به گزارش می متالز، برداشت از معادن یا به صورت روباز و یا به صورت تونلی انجام میپذیرد. صد در صد محصول برداشت شده از معادن نیز ماده خام معدنی نیست بلکه همراه با استخراج آن سنگ معدنی مواد دیگری نیز وجود دارد که به آن باطله میگویند. در ادامه این گزارش سعی داریم تا شما را به عمیقترین معادن تونلی و روباز جهان آشنا کنیم با ما همراه شوید:
این معدن یکی از عمیقتیرین معادن جهان به طول ۴ کیلومتر است و کارگران در عمق ۲.۴ کیلومتر تا ۳.۹ کیلومتری فعالیت میکنند.
عمق معدن تائو تونا در ویتس افریقای جنوبی به ۳.۹ کیلومتر میرسد و کارگران عملیات استخراج را در عمق ۱.۸۵ و ۳.۴۵ کیلومتری انجام میدهد. این معدن که ۸۰۰ کیلومتر دالان و گذرگاه دارد دارای سه تونل نیز دارد.
عمق این معدن که ۳.۷ کیلومتر است در افریقای جنوبی واقع شده است.
معدن درای فونتن نزدیک کارلتون ویل در استان گوتنگ افریقای جنوبی با عمق ۳.۴ کیلومتر است
معدن کوساسالتو، در ۷۵ کیلومتری غرب ژوهانسبورگ در وست ویتس لاین نزدیک کارلتون ویل گوتنگ افریقای جنوبی قرار دارد و با داشتن عمق ۳۲۷۶ متر زیر سطح زمین، رتبه پنجم عمیقترین معادن زیرزمینی جهان را به خود اختصاص داده است.
معدن بینگام کانیون در جنوب غرب سایت لیک سیتی در ایالت یوتاه امریکا قرار گرفته و عمیقترین معدن روباز جهان به شمار میرود. معدن روباز بینگام کانیون بیش از ۱.۲ کیلومتر عمق و تقریبا چهار کیلومتر پهنا دارد. این معدن که متعلق به ریوتینتو کنکات بوده و توسط این شرکت اداره میشود، از سال ۱۹۰۶ تولید داشته است. بینگام کانیون که به معدن مس کنکات نیز معروف است، حدود ۱۷۹ هزار و ۳۱۷ تن مس، ۲۷۹ هزار و ۲۰۰ اونس طلا، ۲.۴ میلیون اونس نقره و ۲۰ میلیون پوند مولیبدن در سال ۲۰۱۲ تولید کرد. ذخایر قابل برداشت در این معدن روباز شامل ۲.۹ میلیون تن مس، ۲.۸ میلیون اونس طلا، ۳۱ میلیون اونس نقره و ۲۴۰ هزار تن مولیبدن تا دسامبر سال ۲۰۱۲ بوده است.
معدن مس چوکیکاماتا که در ۱۶۵۰ کیلومتری سانتیاگوی شیلی قرار دارد، در رتبه دوم عمیقترین معادن روباز جهان قرار دارد. چوکیکاماتا که به معدن روباز چوکی نیز معروف است، ۴.۳ کیلومتر طول، سه کیلومتر پهنا و بیش از ۸۵۰ متر عمق دارد.
معدن مس اسکوندیدا که در صحرای آتاکامای شیلی قرار دارد، در رتبه سوم عمیقترین معادن روباز جهان قرار دارد. فعالیت معدنکاری مس در اسکوندیدا شامل دو معدن روباز به نام اسکوندیدا و اسکوندیدا نورته است. اسکوندیدا ۳.۹ کیلومتر طول، ۲.۷ کیلومتر پهنا و ۶۴۵ متر عمق دارد و اسکوندیدا نورته ۵۲۵ متر عمق دارد.
معدن الماس اوداچنی که در منطقه شرق سیبری روسیه واقع شده است، درحالحاضر در رتبه چهارم عمیقترین معادن روباز جهان قرار دارد. معدن روباز اوداچنی ۶۳۰ متر عمق دارد و معدنکاری در بخش اوداچنایا کیمبرلیت از سال ۱۹۷۱ در جریان بوده است.
معدن مورانتو در ازبکستان از نظر فیزیکی یکی از بزرگترین معادن طلای روباز جهان است و در رتبه پنجم عمیقترین معادن روباز جهان قرار دارد. معدن روباز مورانتو ۳.۵ کیلومتر طول و سه کیلومتر پهنا دارد. عمق این معدن به بیش از ۶۰۰ متر میرسد. مورانتو در سال ۱۹۵۸ کشف شد و فعالیتهای معدنکاری در سال ۱۹۶۷ آغاز شد.