به گزارش می متالز، بر اساس ابلاغیه رهبری انقلاب، ایشان موافقت خود را با آزادسازی سهام عدالت اعلام کردند. حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی با صدور ابلاغیهای ضمن موافقت با درخواست رییسجمهور برای آزادسازی سهام عدالت و با اشاره به نقش سهام عدالت در گسترش عدالت اجتماعی و توانمندسازی خانوادههای کمدرآمد، موارد سهگانهای را بهعنوان امور لازم الرعایه در این واگذاریها مورد تأکید قرار دادند و خاطرنشان کردند: دولت هرچه زودتر اقدامات مقتضی را بهعمل آورد تا مردم سریعتر از منافع سهام خود بهرهمند شوند.
بر این اساس، علیرضا صالح رئیس سازمان خصوصی سازی در گفتوگوی تلویزیونی در مورد ابلاغیه مقام معظم رهبری در مورد آزادسازی سهام عدالت گفت: اولین دستاورد این ابلاغیه آن است که مردم از فردا میتوانند برای مدیریت سهام عدالت خود با ورود به سایت www.samanese.ir و وارد کردن کد ملی خود نسبت به مدیریت سهام شرکتهای سرمایه پذیر سهام عدالت خود اعلام آمادگی کنند. وی ادامه داد: ما هم به تناسب سهام مشمولین را به بورس اعلام میکنیم و سهام به نام خود مردم خواهد شد و متناسب با آن، مالکیت و مدیریت سهام برای خودشان است.
در این بخش نگاهی به پرتفوی سهام عدالت خواهیم داشت. بر اساس اطلاعات مندرج در وب سایت سهام عدالت، در حال حاضر ۴۹ شرکت به عنوان شرکتهای سرمایه پذیر در سبد سهام عدالت وجود دارد که سهام این شرکتها اکثر از شرکتهای بزرگ بازار سرمایه هستند. در ادامه به معرفی سهام شرکتهای سرمایه پذیر به تفکیک گروههای صنعت و میزان مالکیت سهام عدالت در این شرکتها میپردازیم:
در این گروه، ۱۱ شرکت به عنوان شرکتهای سرمایه پذیر سهام عدالت هستند که از مهمترین آنها میتوان به هلدینگ خلیج فارس با ۴۰ درصد مالکیت و پتروشیمی مارون با ۳۰ درصد مالکیت اشاره داشت.
در این گروه نیز، ۶ پالایشگاه بزرگ کشور در سبد سهام عدالت وجود دارند. بیشترین مالکیت نیز مربوط به سهام شرکت پالایش نفت تهران به میزان ۷۰ درصد است.
در این گروه نیز سهام شرکتهای بزرگی همچون فولاد مبارکه، صنایع ملی مس ایران، گل گهر و چادرملو و فولاد خوزستان وجود دارد.
در گروه بانکی، سهام ۳ بانک بزرگ کشور یعنی تجارت، صادرات و ملت و همچنین ۲۵ درصد از سهام پست بانک در سبد سهام عدالت به شرح جدول زیر وجود دارد.
در این گروه نیز سهام ۶ شرکت به شرح جدول زیر در سبد سهام عدالت موجود است.
در سایر گروهها نیز سهام ۱۵ شرکت شامل شرکتهای پذیرفته شده در بازار سرمایه و همچنین برخی از شرکتهای پذیرفته نشده در این بازار در سبد سهام عدالت وجود دارد. از جمله شرکتهای بزرگ این بخش میتوان به مالکیت ۲۰ درصدی مخابرات ایران و مالکیت ۲۶ درصدی گروه مپنا اشاره داشت.