تاریخ: ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۶:۵۲
بازدید: ۲۰۷
کد خبر: ۹۹۰۷۰
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
تاثیر ویروس کرونا بر معادن جهان:

کرونا چگونه می‌تواند معدن را تحت تاثیر قرار دهد؟

می متالز - همانطور که ویروس کرونا در جهان فراگیر شد و کلیه صنایع و تولیدات جهان را مجبور به توقف کرد، معادن هم از این بیماری در امان نماندند و این ویروس به جان معدنکاران نیز افتاد. در اینجا به برخی از تاثیرات این بیماری همه گیر بر بخش معدن نگاهی می‌اندازیم.
کرونا چگونه می‌تواند معدن را تحت تاثیر قرار دهد؟

به گزارش می متالز، گسترش این بیماری همه گیر در سراسر جهان با سرعت بی‌سابقه‌ای مردم را تحت تاثیر قرار داد و بسیاری از مشاغل و جوامع بِه منظور محافظت از خودِ و اطرافیان را وادار به اجرای قرنطینه کرد و معدن نیز از این قاعده مستثنا نیست به همین علت نگاهی انداختیم به چالش های این ویروس در بخش معادن در جهان که در ادامه می‌توانید این گزارش را بخوانید:

معدنچیان در سراسر دنیا، چه معادن محلی و چه معادن بزرگ با شهرت بین‌المللی، بِه منظور محافظت از کارمندان و جلوگیری از شیوع ویروس کرونا اقدامات قابل ملاحظه‌ای را انجام داده‌اند. از بستن معادن گرفته تا قرنطینه کردن کامل بخش اجرایی. با این حال، در بخشی که در زنجیره تامین و فراوری بسیار بِه عملیات‌های اجرایی موثر و قابل پیش‌بینی وابسته است، هر گونه خطا یا انحرافی از روشهای معمول و سنتّی می‌تواند تهدیدی برای تولید و سود آوری در این حوزه باشد. با در نظر گرفتن این نکات، درحال‌حاضر فراگیر بودن این بیماری، تاثیر زیادی بر عملیات معدنکاری و ایجاد روابط تجاری گذاشته است و آینده این صنعت را در شک و تردید قرار داده است.

 

کارگران در معرض خطر

شرایط سخت کار در معدن، کارگران را در وضعیت خطر قرار می‌دهد و عملیات‌های استخراجی معادن در سراسر جهان درحال‌حاضر به علت شیوع کرونا متوقف شده‌ است.

جمهوری دموکراتیک کنگو در اواخر ماه مارس پس از مثبت اعلام شدن آزمایش دو نفر در استان لومباباشی، دو روز قرنطینه و منع عبور و مرور اجباری را در استان هات کاتانگا وضع کرد، این در حالیست که چین معدن مُلیبدنوم تنکه فونگوروم را در استان لولابای کشور جمهوری دموکراتیک کنگو تحت قرنطینه کامل قرار داد.

به همین ترتیب، با همه گیری وحشتناکی که در ایتالیا رخ داد، ایتالیا معدن گورنو را تعطیل کرد و دسترسی به ٣.٣ میلیون تن از ذخایرش را قطع کرد.

 

موفقیت های تولید و ضررهای مالی

بسته شدن معدن گورنو تنها معدنی نبود که جلوی تولیدش گرفته شد، بلکه معادن دیگری هم در سراسر دنیا یک به یک این بلاتکلیفی دچار شدند. بسته شدن و قرنطینه بیست و یک روزه در افریقای جنوبی صنعت فلزات گروه پلاتین را تعطیل کرد، این در حالیست که افریقای جنوبی عهده دار هفتادو پنج در صد از تولید پلاتین جهان است.

علاوه بر این، ترسهایی وجود دارد که ویروس کرونا می‌تواند رکود اقتصادی در جهان را بدنبال داشته باشد. اتفاقاتی تاریخی که می‌تواند صنعت معدن را مختل کند. در طول بحران اقتصادی جهان در سال ۲۰۰۸، قیمت طلا بلافاصله از ٩٨٩ دلار برای هر اونس در سال ۲۰۰۷ به ١١٧٢ دلار برای هر اونس در ماه مارس بعنوان تقاضای بالاتر از عرضه افزایش یافت، اما تا اکتبر قیمت به ٨٧٢ دلار سقوط کرد.

