به گزارش می متالز، روسیه و تولیدکنندگان نفت متحد آنها تنها در صورتی تولید نفت خود را در مذاکرات این هفته کاهش میدهند که آمریکا و چندین کشور تولید کننده دیگر هم به آنها ملحق شوند تا تولید نفت با هدف افزایش قیمت آن کاهش یابد. بحران ویروس کرونا باعث سقوط قیمت نفت شده است.
ولی وزارت انرژی آمریکا طی بیانیهای اعلام کرد تولید این کشور همین حالا هم بدون دخالت دولت رو به کاهش است ولی این کاهش تولید بسیار آهسته و طی دو سال آینده اتفاق میافتد. کاخ سفید تاکید دارد در بازار های خصوصی مداخله نمی کند.
تقاضای جهانی نفت ۳۰ درصد معادل ۳۰ میلیون بشکه در روز پایین آمده است چون اقدامات اتخاذ شده برای کاهش شیوع ویروس کرونا باعث سقوط تقاضا برای سوخت هواپیما، بنزین و دیزل شده است.
در حالی که عربستان، روسیه و سایر اعضای ائتلاف اوپک تمایل خود را برای بازگشت بر سر میز مذاکره اعلام کردهاند ولی توافق آنها مشروط به مشارکت آمریکا و سایر کشورهای غیر عضو اوپک است. هیچ قراردادی تا حالا رسمی نشده است.
بیژن زنگنه، وزیر نفت ایران در توییتر گفت:« قبل از برگزاری هرگونه اجلاسی بین اعضای اوپک و تولیدکنندگان غیر اوپک باید بر سر ارقام تولید برای تمام کشورهایی که تولید خود را پایین می آورند توافق شود». وی اضافه کرد آمریکا و کانادا هم باید در این کاهش تولید مشارکت داشته باشند.
پس از اینکه دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا هفته گذشته اعلام کرد ریاض و مسکو برای کاهش تولید ۱۰ تا ۱۵ میلیون بشکه در روز معادل ۱۰ تا ۱۵ درصد عرضه جهانی نفت توافق کردهاند، مقرر شد ائتلاف اوپک و متحدانش یک ویدئو کنفرانس در روز پنجشنبه، نهم آوریل داشته باشند. ترامپ هیچ گونه اقدامی از طرف شرکتهای نفت آمریکا را متعهد نمی شود.
وزارت انرژی آمریکا اعلام کرد:« با توجه به گزارش های رسانه ها مبنی بر اینکه ائتلاف اوپک تنها در صورت مشارکت آمریکا با کاهش تولید موافقت می کند، اداره اطلاعات انرژی آمریکا گزارش داده است همین حالا هم بدون دخالت دولت فدرال، دو میلیون بشکه در روز از تولید نفت آمریکا کم شده است».
عربستان سعودی پس از مذاکرات اوپک و متحدانش، میزبان یک ویدئو کنفرانس دیگر در روز جمعه با وزرای انرژی گروه جی۲۰ است. هدف از این کنفرانس کاهش تاثیرات همه گیری ویروس کرونا بر بازارهای انرژی است.
پیش بینی وزارت انرژی آمریکا نشان میدهد تولید نفت این کشور در ۲۰۲۱ به طور متوسط ۱۱ میلیون بشکه در روز خواهد بود که دو میلیون بشکه نسبت به اوج تولید در ۲۰۱۹ کاهش خواهد داشت.
قوانین آنتی تراست آمریکا مانع تولید کنندگان نفت این کشور برای اقدام در جهت افزایش قیمت نفت می شود. محدودیتهای تولید در صورتی قانونی خواهند بود که مقامات ایالتی یا دولت فدرال سطح پایین تری برای تولید در نظر بگیرند.