به گزارش می متالز، اولین عرضه اولیه سال 1399 مربوط به سهام شرکت سرمایه گذاری صبا تامین با نماد صبا بود که در مورخه 20 فروردین ماه سال جاری انجام شد. در این عرضه اولیه تعداد یک میلیون و 944 هزار و 266 نفر شرکت کردند که رکورد جدیدی برای خود بود. در این سهم به هر کد معاملاتی حداکثر 812 سهم در قیمت 12 هزار ریال اختصاص داده شد.
دومین عرضه اولیه مربوط به سال 1399، در روز چهارشنبه 27 فروردین ماه سال جاری رقم خورد. در این عرضه اولیه، سهام شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی با نماد شستا واگذار شد و دوباره رکورد مشارکت شکسته شد و 2 میلیون و 70 هزار نفر در این عرضه اولیه شرکت کردند و به هر کد معاملاتی 3673 سهم اختصاص یافت.
قرار است سومین عرضه اولیه، در روز چهارشنبه 10 اردیبهشت ماه سال جاری انجام شود. افسانه اروجی معاون بازار فرابورس در این باره گفت: موارد درخواستی از سوی فرابورس و سازمان ناشران برای عرضه اولیه سهام پگاه گیلان انجام و اطلاعات روی کدال هم کامل شده است. بنابراین، از میان دو شرکت پگاه گیلان و لاستیک یزد، غگیلا در اولویت قرار دارد و آخر هفته عرضه میشود.
وی افزود: برای لاستیک یزد که یکی از موارد درخواستی فرابورس انجام شده است، منتظر دریافت نامه مکتوب از سوی این شرکت هستیم و پس از دریافت نامه مکتوب، آگهی عرضه اولیه سهام پیزد نیز برای چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت منتشر خواهد شد.
معاون بازار فرابورس همچنین از اعلام آمادگی فرابورس برای عرضه اولیه آریاساسول خبر داد و گفت: دو موضوع تغییر نرخ اتان و افزایش عرضه سهام شرکت در بازار دوم فرابورس، دلیل وقفه عرضه اولیه آریاساسول بوده است.
اروجی افزود: از یکسو مدیران آریاساسول منتظر تغییر نرخ اتان (که روی قیمتگذاری سهام این شرکت تاثیرگذار است) هستند و از سوی دیگر شرکت فرابورس خواهان افزایش عرضه سهام آریاساسول در راستای نقدشوندگی و هدایت نقدینگی به سمت عرضههای اولیه است و مذاکراتی را با مدیران این شرکت انجام دادهایم.
به گفته معاون بازار فرابورس در صورت موافقت مدیران آریاساسول، سهام این شرکت در روز عرضه اولیه بیشتر از ۵ درصد تعیین شده در بازار دوم فرابورس خواهد بود.
اروجی اظهار کرد: بنابراین با محاسبه زمان برای تغییر احتمالی نرخ اتان و به سرانجام رسیدن مذاکرات افزایش عرضه سهام بهنظر میرسد زمان عرضه اولیه آریاساسول ۳۱ اردیبهشتماه تعیین و آگهی شود.
وی همچنین درباره عرضه اولیه سهام شرکتهای استارتاپی مانند کافه بازار، شیپور و دیجیکالا گفت: باتوجه به جدید بودن این صنعت، نوع فعالیتها، صورتهای مالی و روند درآمد هزینههای خاصی که دارند، طرح در هیات پذیرش این گروه از شرکتها مهمتر از عرضه آنهاست و شرکتهای استارتاپی در مرحله پذیرش قرار دارند.
معاون بازار فرابورس افزود: در این شرکتها نکات صورت مالی خاص باید با استانداردهای حسابداری رعایت و در عرضه شفافیت اطلاعاتی چک شود که موضوع بسیار مهمی است.