به گزارش می متالز، بورس تهران در رکورد شکنیهای پی در پی، تا این لحظه از معاملات امروز با رشد ۲۱ هزار و ۶۶۷ واحدی، از مرز ۷۹۱ هزار واحد گذشت. با این تفاسیر، شاخص کل در کمتر از ۴ روز کاری، بیش از ۱۰ درصد رشد داشته است. این در حالی است که به خاطر کرونا، نه فقط بسیاری از کسب و کارهای داخلی بلکه تمام بازارهای جهانی در رکود فرو رفته است.
مرتضی زمانیان اقتصاددان و عضو هیات علمی دانشگاه امیرکبیر در خصوص وضعیت بازارسرمایه بیان کرد: شاید این جمله بارها تکرار شده که حجم نقدینگی موجب رشد بازار سرمایه شده؛ ولی اینطور نیست که نقدینگی ورودی به این بازار بتواند همیشه روند صعودی در این بازار برقرار کند و به هر حال باید نگران آینده این بازار بود.
وی افزود: البته با توجه به حجم نقدینگی بازار سرمایه، شاید هیچ ریزشی در این بازار اتفاق نیفتد؛ نگرانی لزوما به معنای ریزش نیست؛ اما نقدشوندگی بازار کاهش یابد و بازار روند رکودی در پیش بگیرد.
زمانیان در پاسخ به این سوال که "آیا در شرایطی که نقدینگی، سیر افزایشی دارد و تمام بازارها از جمله خودرو و مسکن هم صعودی هستند، صحبت از حباب قیمت صحیح است؟" گفت: حباب سفته بازانه، هنگامی شکل می گیرد که سفتهبازان به منظور بالا بردن قیمتها، وارد بازاری شوند و هجوم دلالان قیمتها را رشد دهد.
وی اضافه کرد: حباب قیمت، در هر بازاری ممکن است شکل بگیرد و نمیتوان گفت بورس تهران حباب دارد یا حباب ندارد. در ماه های قبل، بعضی تحلیلگران مجرب بازار سرمایه، معتقد بودند بازار سرمایه به زودی ریزش خواهد داشت و دیدیم که چنین نشد.
این اقتصاددان تاکید کرد: روند هر بازار تا حد زیادی، بستگی به رفتار سرمایه گذاران آن بازار و همچنین رفتار سیاست گذاران نسبت به آن بازار دارد؛ سیاستگذاران با اعمال سیاستهای مختلف میتوانند بازاری را برای سرمایهگذاری جذاب کنند و یا بالعکس. سیاست هایی مثل نرخ سود بانکی و مالیات بر عایدی سرمایه، در روند بازارهای مالی موثر خواهد بود و باید دید حمایت دولت از بازار سرمایه تا چه هنگام، ادامه خواهد داشت.