تاریخ: ۲۷ فروردين ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۷:۴۳
بازدید: ۳۰۱
کد خبر: ۹۷۴۱۳
دانشیار دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه آزاد تهران جنوب:

معادن بزرگ در "پسا کرونا" رباتیک می شوند/ ویروس‌های واگیر دار دنیای جدیدی خلق می کنند

می متالز - دانشیار دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه آزاد تهران جنوب گفت: به وجود آمدن ویروس کرونا و مشکلات ناشی از آن را می توان به نوعی مجازات برای جامعه بشری آن هم به دلیل تخریب محیط زیست و عدم توجه به آن دانست.
معادن بزرگ در "پسا کرونا" رباتیک می شوند/ ویروس‌های واگیر دار دنیای جدیدی خلق می کنند

به گزارش می متالز، پیمان افضل با بیان این مطلب در ادامه افزود: استفاده بیش از اندازه از منابع طبیعی کره زمین و از بین بردن آنها، عملیات معدنکاری و برداشت ذخایر و... باعث می شود تا در نهایت محیط زیست را به واکنش وا دارد. چرا که طی سال‌های گذشته شاهد افزایش مصرف مواد معدنی و عملیات معدنکاری بودیم و اگر ویروس کرونا در جهان شیوع پیدا نمی کرد، این میزان تولید و مصرف نیز بیشتر می‌شد.

وی ادامه داد: دو قطب بزرگ اقتصادی جهان یعنی امریکا و چین، قطب سوم اتحادیه اروپا و قطب چهارم اقتصادی جهان ژاپن، فعالیت های خود را متوقف کرده اند. این در حالی است که چین بزرگترین واردکننده مواد معدنی جهان بوده و امریکا نیز باوجود اقداماتی که از سوی دونالد ترامپ رییس جمهوری این کشور مبنی بر کاهش میزان مصرف برخی مواد معدنی انجام گرفته، باز هم در کنار چین هرساله مواد معدنی بسیاری را به مصرف می رسانند. از سوی دیگر ژاپن نیز که از خود منابع معدنی ندارد و اکنون بر روی ذخایر موجود در زیر آبها سرمایه گذاری کرده، یکی دیگر از واردکنندکان موادمعدنی بزرگ در جهان به شمار می آید. در کنار این قطب‌های بزرگ، کشورهای کره جنوبی، مالزی و... نیز به عنوان دیگر فعالان در صنعت معدنکاری درگیر ویروس کرونا شده اند. 

وی ادامه داد: غول پنجم اقتصادی جهان هند نیز که به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان فولاد در جهان شناخته می شود قوانین سخت قرنطینه را برای جلوگیری از سیوع ویروس کرونا در پیش گرفته  است. درواقع شیوع ویروس کرونا به تنهایی توانسته بسیاری از اقتصادهای بزرگ جهان را به زحمت بیاندازد و فعالیتشان را با اما و اگرها همراه کند. به این شکل که علاوه بر کند شدن روند تولید در صنایع معدنی، باعث کاهش خیره کننده قیمت نفت در بازار جهانی شده و بهای نفت را که تا 70 دلار نیز رسیده بود، توانست به زیر 20دلار نیز برساند.

این دانشیار دانشگاه در ادامه گفت: با شیوع ویروس کرونا، بسیاری از صنایع جهانی به یکباره تعطیل شدند و اکنون نیز که روند فعالیت در چین در شرایط پسا کرونا از سر گرفته شده اما بسیاری از بخش‌های اقتصادی این کشور فعالیتی ندارند. این در حالی است که دولت چین در شرایط کرونا فرصتی ایجاد کرده تا سهام شرکت های غربی و ژاپنی فعال در چین را خریداری کند اما در مقابل اعلام حمایت دولت ژاپن از شرکت‌های ژاپنی فعال در چین مطرح شده است. همچنین امریکا نیز چنین تدبیری را برای حمایت از شرکت‌های خود در چین در پیش گرفته است و تمام این اتفاقات در نهایت می تواند منجر به متلاطم شدن اقتصاد چین شود.

به گفته وی، با وجود اینکه چین اعلام کرده است که ویروس کرونا در این کشور کنترل شده و شیوعش متوقف شده اما طبق اخبار موجود شیوع مجدد کرونا در چین و بخصوص شانگهای که به عنوان پایتخت اقتصادی این کشور شناخته می شود باید منتظر تاثیرات منفی آن بر اقتصاد چین و حتی جهان باشیم.

افضل ادامه داد: تعطیلی بسیاری از صنایع معدنی در جهان باعث شده تا بسیاری از مواد اولیه خریداری شده از سوی این شرکت‌ها دست نخورده باقی بماند. بنابراین برای بازگشت واحدهای صنایع معدنی برای تولید با ظرفیت قبلیشان زمانبر خواهد بود.

به گفته این دانشیار، شیوع ویروس کرونا در جهان باعث شد تا بسیاری از الزامات زیست محیطی رعایت شود و ما نیز در پایتخت کشورمان نیز شاهدیم که طی دو ماه گذشته از آلودگی هوا خبری نیست.

وی ادامه داد: باید در دوران پسا کرونا برای صنایع آلاینده برنامه ریزی های جدیدی انجام شود؛ همچنین برای کشورهایی که فعالیت های معدنکاری و صنایع معدنی دارند در آینده به سمت استفاده از ربات و هوش مصنوعی بروند و مجازی انجام دادن بسیاری از فعالیتها را بیشتر کنند.

وی ادامه داد: چرا که اکنون معدنکاری در کشورهایی همچون هند، افریقای جنوبی و چین توسط نیروهای انسانی انجام می شود که در پی شیوع ویروس کرونا، تراکم در معادن هم خطر آفرین خواهد بود. بنابراین به زودی این کشورها نیز به سمت کم کردن تعداد نفرات فعال در معادن خواهند رفت و پیش‌بینی هایی که بسیاری از اندیشمندان در اواخر قرن بیستم مبنی بر حرکت به سمت رباتیک شدن محقق خواهد شد.

افضل ادامه داد: ما باید خود را برای این دوره آماده کنیم. چراکه اگر فعالیت در معادن بزرگ و زیرزمینی به کمک رباتها انجام شود به میزان قابل قبولی در هزینه ها و همچنین میزان تولید به نفع تولیدکننده خواهد بود.

وی ادامه داد: همانگونه که تاریخ ثابت کرده، بعد از شیوع بیماری های واگیردار در جهان، دنیایی جدید خلق خواهد شد. بنابراین لازم است تا با برنامه ای جدید و درست برای زندگی در پیش بگیریم.

عناوین برگزیده