به گزارش می متالز، خلیل محبتخواه با اشاره به اینکه در مرحله اول بعد از ابلاغ برنامه اولیه طرح اقدام ملی مسکن، برنامه استان تامین زمین برای ۷۳ هزار واحد بود، گفت: با تلاشهای انجام شده، این امکان به وجود آمد که برای ۶۶ هزار واحد مسکونی زمین تامین و این ظرفیت اعلام شد. در واقع به تعداد ۶۶ هزار متقاضی که در مرحله اولیه پذیرش شدند، زمین مناسب موجود است و ثبتنام در ۴ شهر پرند، هشتگرد، پردیس و ایوانکی برای نزدیک به ۴۶هزار واحد و در سایر شهرها برای ۲۰ هزار واحد انجام شد که در مجموع ۶۶ هزار واحد برای ۶۶هزار متقاضی واجد شرایط احداث خواهد شد.
وی افزود: به دنبال این هستیم تا ظرفیت تولید مسکن را در طرح اقدام ملی مسکن افزایش دهیم. بخشی از این افزایش از محل افزایش ظرفیت انجام میشود و بخشی از محل ریزش متقاضیان و کسانی که انصراف دادهاند.
مدیرکل جدید راه و شهرسازی استان تهران تصریح کرد: مرحله دوم ثبتنام و تکمیل ظرفیت هم خوشبختانه به خوبی انجام شد و پس از زمان اعلامی، افرادی که پیامک ارسال کرده و رزرو شدهاند، وارد سایت اقدام ملی خواهند شد و مراحل ثبت نام را طی میکنند تا در مرحله بعدی پالایش شوند.
وی با بیان این که تمام طرحها در استان تهران در قالب فروش اقساطی زمین (۵ ساله) است، گفت: یک بخش از قراردادهای ساخت و ساز اقدام ملی در بحث مشارکت جای میگیرد و بخشی هم به صورت واگذاری زمین ۹۹ ساله بوده که در قالب انجام تفاهم با ارگانها برای تامین مسکن کارکنان آنها و تکمیل طرحهای نیمه تمام و… انجام میشود.
محبتخواه در ادامه با بیان این که طرح اقدام ملی مسکن یک پروژه عظیم است، گفت: زمینهای تخصیص داده شده به طرح اقدام ملی مسکن در شهرهای دماوند، صفا دشت، شریف آباد و فیروزکوه، کیلان و پیشوا به بنیاد مسکن تحویل داده شده و در مراحل طراحی و اخذ پروانه هستند. از نظر پیشرفت فیزیکی، ۱۱هزار واحد قرار است توسط بنیاد مسکن اجرایی شود و ۲هزار واحد هم توسط ستاد اجرایی فرمان امام عملیاتی میشود.
وی با بیان این که برنامهریزی ما برای تحویل واحدهای طرح اقدام ملی مسکن ۲ ساله است، گفت: امیدواریم که باقیمانده پروژههای طرح اقدام ملی مسکن تهران در اوایل سال ۹۹ شروع و قبل از پایان سال ۱۴۰۰ با کمک سازندهها به متقاضیان تحویل داده شود.
مدیرکل جدید راه و شهرسازی استان تهران با اعلام آغاز کلنگزنی پروژههای طرح اقدام تولید مسکن در ادامه کلنگ زنی تهرانسر و در شهرهای استان طی بهار و تابستان امسال گفت: سختترین قسمت طرح اقدام ملی مسکن و بزرگترین مشکل کار در این طرح، تامین زمین مناسب بود.
وی گفت: اگر زمین در جای مناسب، یعنی در بافت شهری یا نزدیک به بافت شهری انتخاب شود، به این معنی است که آب، برق و گاز در مجاورت زمین وجود دارد و این گونه نیست که نزدیکترین تاسیسات زیربنایی به پروژه ما ۵ کیلومتر آن طرفتر باشد. ما تجربه مسکن مهر را گذراندهایم و این تجربیات قطعا چراغ راهمان قلمداد میشود.
محبتخواه گفت: پروژه طرح اقدام ملی مسکن در دماوند ۲ هزار واحد است که این تعداد در قالب ۴ پروژه ۵۰۰ واحدی پیشبینی شده و بنیاد مسکن سرمایهگزاران مختلفی را برای آن در نظر گرفته است. به واقع خرد کردن پروژه و ساخت آن توسط سازندههای مختلف امکان عملیاتی شدن آن در طول ۲ سال را فراهم میکند.
وی در ادامه با اشاره به دلایل مشکلات مربوط به پروژه ۵ هزار واحدی مسکن مهر در اسلامشهر یا ۸ هزار واحدی پاکدشت، گفت: این پروژهها قرار بود به شکل متمرکز ساخته شود. حجم پروژه بسیار زیاد بود و زمان زیادی نیاز داشت. آمادهسازی زمین، زیر ساخت، آب و برق و گاز به اندازه خود ساخت پروژه انرژی میگرفت و این ظرفیت دربخش دولتی وجود نداشت. با این حال در اقدام ملی ما فقط با یک مدل جلو نمیرویم و تمام سناریوهای و توان بخش دولتی و خصوصی را به خدمت خواهیم گرفت.
مدیرکل جدید راه و شهرسازی استان تهران در ادامه گفت: به عنوان مثال در طرح اقدام ملی مسکن یک پروژه ۷۰۰واحدی در اسلامشهر داریم که در مقایسه با پروژه ۵ هزار واحدی مسکن مهر اسلامشهر به دلیل انتخاب زمین مناسب، کوچک بودن مقیاس پروژه، فراهم بودن زیرساختها و همکاری سازمانها و دستگاههای دیگر عملیاتی خواهد شد.