاستن از مازاد عرضه موجود در بازارهای جهانی نفت خام، لازم است با هم همکاری کنیم.

اوپک‌ پلاس از ۱۳ کشور عضو اوپک و ۱۰ کشور غیرعضو این سازمان (روسیه به علاوه ۹ تولیدکننده دیگر نفت) از سال ۲۰۱۷ میلادی با همکاری یکدیگر به‌ منظور بهبود شرایط بازارهای جهانی نفت‌ خام، رشته‌ای از توافق‌های کاهش تولید را اجرا کردند.

عناوین برگزیده