به گزارش می متالز، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی روز سه شنبه در جلسه ستاد اقتصادی دولت برای بررسی آثار شیوع بیماری کرونا همچنین گفت که روند پرداخت تسهیلات از مبلغ 52 میلیارد تومان به همه واجدان شرایط در کسب و کارهای 10 رسته شغلی مشروط به اینکه در دوران مبارزه با کرونا کارگران خود را اخراج نکرده باشند، از اردیبهشت ماه آغاز و تا پایان خرداد ادامه می یابد.
متن سخنان رئیس جمهور به این شرح است:
جلسات ستاد اقتصادی دولت تحت تأثیر کرونا قرار گرفته و بحثهای ما راجع به مسایلی است که در این زمینه باید بیشتر مد نظر قرار بگیرد.
همانطور که مردم مستحضرند در موضوع کرونا یک بحث، بحث محدودیتهایی است که تحت عنوان فاصله هوشمند اجتماعی باید انجام بگیرد که به تدریج و به طور منظم اقداماتی که مجاز است به اطلاع مردم میرسد.
اقداماتی که مردم باید دست نگه دارند، کسب و کارهایی که میتوانند فعالیت کنند و کسب و کارهایی که هنوز نمیتوانند فعال باشند، بخشهای آموزشی که هنوز نمیتوانند فعال باشند و بحث حمل و نقل و سایر مسایلی که در بخشهای مختلف برای مردم در این زمینه توضیح داده میشود.
یک بخش هم در زمینه نوعی کمک دولت به رستهها و مشاغلی است که در این 2 ماه بخاطر ویروس کرونا تحت فشار قرار گرفتند و کسب و کار آنها با مشکلات مواجه شده است.
در مجموع یک بسته 100 هزار میلیارد تومانی را مد نظر قرار دادیم که این بسته، 25 هزار میلیارد تومان به بخش بهداشت، دارو، درمان، تجهیزات پزشکی مربوط می شود و بخشی هم مربوط به صندوق بیمه بیکاری است و این بخش بلاعوض و پرداخت پولی است که توسط دولت برای مسایل کرونا انجام می شود.
بخش دیگر، مبلغ 75 هزار میلیارد تومان است که به صورت تسهیلات یا به عموم مردم و یارانهبگیرها پرداخت میشود و یا به کسب و کارهایی که قبلاً اعلام شده در 10 رسته شغلی که در این ایام تحت فشار شدیدتری قرار گرفتند که رقم آن حدود 52 هزار میلیارد تومان است.
یک رقم 23 هزار میلیارد تومانی هم هست که قبلاً قرار بود با سود 12 درصدی در اختیار یارانهبگیران قرار بدهیم، امروز بخشی از زمان جلسه ما با این بحث گذشت که چگونه این تسهیلات یک میلیون تومانی را به یک وام قرضالحسنه تبدیل کنیم و آن بخش سودی را که بنا بود از حساب مردم پرداخت شود، دولت به عهده بگیرد.
در این جلسه تصمیم گرفتیم آن بخش را دولت به عهده بگیرد و این وام به صورت سابق که اعلام کردیم نیست، این وام یک میلیون تومانی که در اختیار مردم قرار میگیرد به صورت قرضالحسنهای است. آن بحثهایی که سودش چگونه و به چه صورت باشد و 12 درصد را دولت به عهده گرفت که این ها را دولت پرداخت میکند و این یک میلیون تومان تقریباً روزهای اولیه ماه اردیبهشت در اختیار مردم قرار خواهد گرفت.
ششم اردیبهشت روز اول ماه رمضان است و همه تلاش ما این است که بتوانیم چهارم الی پنجم اردیبهشت؛ قبل از روز اول ماه رمضان، این یک میلیون تومان به حساب مردم ریخته شود و همه یارانه بگیرها از آن بهره برداری و استفاده کنند.
البته یک چارچوبی وجود دارد که امروز و فردا انجام میگیرد و آن اینکه به مردم اطلاع داده میشود آنهایی که مایل هستند از این وام قرضالحسنه استفاده کنند، از طریق پیامک اعلام کنند چون این پولی که به صورت وام پرداخت میشود در ماه اردیبهشت پرداخت میشود و در تیرماه به تدریج از یارانه آنها کسر خواهد شد یعنی یارانه اردیبهشت و خرداد آنها پرداخت میشود و در یارانه تیر به بعد، یک مقداری کسر میشود بخاطر آن یک میلیون وام که به صورت قرض الحسنه پرداخت شده است.
آن مقداری که از ماه تیر به بعد از پول یارانه برداشت میشود، چیزی حدود 35 هزار تومان در ماه است که پرداخت میشود و این یک تصمیم مهمی بود که امروز اتخاذ کردیم که انشاء الله تلاش میکنیم قبل از شب ماه مبارک رمضان بتوانند از این یک میلیون تومان برای خریدهایی که مورد نیازشان در این روزها است، استفاده کنند.
