به گزارش می متالز، بازار سرمایه این روزها منتظر ارائه گزارش پیشبینی سود شرکتها در سال ۱۴۰۰ است؛ اتفاقی که موافقان و منتقدان بسیار هم دارد.
علی دهدشتی نژاد، مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری پارند در این خصوص بیان کرد: در بورسهای جهانی با توجه به ثبات اقتصادی کشورها، تحلیل سهمها با در نظر گرفتن EPS به روش TTM (پیشبینی سود هر سهم بر اساس عملکرد ۱۲ماهه گذشته) منطقی است اما؛ در کشور ما که هنوز فرهنگ سهامداری ضعیف بوده و بخش قابلتوجهی از فعالان بازار سرمایه را غیرحرفهایها تشکیل میدهند، بازار با یک ابهام اطلاعاتی بزرگی روبهرو بوده و همواره این فرصت وجود دارد که عدهای از این شرایط سواستفاده کرده و در مورد پیشبینی سود شرکتها، جوسازی کنند و در نهایت، عدهای از سهامداران متضرر شوند.
برای مشاهده فیلم اینجا کلیک کنید.
وی افزود: اگر قصد توسعه فرهنگ سهامداری و جذب سرمایهگذاران به این بازار و ماندگاری آنها را داریم، باید این ابهام برطرف شود و گزارش پیشبینی سود شرکتها، دوباره منتشر شود؛ بورس ایران همچون طفلی است که گاهی باید دستش را گرفت و حمایت از این طفل با اقداماتی مثل دامنه نوسان، ارائه گزارش پیشبینی سود شرکتها و... امکانپذیر است. بعد از به بلوغ رسیدن این طفل و توسعه فرهنگ سهامداری در این بازار، میتوان در مورد حذف دامنه نوسان و حذف گزارش پیشبینی EPS و... هم تصمیم گرفت.
این کارشناس بازار سرمایه ضمن تاکید بر ضرورت وجود دامنه نوسان برای حمایت از فعالان این بازار، گفت: کافی است دامنه نوسان حذف شود تا فشار هیجان کاذب، ناگهان ریزش شدید (یا شاید رشد شارپ) به دنبال داشته باشد. حتی در بورسهای جهانی هم در روزهای هیجانی بازار، دامنه نوسان اعمال میشود تا از رفتارهای هیجانی جلوگیری شود. دامنه نوسان "مثبت ۵ _ منفی ۵" حداقل باعث میشود در صورت بروز تنشها و اتفاقات ناگوار، بازار سرمایه روزانه ریزش ۵درصدی داشته باشد و چه بسا در کوتاهمدت، تنش ها برطرف شده و بازار به روال عادی بازگردد. اما حذف دامنه نوسان در چنین شرایطی، ریسک ریزشهای سنگین هم به همراه خواهد داشت. ضمن اینکه در بورسهای جهانی، حمایت از سهمها و بازارگردانیها هم قویتر بوده و معمولا کارگزاریها، بازارگردانهای خوبی هم هستند و اجازه نمیدهند هیجان، بر روند بازار غلبه کند.