به گزارش می متالز، ابوالقاسم رحیمی انارکی، مدیرعامل و رئیس هیاتمدیره بانک مسکن اعلام کرد: ۱۴۰ هزار واحد مسکونی از مجموع ۴۰۰ هزار واحد مسکونی طرح اقدام ملی مسکن در سالهای ۹۸ و ۹۹ از سوی بانک مسکن تامین مالی خواهد شد که مبلغ کل آن حدود ۱۴ هزار میلیارد تومان خواهد بود. بر این اساس بانک مسکن سهمی حدود یک سومی در تامین مالی و پرداخت تسهیلات به پروژههای مسکنسازی در سراسر کشور در قالب طرح اقدام ملی مسکن خواهد داشت. هرچند در اجرای این طرح علاوهبر بانک مسکن بانکهای دیگری نیز بهعنوان عامل پرداخت تسهیلات ساخت و خرید واحدهای مذکور به سازندهها و خریداران این واحدها معرفی خواهند شد.
بنا بر اعلام محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی، برای تامین مالی این پروژهها و کمکرسانی مالی به متقاضیان و سازندگان طرح اقدام ملی مسکن، تسهیلات بانکی تنها از طریق بانک مسکن پرداخت نمیشود. بلکه بانک مرکزی سهمیه بانکهای عامل پرداختکننده تسهیلات طرح اقدام ملی مسکن را مشخص کرده است و براساس این سهمیه اعلام شده، سهم شهرها از تسهیلات اعطایی مشخص شده است و به مردم اعلام خواهد شد که از کدام بانکها قادر به دریافت تسهیلات خواهند بود. اما بانک مسکن بهعنوان بانک اصلی عامل اعطای تسهیلات در حوزه مسکن سهم یک سومی در تامین مالی و اعطای تسهیلات به متقاضیان این پروژهها دارد.
طرح اقدام ملی مسکن بهعنوان طرح جایگزین مسکن مهر از حدود یک سال و نیم گذشته مطرح شد و عملیات مربوط به اجرای این پروژه و مقدمات آن نیز در همین بازه زمانی تاکنون آغاز شده است. تاکنون و در قالب مرحله اول ثبتنامها برای طرح اقدام ملی،۲۴۰ هزار نفر ثبتنام کردهاند که حدود ۱۳۰ هزار نفر از آنها واجد شرایط تشخیص داده شدهاند. هم اکنون نیز بنا بر اعلام وزیر راه و شهرسازی ۱۸۰ هزار واحد مسکونی در حال اجرا قرار دارد. ثبتنام مرحله دوم طرح اقدام ملی از اسفندماه سال گذشته آغاز شده است. طی روزهای اخیر همچنین وزارت راه و شهرسازی برای کاهش هزینه ساخت و قیمت تمام شده واحدهای طرح اقدام ملی برای مردم و متقاضیان سازمانها و نهادهای مختلفی را پای کار آورده و با آنها برای همکاری در این طرح تفاهمنامههایی را به امضا رساند.
محمود محمودزاده، معاون امور مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی در این باره به پایگاه خبری بانک مسکن (هیبنا) اعلام کرد: تفاهمنامههایی با وزارت کشور مبنی بر اینکه شهرداریها در راستای کمک به اجرای طرح اقدام ملی برای دهکهای اول تا سوم درآمدی (گروههای کم درآمد) پروانه ساختمانی رایگان صادر کنند و عوارض صفر درصدی در نظر بگیرند امضا شده است. همچنین در قالب این تفاهمنامه برای دهکهای ۴ تا ۷ حداقل ۵۰ درصد تخفیف صدور پروانه به همراه تقسیط عوارض و سایر همکاریهایی که میتوان در راستای رفع موانع و کاهش هزینههای این طرح انجام داد در نظر گرفته شده است.
وی افزود: تفاهمنامه دیگری با سازمان نظام مهندسی و کنترل ساختمان کشور منعقد شده است که براساس آن خدمات مهندسی در طرح اقدام ملی مسکن با اعمال تخفیفهای قابل توجه به متقاضیان و پروژهها ارائه خواهد شد.تفاهمنامه دیگری در راستای تولید مصالح بهصورت تهاتری به امضا رسیده است که براساس آن مصالح ساختمانی معادل ۱۰ تا ۳۰ درصد زیر قیمت بازار بهصورت اقساط ۳۶ ماهه در اختیار سازندگان قرار میگیرد.مجموع این سه تفاهمنامه حدود ۲۵ درصد در قیمت تمام شده ساختمانهای مسکونی طرح اقدام ملی تاثیر دارد و به همین میزان هزینهها را کاهش خواهد داد.