به گزارش می متالز، حمید مرتضی کوشکی مدیرتحلیل گروه مالی اقتصاد بیدار در این رابطه گفت: دستورالعمل جدیدی که مطرح شده که از قبل نیز در قالب قانون ۲۰درصد و ۵۰درصد وجود داشته و تغییر شکل داده است.
وی ادامه داد: یک فرد قانونگذار در زمان ارایه یک پیشنویس باید این نکته را در نظر بگیرد که قانون تصویب شده تا چند سال قابلیت اجرا دارد، در غیر اینصورت میتوان گفت که تنها درگیر شرایط حال بوده است.
کوشکی به قانون اساسی و قابل اجرا بودن آن تا سالهای آتی اشاره داشت و عنوان کرد: قانون اساسی هر روزه نوشته نمیشود مانند قوانین سایر بازارهای موازی که با آینده نگری تنظیم میشود، اما در بازار سرمایه قوانین پی در پی و دستور العملهای متفاوت نشان میدهد که شخص قانون گذار آینده نگری لازم را ندارد.
این کارشناس بازار سرمایه در خصوص ایرادات به بخشنامه فرابورس تحت «اصلاح زیرساختهای بازار سرمایه» اظهار داشت: یکی از این ایرادات نحوه اجرا و برخورد با ناشر و سهامدار است.
وی ادامه داد: شفافیت اصلا بد نیست و وجود قانونی که دلیل رشد ۲۰ یا ۵۰ درصدی نوسان را توضیح دهد نیز لازم است، همچنین در این قانون آمده که ناشر باید شفاف سازی دقیق ارایه دهد، سوال اینجاست: اگر ارایهای صورت نگیرد چه باید کرد؟
کوشکی ارائه یا عدم ارائه ناشر و توجیه نشدن سازمان را به ضرر سهامدار دانست و گفت:این بزرگترین باگ دستور العمل جاری است چرا که ارتباط حقوقی سازمان به عنوان یک نهاد نظارتی و شرکتهای بورس و فرابورس به عنوان یک نهاد اجرایی نباید بر روح بازار تاثیر بگذارد.
این کارشناس بازار سرمایه پیشنهاد داد: اگر شرکتی موظف به شفاف سازی در قالب قانون جاری بود، در صورت انجام ندادن آن جریمه شود. این جریمه میتواند در قالب نقدی تا عدم اعطای مجوز و تمدید مجوز اعضای هیئت مدیره اجرایی شود.
وی ادامه داد: اصلاحات بر حاکمیت شرکتی نیز تاثیر گذار خواهد بود و در انتخاب اعضای هیئت مدیره نیز حساسیتهای بیشتری درنظر گرفته میشود.
کوشکی به صحبت لاریجانی در خصوص رای سفید برخی نمایندگان مجلس در شرایط حساس اشاراتی داشت و افزود: لازم است نظر موافق یا مخالفان این طرح در بازار سرمایه ارایه شود، اما اینگونه نیست.
این کارشناس بازار سرمایه به نکتهای دیگر در قانون اصلاح زیرساختهای بازار سرمایه اشاره کرد و گفت: نکته اینجاست که اظهار نظر بر روی گزارشهای ناشر توسط چه کسی و در چه مقامی صورت میگیرد.
وی افزود:سرمایه گذاری یعنی خرید آینده، شخص سهامدار با افق دید وسیع اقدام به خرید سهم میکند، اما سازمان بورس برای سال جاری شفاف سازی میدهد. در صورت انتشار اطلاعات توسط ناشر باید اظهار نظر بر عهده خود بازار سرمایه باشد.
مدیرتحلیل گروه مالی اقتصاد بیدار پیشنهاد داد: ناشر موظف به شفاف سازی است در غیر این صورت باید افشا شده و ناشران متخلف به کل بازار سرمایه معرفی و جریمه شوند.
وی ادامه داد: اجرای این امر به بهبود حاکمیت شرکتی کمک کرده و افراد بدون سواد مدیریتی از بازار سرمایه حذف خواهند شد.