تاریخ: ۲۳ فروردين ۱۳۹۹ ، ساعت ۰۸:۳۰
بازدید: ۱۱۴
کد خبر: ۹۸۸۲۵
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

گمرک چذابه را دریابید/ لزوم سامان دهی یکی از مهمترین گمرکات مرزی صادراتی

می متالز - وضعیت گمرک چذابه به عنوان مرز خروجی ۶۰۰ هزار تن کالای صادراتی، به لحاظ نبود زیرساختهایی مثل پلاک خوان، راهبند، ایکس ری کامیونی و... غیر قابل پذیرش است.
گمرک چذابه را دریابید/ لزوم سامان دهی یکی از مهمترین گمرکات مرزی صادراتی

به گزارش می متالز، مسال درحالی به عنوان سال جهش تولید نام گذاری شده است که حمایت از صنایع تولیدی صادرات محور نقش اساسی در تحقق این شعار خواهند داشت.

از طرف دیگر با توجه به تحریمهای اقتصادی از سال 97 شاهد جهش نرخ ارز و به تبع آن جذابیت صادرات محصولات مختلف از کشور بودیم. این درحالی است که در همین شرایط  واردات کالاهای اساسی با دلار 4200 تومانی دشواری های جدی برای دولت به همراه داشته است.

در واقع در شرایط فعلی کشور هم ضرورت تداوم صادرات غیر نفتی یک موضوع غیر قابل چانه زنی است و هم نظارت بر وضعیت کالاهای اساسی که با ارز دولتی تامین ارز شده‌اند. همچنین بعد از تحریم های اقتصادی دو سال گذشته تجارت فرامرزی و صادرات غیر نفتی با کشورهای همسایه اهمیت دوچندان یافته است. چراکه با کاهش درامد ارزی از محل صادرات نفت، درآمدهای ارزی از محل صادرات غیر نفتی و محصولات کشاورزی به کمک کشور آمده است.

بر این اساس گمرکات مرزی به خصوص در مرزهای غربی کشور  از اهمیت دوچندانی برخوردار هستند، بر این اساس وجود زیرساختهای نظارتی بر پایش و انجام دقیق تشریفات گمرکی یک موضوع بسیار جدی است.

این درحالی است که بررسی وضعیت گمرک چذابه در استان خوزستان نشان می‌دهد، به لحاظ امکانات و زیر ساختهای تخصصی گمرکی وضعیت نامتعادلی در این گمرک حاکم شده است.

در یکی دو سال گذشته علی رغم پیگیری های مسوولان استانداری، دستگاه های نظارتی و گمرک استان، برای ساماندهی وضعیت گمرک چذابه، همچنان این گمرک مرزی در یک شرایط غیر قابل پذیرش قرار دارد.

همانطور که رئیس جمهور اخیرا به موضوع وجود 70 خان در گمرک اشاره  و از وجود دستگاههای متعدد در امر تشریفات گمرکی گلایه داشت، به نظر میرسد این گمرک نیز به دلیل وجود ناهماهنگی دستگاههای همجوار با مشکلات جدی رو به رو شده است.

گفتنی است، در سال 1398 حدود 186 تن  کالا به ارزش 244 میلیون دلار از این گمرک مستقیم صادر شده و از سوی دیگر 438 هزار تن کالا به ارزش 500 میلیون دلار نیز از این مرز خارج شده است. بر این اساس نظارت بر خروج بیش از 600 هزار تن کالا  به ارزش بیش از 700 میلیون دلار موضوعی نیست که بتوان از آن چشم پوشی کرد.

بر این اساس وضعیت گمرک چذابه به عنوان مرز خروجی   600 هزار تن کالای صادراتی، به لحاظ نبود زیرساخت هایی مثل پلاک خوان، راهبند، ایکس ری کامیونی و... غیر قابل پذیرش است.

در این گزارش تنها به گوشه‌ای از وضعیت  گمرک مذکور پرداخته شده است و لذا ضروری است مسئولان گمرک ایران  نسبت به تعیین تکلیف نقایص  گمرک مهم چذابه اقدام کنند.

عناوین برگزیده