تاریخ: ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۹ ، ساعت ۲۱:۴۸
بازدید: ۲۶۸
کد خبر: ۹۸۷۸۱
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی
رییس هیات عامل ایمیدرو اعلام کرد:

مشارکت کنسرسیوم متشکل از 5 بانک کشور در احداث پیشرفته ترین کارخانه آلومینیوم کشور/ خروجی آلاینده های سالکو، یک دهم استاندارد های موجود

می متالز - معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رییس هیات عامل ایمیدرو دارا بودن اسکله اختصاصی در بندر پارسیان و مشارکت کنسرسیومی متشکل از 5 بانک کشور را از ویژگی های پیشرفته ترین کارخانه آلومینیوم در ایران(سالکو) عنوان کرد.
مشارکت کنسرسیوم متشکل از 5 بانک کشور در احداث پیشرفته ترین کارخانه آلومینیوم کشور/ خروجی آلاینده های سالکو، یک دهم استاندارد های موجود

به گزارش می متالز، خداداد غریب پور سالکو را "مدرنترین"، "بزرگ ترین" و "کامل ترین" مجتمع آلومینیوم ایران دانست و در این خصوص بیان کرد: سالکو دارای ویژگی هایی است که آن را متمایز از هر کارخانه آلومینیوم در کشور می کند؛ این مجتمع در منطقه ویژه صنایع انرژی بر لامرد در جنوب استان فارس و ‌هم مرز با عسلویه واقع شده است و بخشی از گاز پایتخت گازی جهان را به برق و سپس به آلومینیوم تبدیل می کند.

وی با یادآوری اینکه پروژه سالکو تا سال 94 غیرفعال بود و با دستور رئیس جمهور، پیگیری های ویژه وزیر صمت و با اقدامات ایمیدرو در طول سال های اخیر به سرعت مراحل تکمیل و راه اندازی را طی کرد، افزود: مجتمع آلومینیوم جنوب با در اختیار داشتن تکنولوژی 430 کیلو آمپر برای ذوب و تولید شمش، پیشرفته ترین کارخانه آلومینیوم در ایران است و تاکنون کارخانه هایی که در کشور راه اندازی شده اند، از تکنولوژی 200 یا 230 کیلو آمپر بهره برده اند.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رییس هیات عامل ایمیدرو در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: سالکو فاز نخست را با ظرفیت تولید 100 هزار تن وارد مدار تولید کرده است و قرار است در دو ‌گام دیگر به ظرفیت 300 هزار تنی دست یابد؛ کارخانه های فعلی آلومینیوم در ایران حداکثر ظرفیت 147 هزار تنی دارند.

غریب پور ادامه داد: آلومینیوم جنوب، با در اختیار داشتن کلیه بخش های تولیدی همچون آندسازی( به زودی)، واحد ریخته گری، تاسیسات جانبی، تخلیه، انتقال و ذخیره سازی، متمایزتر از سایر کارخانه های مشابه ایران است، علاوه بر این وجود اسکله اختصاصی (شماره 5) در بندر پارسیان با هدف تخلیه مواد اولیه و صدور محصول ساخته شده، برتری منحصر به فردی به سالکو بخشیده است و ایمیدرو این اسکله را مختص سالکو قرار داده است.

وی یکی از استثناهای این پروژه را مشارکت 5 بانک کشور در قالب یک کنسرسیوم مشترک شامل بانک های صادرات، ملی، ملت، تجارت و همچنین صنعت و‌ معدن دانست و اضافه کرد: بانک صادرات، بانک پیشرو این کنسرسیوم بانکی را برعهده دارد و 49 درصد سهام این شرکت متعلق به ایمیدرو و مابقی در اختیار شرکت سرمایه گذاری غدیر است.

 

خروجی آلاینده های سالکو، یک دهم استاندارد های موجود است

معاون وزیر صمت و رییس هیات عامل ایمیدرو در ادامه با بیان اینکه سیستم مهار آلودگی مجتمع آلومینیوم جنوب نیز یکی از ویژگی های برجسته این پروژه بوده است، گفت: وزیر صنعت معدن و‌تجارت در لحظه ارائه گزارش به رئیس جمهوری در آیین افتتاحیه، به این موضوع نیز اشاره کرد، تمام آب مصرفی مجتمع بازچرخانی می شود و سیستم تصفیه آلاینده های فلئور و گرد و ‌غبار نیز به گونه ای است که خروجی آلاینده، یک دهم استاندارد های موجود است.

وی همچنین تصریح کرد: وجود سالکو سبب ساز ساخت شهرکی برای تولید محصولات پایین دستی آلومینیوم شده است که این طرح در آینده اجرایی می شود.

شایان ذکر است که امروز مجتمع آلومینیوم جنوب (سالکو) با فرمان روحانی «رئیس جمهوری» و توسط رضا رحمانی «وزیر صنعت، معدن و تجارت» افتتاح شد.

در این برنامه غریب پور «رئیس هیأت عامل ایمیدرو»، بزرگان «مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری غدیر» و‌ همچنین عبدالله نژاد «مدیر عامل سالکو»، ترکان «رئیس هیأت مدیره آلومینیوم جنوب» و‌ جمعی از نمایندگان مجلس و مسوولان استان فارس حضور داشتند.

عناوین برگزیده