تاریخ: ۲۸ فروردين ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۳:۵۵
بازدید: ۲۷۱
کد خبر: ۹۷۴۸۰
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی

ضرورت استفاده از ظرفیت معادن برای توسعه استان کرمان

می متالز - رئیس دادگستری استان کرمان گفت: درآمدهای حاصل از معادن باید به برنامه‌های توسعه‌ای استان تبدیل شوند.
ضرورت استفاده از ظرفیت معادن برای توسعه استان کرمان

به گزارش می متالز، محمدجواد فدائی صبح امروز در نخستین جلسه شورای معادن استان کرمان در سال 99 عنوان کرد: سال گذشته در مجموع 10 جلسه شورای معادن استان کرمان برگزار شد که نسبت به سال 97 دو برابر شده است و تصمیمات خوبی در این حوزه اتخاذ شد و موضوعات مهمی مورد بحث قرار گرفت.

استاندار کرمان ادامه داد: در مجموع عملکرد معادن استان در سال 98 خوب بوده و گزارش برخی از معادن و صنایع را دریافت کردیم و از بنگاه‌های بزرگ اقتصادی خواسته‌ایم که در شورای اداری استان گزارش‌های خود را ارائه دهند.

وی تصریح کرد: به‌عنوان مثال در حوزه مس تولید کاتد، استان کرمان دو برابر تولید داشته و ظرفیت تولید ما به 400 هزار تن در سال 98 رسید.

فدائی افزود: صادرات مس استان کرمان سه برابر شده و 117 هزار تن صادرات داشتیم، ارزش سهام شرکت مس در بورس 146 درصد رشد داشته و رتبه سوم شرکت‌های بورسی کشور را دارد.

استاندار کرمان گفت: فروش مس هم در مجموع در سال گذشته 258 هزار تن بوده و 25 درصد افزایش را نشان می‌دهد.

وی ادامه داد: در حوزه فولاد و معادن دیگر نیز موفقیت‌های خوبی داشتیم و پروژه‌های صنعتی و معدنی خوبی شروع شد.

وی بیان کرد: امسال شروع پروژه‌های جدید برای ما مهم است، تاکید ما بر این است که واحدها سرمایه‌گذاری‌های توسعه‌ای خود را به‌طور مستقیم در ارتباط با فعالیت‌های شرکت‌های خودشان و هم به‌صورت مشارکت با واحدهای کوچک داشته باشند. 

فدائی عنوان کرد: توقع ما از شرکت‌های بزرگ گل‌گهر، گهر زمین، جهان فولاد، مس شهربابک و مس سرچشمه این است که علاوه بر اینکه مستیما سرمایه‌گذاری‌های توسعه‌ای خود را دنبال می‌کنند، اعلام کنند برای پروژه های کوچک و جنبی چه مشارکتی خواهند داشت.

وی خاطرنشان کرد: سال گذشته تصویب کردیم که 15 واحد تولید کنسانتره مس به ظرفیت 80 هزار تن داشته باشیم که بعضی از این‌ها نیاز به مشارکت واحدهای بزرگ مس را دارند.

 

یدالله موحد رئیس کل دادگستری استان کرمان اظهار داشت: استان کرمان را به‌عنوان بهشت معادن کشور معرفی کردیم و انکار هم نمی‌شود، اما این بهشت برای کیست و چه کسانی از منافع آن بهره‌مند می‌شوند.

وی ادامه داد: میلیارد‌ها تومان فروش و صادرات و رشد توسعه‌ای صنایع بزرگ و معادن را می‌گوییم، اما درآمد خالص حاصل از این فروش کجاست، قطعا به جیب سهامداران می‌رود و زیان آلایندگی آنها نصیب مردم کرمان می‌شود، آسیب‌هایی که مس خاتون‌آباد و سرچشمه دارند و آسیبی به زیرساخت‌های استان وارد می‌شود، چقدر است.

رئیس کل دادگستری استان کرمان گفت: چرا درآمدهای حاصل از این معادن نباید به برنامه‌های توسعه‌ای استان تبدیل شوند،  30 سال بهره برداری گل‌گهر و مس که ذخایر پایان ناپذیری هم دارند، بعد از 40 سال دیگر سرنوشت ملت و استان و تاسیسات آنها چه می‌شود.

موحد مطرح کرد: آیا درآمدهای خالص نباید به توسعه استان تبدیل شوند، چرا این درآمدها در بخش‌های کشاورزی و دیگر نباید سرمایه‌گذاری شوند.

وی خاطرنشان کرد: طی 30 سال گذشته از سهم سود فروش مواد معدنی اگر به کرمان می‌آمد که وضع استان کرمان متفاوت بود، قانون برنامه ششم تکلیف کرده گردش مالی شرکت‌های بزرگ در استان آید، اما هنوز گزارش داریم که کامل منتقل نشده با اینکه تاکیدات فراوان شده است.

موحد ابراز داشت: همه باید دست به هم دهیم، نمی‌خواهیم از بخشی انتقاد کنیم، بحث این است که باید وحدت کلمه ایجاد شود و مطالبات مردم را ما باید فریاد بزنیم.

وی اضافه کرد: اگر این تبصره و بند 4 ماده 43 ششم توسعه اجرا نشود، حتما باید برخورد قضائی شود و مسوولان آن جواب دهند.

موحد گفت: در حوزه زیست‌محیطی همین مشکل را داریم، مثلا آلایندگی بخش اسید خاتون‌آباد هنوز برطرف نشده است، این‌ها حرف‌های جدی است که باید در این جلسه مطرح شوند.

وی بیان کرد: امیدواریم سال جاری به‌دلیل فضای اقتصادی که ناشی از کرونا به وجود آمده است، فروش‌های میلیاردی شرکت‌ها و معادن بزرگ به استان آید و آثار آن را استان و مردم ببینند حرف ما این است، تمام سود حاصل به جیب سهامدار نرود.

عناوین برگزیده