مساله دوم، اعلام کرده بودیم که به 3 میلیون نفر که در شرایط مضیقه اقتصادی زندگی میکنند، یک یارانه ویژه برای 4 ماه به این ها پرداخت شود که بین 200 هزار تومان تا 600 هزار تومان را در ماه اسفند و فروردین پرداخت کردیم و در ماه اردیبهشت و خرداد هم پرداخت میکنیم و علاوه بر این 4 پرداخت، یک پرداخت ویژه هم در ماه مبارک رمضان به این 3 میلیون اضافه داده میشود.
مساله بعدی، 4 میلیون خانواری بود که از قبل اعلام کرده بودیم به اینها وام یک میلیون تا 2 میلیون تومان به صورت قرضالحسنهای پرداخت میشود و روی آن برنامهریزی است علاوه بر یک میلیونی که به آنها داده میشود و در این یک میلیونی که به همه خانوادههای یارانهبگیر داده میشود، برای برخی از آن خانوادهها که مشخص میشود یک مقداری اضافه بر آن که 2 میلیون و 1.5 میلیون است به آنها هم این پرداخت انجام میگیرد.
مساله بعدی مربوط میشود به 52 هزار میلیارد تومان تسهیلاتی که میخواهند دریافت کنند. رستههایی که در این ایام تحت فشار بیشتری قرار گرفتند و کسب و کار آنها با مشکلاتی مواجه شد که حدود 10 رسته اعلام شد و وزارتخانههای مربوطه به میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، صنعت، معدن و تجارت و تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این زمینه کار میکنند.
تلاش ما این است که همه اقدامات در ماه اردیبهشت انجام بگیرد و در اواخر ماه اردیبهشت به اینها اعلام شود که برای دریافت این تسهیلات به بانکها مراجعه کنند و امیدواریم از اواخر اردیبهشت تا پایان خرداد این تسهیلات به همه این ها که مشمول این تسهیلات میشوند، پرداخت شود.
این تسهیلات متفاوت است و قبلاً هم اعلام کردیم، شامل حال کسانی میشود که کارگری را اخراج نکردند. اگر یک بنگاه کوچک و متوسط کارگری را اخراج کرده باشد، شامل حال آن نمیشود اما آنهایی که همه کارگرها را با سختی نگه داشتند و حقوق کارگرها را پرداختند، یک پولی به آنها با یک محاسبه و یک مقدار برای سرمایه در گردش و برای جبران این کاری که کردند و همه کارگرها را نگه داشتند، پرداخت میشود و این پول طبق یک معیاری به عنوان تسهیلات پرداخت میشود.
امیدواریم تا 15 اردیبهشت همه اینها با مشخصات به واجدین شرایط پرداخت شود و پرداخت اینها هم با مقرراتی که هست، در اواخر اردیبهشت به مردم انشاء الله پرداخت شود و در همه این موارد تلاش ما این است که تا ماه خرداد به همه اینها این تسهیلات پرداخت شود تا تنفسی باشد برای همه کسب و کارهایی که در این مدت فعالیت کردند.
نکته دیگری که میخواهم خدمت مردم عزیز بگویم که در جلسه قبلی اقتصادی خدمت مردم اعلام کرده بودیم که حدود 4 میلیون تن کالای اساسی در گمرکات است و تلاش بر این بود که راهی را در نظر بگیریم همه این کالاها از گمرک یا در کشتیها پیاده و ترخیص شود.
خوشبختانه امروز خدمت مردم عزیز عرض کنم که از آن 4 میلیون تن کالایی که گفتیم ترخیص میشود تا امروز یک میلیون تن کالا ترخیص شده است و این تحول بزرگی را برای بازار ما ایجاد میکند و آن 3 میلیون تن کالای باقیمانده هم ظرف هفتههای آینده ترخیص میشود و در اختیار مردم قرار میگیرد.
این هم یک شرایط خوبی را برای کالاهای اساسی در بازار بوجود میآورد و البته بحث راجع به کل سال هم در جلسه قبل و در این جلسه مورد تصمیم ما بود و برای همه نیازمندی کالاهای اساسی تا پایان سال، در این جلسه برنامهریزی و یک مقدار بحث را تکمیل کردیم.
مردم باید نسبت به کالاهای اساسیشان تا پایان سال مطمئن باشند. ذخایر ما و همان مقدار کالای اساسی که باید برای تجهیزات پزشکی و دارو خریداری شود، تقریباً برنامهریزیها انجام گرفته و اینها در اختیار مردم قرار خواهد گرفت. انشاء الله