تاریخ: ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۹ ، ساعت ۲۲:۲۹
بازدید: ۱۸۵
کد خبر: ۱۰۰۶۴۱
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی
وزیر صمت اعلام کرد:

تولید آلومینیوم کشور دو برابر می شود

می متالز - وزیر صنعت، معدن و تجارت در مراسم افتتاح بزرگ ترین مجتمع تولید آلومینیوم کشور گفت:​ با افتتاح این واحد، 100 درصد به تولید واقعی آلومینیوم در کشور اضافه می شود.
تولید آلومینیوم کشور دو برابر می شود

به گزارش می متالز، رضا رحمانی در مراسم افتتاح مرحله نخست مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب با ارائه گزارشی در خصوص تولید فلزات افزود: تولید و مصرف سرانه فلزات یکی از شاخص ها و نشانه های توسعه یافتگی کشورهاست.
وی اضافه کرد: امروز ارزش تولیدات معدن و صنایع معدنی ما، ۲۲ میلیارد دلار است که در تامین نیاز داخل به طور نسبی به خودکفایی رسیده ایم و صادرات قابل توجهی داریم.وزیر صنعت گفت: در تولید فولاد در شش سال اخیر به رتبه دهم دنیا رسیده ایم و کشورهایی مثل فرانسه و ایتالیا را پشت سر گذاشته ایم.
وی افزود: در حوزه تولید مس رتبه ۱۵ را در دنیا داریم که هدف گذاری شده در سال ۱۴۰۰ به رتبه ۱۲ برسیم و در سال ۹۸ رکوردی در تولید این فلز در کشور ثبت شد.
رحمانی با بیان اینکه در تولید آلومینیوم رتبه ۱۸ دنیا را داریم گفت: با راه اندازی این کارخانه و راه اندازی کارخانه جاجرم که چند ماه پیش افتتاح شد، به رتبه ۱۴ دنیا می رسیم.
وی ادامه داد: در سال ۹۸ در فولاد خام ۲۳ و نیم میلیون تن تولید داشتیم که بیش از ۵ درصد افزایش را نشان می‌دهد و از میانگین رشد جهانی بیشتر بود ضمن اینکه در حوزه محصولات فولادی نیز حدود ۹ درصد افزایش داشتیم.
وزیر صنعت گفت: در حوزه تولید کاتد مس نیز رشد ۱۰۰ درصدی را تجربه کردیم و در سال گذشته ۶۱ میلیون تن تولید سیمان داشتیم که بیش از ۱۱ درصد رشد نشان می دهد.
رحمانی اضافه کرد: در کاشی و سرامیک ۳۹۹ میلیون متر مربع تولید با رشد چهار و نیم درصدی داشتیم ضمن اینکه تولید شیشه نیز بیش از یک میلیون تن بوده است.
وزیر صنعت با اشاره به اهمیت منطقه صنعتی لامرد گفت: بنا بر این است که این منطقه به نوعی عسلویه معدنی برای کشور تبدیل شود. وی گفت: این مجموعه یک مجموعه کامل ساخت آلومینیوم است و با بهره برداری کامل آن، ۴۰ میلیون تن ظرفیت جابجایی محصولات معدنی کشور افزایش خواهد یافت.
رحمانی با بیان اینکه اهداف صادراتی و اشتغال زایی و توسعه منطقه را از افتتاح طرح دنبال می کنیم افزود: شرکت سرمایه گذاری غدیر و سازمان توسعه ایمیدرو در بهره‌برداری از این طرح، نقش عمده‌ای داشته اند.
وی گفت: از نظر زیست محیطی نیز این طرح امکان تشخیص و جلوگیری از آلایندگی را دارد و همه آب های پسماند ناشی از تولید بازیافت می شود.
وزیر صنعت افزود: در حوزه آلومینیوم تاکنون ۷۰ درصد آلومینا، وارداتی بوده است و در حال حاضر برنامه ریزی ویژه‌ای روی اکتشاف ذخایر بوکسیت شده است و 150 میلیون یورو برای طرح تولید آلومینا از نفلین سینیت سرمایه‌گذاری خواهد شد.
رحمانی ادامه داد: این طرح در سال ۸۴ آغاز و تا سال ۹۳ نیمه راکد و تعطیل بود و در سال ۹۳ با گشایش ال سی آغاز عملیات اجرایی آن در سال ۹۴ صورت گرفت و در زمانبندی مشخص به نتیجه رسید.

برای مشاهده فیلم اینجا کلیک کنید

عناوین برگزیده