تاریخ: ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۹ ، ساعت ۰۰:۴۱
بازدید: ۲۴۸
کد خبر: ۹۸۲۸۲
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

نشانه‌گیری پتروشیمی نوری برای افزایش سودآوری

می متالز - شرکت پتروشیمی نوری چهارمین و بزرگ‌ترین تولیدکننده مواد آروماتیکی ایران و از مجتمع‌های زیرمجموعه شرکت صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس با ظرفیت اسمی ۴/ ۵ میلیون تن در سال است.
نشانه‌گیری پتروشیمی نوری برای افزایش سودآوری

به گزارش می متالز، این غول زنجیره آروماتیک ایران که در تیرماه سال گذشته با ورود به بورس رکورد مشارکت در خرید سهام توسط معامله‌گران بورسی را شکست، اکنون سهام طرح اوره «هنگام» را خریداری کرده  تا منابع مالی طرح‌های نیمه‌کاره پتروشیمی توسط پتروشیمی‌ها تامین شود. مبلغ این مزایده ۲ هزار و ۹۲۰ میلیارد تومان و نحوه تسویه آن به صورت نقد و اقساط طی یک سال خواهد بود. پتروشیمی نوری طی این مزایده ۵ میلیارد و ۹۵۸ میلیون سهام پتروشیمی هنگام را با قیمت هر سهم ۴ هزار و ۹۰۱ ریال و با قیمت پایه خریداری کرده است.

پتروشیمی هنگام  دو واحد آمونیاک دارد که با  79 درصد پیشرفت در سال 1400به بهره‌برداری و واحد اوره این شرکت نیز  با 55درصد پیشرفت در سال 1401 به  بهره‌برداری خواهد رسید.

مدیرعامل پتروشیمی نوری در یک برنامه خبری آنلاین درباره تامین مالی خرید 3/ 99 درصد سهام پتروشیمی هنگام و طرح‌های این  شرکت توضیح داد و دلایل خرید این طرح را تنوع‌بخشی به سبد محصولات و کاهش ریسک و همچنین سودآوری پایدار اعلام کرد. نقی صانعی گفت: بخشی از مبلغ مورد نیاز این طرح از طریق مزایده و به صورت نقدی پرداخت شده و بخشی به صورت قسطی و قسمتی از طریق وام تامین شده است. وی ادامه داد: تلاش این شرکت این است که واحد آمونیاک هنگام هرچه زودتر در سال ۱۴۰۰ در سرویس قرار گیرد و از درآمد تولید و صادرات محصول آن به تکمیل پروژه کمک شود.

وی با اشاره به اینکه تمامی لایسنس‌ها و تجهیزات مورد نیاز طرح پتروشیمی هنگام خریداری شده و از سویی این مجتمع در کنار اسکله واقع شده  و با وجود خوراک گازی از مزیت‌های رقابتی نسبت به سایر کارخانه‌های اوره و آمونیاک در کشور برخوردار است افزود: این شرکت می‌تواند در کنار مجتمع نوری به پایداری و سودآوری آن کمک کند. وی افت قیمت نفت را بر قیمت محصولات موثر دانست، اما تصریح کرد: اختلاف قیمت بین خوراک و محصولات تغییر زیادی نکرده و همچنان حفظ شده و به همین دلیل تغییرات محسوسی در درآمد و سودآوری شرکت به‌وجود نیامده است. وی تاکید کرد: مجتمع نوری در سال ۹۸ با وجود یک ماه تعمیرات اضطراری، معادل ۹۷ درصد ظرفیت اسمی و ۱۰۶ درصد ظرفیت برنامه تولید داشت. وی با اشاره به اینکه به رغم وجود ویروس کرونا  در فروردین‌ماه امسال حدود ۱۰۵ درصد ظرفیت اسمی تولید داشتیم، افزود: از آنجا که محصولات این شرکت مایع و ذخیره‌سازی آن محدود است، خوشبختانه فروش نیز با همین سرعت تولید ادامه دارد.

وی روند افزایشی سهام شرکت پتروشیمی نوری در بازار سرمایه ورشد  ۱۵۴ درصدی آن  در ۱۰ ماه گذشته را ناشی از عملکرد مناسب شرکت  در سال قبل ذکر کرد و افزود: سود عملیاتی این شرکت بنیادی به ذات تولید آن باز می‌گردد.

صانعی در بخش دیگری گفت: با انجام پروژه به‌روزرسانی واحد پارازایلین که در سال ۹۸ به بهره‌برداری رسید، تولید این محصول به ۶۸۵ هزار تن و تولید بنزن به ۴۱۷ هزار تن رسید که رکوردی تازه برای شرکت محسوب می‌شود. همچنین رکورد تولید 685 هزار تن پارازایلین و 417 هزار تن «بنزن» در سال 98 در پتروشیمی نوری شکسته شد. وی با اشاره به رشد حدود ۱۰ درصدی تولید بنزن، ارتوزایلین و پارازایلین در هفته گذشته که از محصولات اصلی مجتمع نوری است، اظهار امیدواری کرد تا چند ماه آینده تولید پارازایلین این مجتمع ۱۰ درصد دیگر افزایش یابد.

عناوین برگزیده