تاریخ: ۲۴ فروردين ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۵:۳۵
بازدید: ۲۲۳
کد خبر: ۹۶۳۸۰
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

ایجاد حدود ۳۰۰۰ شغل در حوزه صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی در سال ۹۸/ سهم بیش از ۳۲ درصدی حوزه صمت در اشتغال استان

می متالز - رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی گفت: هدف گذاری ما در سال ۹۸، ایجاد سه هزار شغل بوده که تقریبا به این هدف نزدیک شده ایم، و به طور متوسط در سال های اخیر بین ۲ هزار و ۵۰۰ تا ۳۰۰۰ شغل را در این حوزه ایجاد کرده ایم.
ایجاد حدود ۳۰۰۰ شغل در حوزه صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی در سال ۹۸/ سهم بیش از ۳۲ درصدی حوزه صمت در اشتغال استان

به گزارش می متالز، داوود شهرکی در جلسه بررسی و تحلیل شاخص نرخ بیکاری استان در سال ۹۸، افزود: در سال 98، 430 میلیارد تومان تسهیلات تبصره 18، در حوزه منابع داخلی بانک ها،رونق تولید و مشاغل خانگی پرداخت داشته ایم که این رقم در سال 97، 295 میلیارد تومان تسهیلات پرداختی بوده است.

شهرکی اظهار داشت: 800 میلیارد تومان سرمایه گذاری محقق شده سال 98 بود که طرح های خوبی مانند کارخانه کارخانه کک و کنسانتره، upvc، زغال سنگ و فرآوری سیلیس به بهره برداری رسید که عمدتا رویکرد ما در این طرح ها فرآوری مواد معدنی بوده است که در این خصوص اقدام خوبی انجام شد.

وی بیان کرد: در حوزه معدن 35 میلیون تن ذخایر کشف شده در سال 98 داریم که در مجموع ذخایر ما بالغ بر سه میلیارد و 700 میلیون تن افزایش یافته است.

داوود شهرکی تصریح کرد: رشد حدود دو درصد سهم صنعت، معدن در اشتغال را داریم که این سازمان حدود سه هزار اشتغال را داشته و البته این سازمان اشتغال ثبت نشده در حوزه معادن، اصناف و اکتشاف زیاد دارد.

رییس سازمان صمت خراسان جنوبی بیان کرد: افزایش رشد اشتغال از 29 درصد به 32 درصد در این حوزه نشان از رشد خوب اشتغال در بخش صنعت، معدن و تجارت و همچنین اقدامات مثبت در استان دارد.

شهرکی گفت: هدف گذاری ما در سال 98، ایجاد سه هزار شغل بوده که تقریبا به این هدف نزدیک شده ایم، تقریبا در سال های اخیر دو هزار و 500 شغل را ایجاد کرده ایم.

وی گفت: در این سال ها، جدای از اشتغال، یکی از امتیازات استان این بوده که نگذاشته ایم هیچ کارخانه بزرگ و شاخصی تعطیل و غیرفعال شود.

رییس سازمان صمت خراسان جنوبی افزود: در سال گذشته، با برگزاری جلسات متعدد با وزرا و معاونین وزارتخانه، نقشه راهی برای استان ترسیم شد که ماحصل این نقشه راه از 10 سفر وزیر و معاونین وزات صنعت، معدن و تجارت به استان و ستاد اجرایی فرمان امام، بنیاد برکت و وزارت نیرو بوده است.

شهرکی گفت: در این نقشه راه استان، 70 پروژه تعریف شده که سه هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری باید تا پایان دولت یعنی سال 1400، اجرایی شود، که بخشی از این تفاهم نامه ها مانند پروژه های طلا وارد فاز اجرایی شده است.

وی گفت: پروژه کنسانتره آهن در طبس با ظرفیت 100 هزار تن کنسانتره آهن وارد فاز اجرا شده که به پروژه های فولادی ما کمک می کند، کارخانه چدن خوسف و فراوری منیزیت نهبندان دو پروژه ای هستند به بهره برداری رسیده است.

وی بیان کرد: در جذب و سرمایه گذاری حوزه معادن سال گذشته اتفاقات خوبی افتاد و 66 جلسه کارشناسی، 100 جلسه استانی و 16 کارگروه ملی و شورای صادرات و مبادلات مرزی، 7 جلسه شورای معادن و 35 جلسه کمیسیون تنظیم بازار برگزار شد.

شهرکی افزود: به دنبال اصلاح قیمت بنزین به رفع افزایش هزینه ها و تسهیل زیر ساخت های حوزه تولید پرداختیم و 23 زیر پروژه را شروع کردیم.

وی گفت: 50 طرح مطالعاتی برای معرفی و جذب سرمایه گذاران را شروع کرده ایم و 12 واحد صنعتی و 20 واحد معدنی راه اندازی مجدد شدند.

رییس سازمان صمت خراسان جنوبی مطرح کرد: افزایش ظرفیت استخراج در بنتونیت، کاشی و سرامیک، منیزیت، سنگ آهن، سنگ مرمر را در سال گذشته داشته ایم و در حوزه معدن 75 پروانه اکتشاف صادر شد که از ظرفیت بخش خصوصی استفاده شد.

شهرکی گفت: 45 گواهی کشف منجر به 35 میلیون تن ذخایر جدید شد و 52 پروانه بهره برداری معدن با اشتغال 400 نفر در حوزه فعالیت های معدنی داشته ایم.

وی افزود: در حوزه سازمان های توسعه ای مطالعات و اکتشافات میدانی خوبی در سال 98 آغاز شد و بالغ بر 40 درصد مناطق امید بخش بررسی میدانی انجام شد و تا شهریور ماه باید گزارشی را شرکت ایمیدرو و سازمان زمین شناسی در این خصوص ارائه دهد.

شهرکی گفت: در بخش زیرساخت ها، شرکت ایمیدور تعهد 90 میلیاردی داده تا بر اساس توافق با وزارت نیرو بتوانیم زیرساخت های معادن را در جنوب استان عملیاتی کنیم، عملیات زیرساخت برق کارخانه های طلا را ایمیدرو تعهد کرده است و در حوزه معادن سنگ هم از ظرفیت وزارت نیرو استفاده خواهیم کرد.

وی افزود: یک توافق خوب با وزارت نیرو داشته ایم که این وزارت سالی 30 میلیارد تومان به مدت سه سال را ظرف زیرساخت های برق معادن و صنایع معدنی استان داشته باشد و در عوض، سازمان صمت استان تعهد کرد که نیاز زغالسنگ نیروگاه حرارتی زعالسنگ سوز وزارت نیرو را در طبس تامین کند .

عناوین برگزیده