افزایش قیمت طلا در کوتاه مدت بخاطر شیوع کرونا که باعث شد قیمت طلا در یک روز از ١٤٨٩ دلار بِه ١٥٧٠ دلار افزایش یابد. این قضیه میتواند کاهش طولانی مدت مشابهی را بدنبال داشته باشد.

 

اختلال در عملکرد

شیوع این بیماری همچنین می‌تواند تاثیرات نامطلوبی بر روی شیوه‌های کار و تعامل مدنچیان داشته باشد. برای مثال ریو تینتو، محدودیتهایی را برای کارمندان قرار داده است از بسته شدن فضاهای اجتماعی استرالیایی تا رستوران‌ها و سالن‌های ورزشی بِه امید آنکه از شیوع این بیماری جلوگیری کند و بتواند کمکی بِه متوقف شدن این شیوع بیماری کند. امّا همین محدودیت‌ها باعث اختلال در نحوه کار می‌شود. بِه همین ترتیب گلنکور بیست و شش نفر از کارگران مشغول به کار در شرکت مس کاماتو در جمهوری دموکراتیک کنگو را بازگرداند درست مثل شرکت ریو تینتو که پرواز ورود یا خارج شدن از سایت را ممنوع اعلام کرد. شیوع و همه گیری این بیماری میتواند باعث بروز اختلال جدی برای افرادی شود که از راه دور یا کشورهای دیگر می‌آیند تا در معدن‌ها کار کنند.

 

چالش های طولانی مدت

روابط بین معدنچیان و صاحبان معدن می‌تواند یکی از جدی‌ترین مشکلات در دراز مدت باشد.

اتحادیه‌های معادن در سراسر جهان درحال‌حاضر تلاش می‌کنند تا هم امنیت و هم برخورد عادلانه را با اعضای خودِ داشته باشند، آن معادنی که در بحران کرونا هنوز باز هستند، باید برای اطمینان حاصل کردن اتحادیه‌ها مبنی بر ایمنی کارگران در خط مقدم کار زیادی انجام دهند.

در زیمبابوه اتحادیه‌ها از شرایط کار در شرکت الماس زیمبابوه (Zimbabwe Consolidated Diamond Company) که هنوز در این دوره باز است شکایت دارند، شرایط بِه نحوی است که کارگران هر هفت نفر در یک اتاق می‌خوابند و فاصله فیزیکی اعمال شده برای جلوگیری از انتقال ویروس رعایت نمی‌شود. علاوه بر این اتحادیه‌های ایالات متحده از قبیل "اتحادیه کارگران امریکا" (United Mineworkers of America ) بین دفاع از معدن بعنوان فعالیت اساسی و حیاتی برای حفاظت از امنیت اقتصادی اعضا و مخالفان باز نگه داشتن معادن بخاطر حفظ سلامت اعضا گرفتار شده است. هر چه مدت این شیوع و همه گیری طولانی و بیشتر شود، بِه همان اندازه این روابط و کار در این مجامع نیز تحت تاثیر و تا حدّ متلاشی شدن نیز خواهد رسید.

 

راهکارهای فوری

با توجه به این چالش‌ها، برخی از بزرگترین شرکت‌های معادنی در دنیا اقدامات مبدعانه و پیشبردی را انجام داده‌اند که شرکت بی‌اچ پی (BHP) در این روش پیشرو بوده است. معادن بی‌اچ پی دو پروژه را برای کمک بِه امداد اعلام کرده است:

یکی اختصاص دادن صندوق هشت میلیون دلاری که با همکاری دانشکده پزشکی شیلی برای تولید صد و پنجاه هزار کیت آزمایشی و مواد مورد نیاز دیگر برای فعالیت معدنی در این کشور و دیگری صندوق سی میلیون دلاری " منابع حیاتی" برای حمایت از جامعه معادن استرالیا که بِه دلیل شیوع بشدت آسیب دیده‌اند.
در همین حال، ریو تینتو از این واقعیت که کارمندان شانگهای خودِ را از اواخر ماه مارس بِه کار بازگردانده است دفاع کرد و از آن بعنوان نمونه‌ای از یک استراتژی مدیریتی موثر ویروس کرونا نام برد که این استراتژی نشان دهنده کمک بِه تحولات سریع و موثر در این بخش است.

عناوین برگزیده