به گزارش می متالز، محمدرضا دارابنوش تهرانی، اظهار داشت: تاثیر بیماری کرونا بر صنعت آلومینیوم در چند ماه آتی مشخص و نمایان میشود. هرچند که در حال حاضر نیز موجب کاهش میزان فعالیت واحدهای تولیدی شده است.
وی بیان کرد: در ماههای پایانی سال به دلیل پیشبینی افزایش قیمت در سال 1399، تقاضا برای خرید محصولات آلومینیومی بیشتر شد اما در ماههای ابتدایی سال، میزان فروش شرکت کاهش یافت البته تمام صنعتگران این وضعیت را خواهند داشت.
مدیرعامل شرکت آلومینیوم صنعت اتحاد توضیح داد: در سال 1398 در زمینه تامین مواد اولیه آلومینیومی با مشکل یا چالشی مواجه نبودیم و علیرغم افزایش میزان تولید شرکت و همچنین افزایش نیاز به مواد اولیه در سال گذشته اما به دلیل عرضه مناسب بورس کالا و توزیع صحیح مواد اولیه در بازار، در این زمینه با مشکلی مواجه نشدیم و با توجه به میزان تولیدات شرکتهای بالادستی، میزان عرضه مواد اولیه در سال 1399 بیشتر خواهد شد و واحدهای صنعتی با مشکلی در زمینه تامین مواد اولیه مواجه نخواهند بود.
دارابنوش مطرح کرد: در سال گذشته، تحریمها بر کاهش میزان صادرات ما تاثیر گذاشت البته صادرات به برخی از کشورهای همسایه همانند سابق انجام میشد اما به مرور زمان تاثیر این تحریمها بیشتر خواهد شد و درآمد صادراتی اکثر شرکتها از بین خواهد رفت.
وی در خصوص روشهای رنگآمیزی مقاطع آلومینیومی، بیان کرد: تفاوتی میان آنادایزینگ و پادرکوتینگ وجود ندارد و در صورتی که هر دو به درستی اجرا شوند و کیفیت مواد اولیه به کار رفته مناسب و مطلوب باشد، مقطع رنگ شده کیفیت کافی را خواهد داشت. به طور کلی، مقایسه محصولات تولید شده در کشور با محصولات اروپایی امکانپذیر نیست و تفاوتهای چشمگیری میان مقاطع آلومینیومی تولید داخلی و خارجی وجود دارد البته در سالهای اخیر، در زمینه تولید پروفیل و اکستروژن، پیشرفتهای چشمگیری حاصل شده است.
مدیرعامل شرکت آلومینیوم صنعت اتحاد اذعان کرد: پروفیل و مقاطع آلومینیومی تولید ساخت داخل با استانداردهای جهانی تفاوتهای متعددی دارد که علت اصلی آن، عدم توسعه شرکتهای ایرانی و دسترسی به دستگاهها و ماشینآلات نوین و بهروز است.
دارابنوش توضیح داد: باید در نظر داشت، مواد اولیه آلومینیومی که در کشور تولید میشود، کیفیت لازم را ندارد و مرغوب نیستند. به همین دلیل امکان مقایسه محصول داخلی و خارجی وجود ندارد. اگر بخواهیم به استاندارد جهانی برسیم باید به تمام مراحل تولید توجه کنیم و در ابتدا باید کیفیت مواد اولیه آلومینیومی ارتقا یابد.
وی تصریح کرد: حتی در صورتی که سیستمهای طراحی و رنگآمیزی ما نوین و بهروز شده باشد، نمیتوانیم با سایر کشورهای تولیدکننده رقابت کنیم که دلیل اصلی عقبماندگی ما در این زمینه عدم توجه شرکتهای بالادستی به کیفیت مواد اولیه تولیدی است.
مدیرعامل شرکت آلومینیوم صنعت اتحاد اذعان کرد: علیرغم سرمایهگذاری مناسب در زمینه زیرساختها و فراهم آوردن امکانات لازم در شرکتهای بالادستی، همچنان ضعفهای بیشماری را در این زمینه شاهد هستیم و همواره عدم وجود دانش فنی و تکنولوژی روز دنیا در شرکتها موجب میشود کیفیت محصول ارتقا نیابد. کمبود نیروی متخصص نیز موضوعی است که اکثر صنایع ازجمله تولیدکنندگان آلومینیوم به آن روبهرو هستند.