به گزارش می متالز، جلسه بررسی مشکلات کارگران زغال سنگ کرمان صبح امروز با حضور محمدجواد فدائی استاندار کرمان، محمدرضا پورابراهیمی نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی، مسوولان شرکت زغال سنگ استان و ... در سالن شهید مرتضوی استانداری کرمان برگزار شد.
با وجودی که برای پوشش خبری این جلسه از قبل اطلاعرسانی شده بود با این وجود در ابتدای جلسه خبرنگاران را از جلسه بیرون کردند و نکته مهم و قابل تامل بیرون کردن نمایندگان کارگران معادن زغال سنگ کرمان از این جلسه بود.
این سوال مطرح است چگونه میتوان مشکلات کارگران زغال سنگ کرمان را بدون حضور نمایندگان آنها بررسی کرد و برای آنها تصمیمگیری کرد و اگر این کارگران در این چنین جلساتی مشکلات و مسائل خود را با مسوولان در میان نگذارند درد دل و مشکلات خود را کجا و با که در میان بگذارند.
همیشه از معدن و کار و در معادن به عنوان یکی از سختترین مشاغل نام برده میشود ساعتها کار در کیلومترها زیر زمین در سالیان متمادی برای آنها نه سلامتی به جا گذاشته و نه امیدی به آینده.
امروز همه ما را از جلسه بیرون کردند به جمعشان رفتم و پای درد دلشان نشستم، پای حرفهایی که شنیدنشان سخت بود و نوشتنشان سختتر.
نمایندگان کارگران معادن زغال سنگ کرمان از بیعدالتیها گفتند و از حقایقی پرده برداشتند که سالهاست مسوولان از آن خبر دارند و توجهی به آن نمیکنند.
کارگران معادن زغال سنگ کرمان از حقوق 2 میلیون و 900 تا 3 میلیون و 100 تومانی برای کار در معادن زغال سنگ در اعماق زمین گفتند از ریههایی که صدای خسخس آنها خبر از حقیقتی تلخ داشت و سلامتی که دیگر از آن خبری نبود.
نمایندگان کارگران معادن زغال سنگ کرمان از عدم امنیت شغلی گفتند و از قراردادهای موقتی سخن گفتند که یک طرفه تنظیم شده و مجبورند هر ساله آن را امضا کنند.
یدالله زمانی کارگر استخراج و نماینده کارگران معدن اصلی زغال سنگ پابدانا از 21 سال سابقه کار در معدن میگوید و عنوان میکند که تنها 17 سال سابقه بیمه دارد چرا که سالها حق بیمه او رد نشده است.
زمانی از ریه و قلبی میگوید که دیگر سلامتی خود را ندارد و به طعنه عنوان میکند این ماسکهایی که حالا به دلیل شیوع کرونا مجبور هستند همه از آن استفاده کنند و برخی تحمل آن را ندارند ما سالها در معادن از آن استفاده کردیم.
نماینده کارگران معدن اصلی زغال سنگ پابدانا از مشکلاتی میگوید که از سال 96 به دنبال آنها هستند گفت: با وجودی که دستمزد معدنکاران زغال سنگ ضریب 6 میخورد و به دلیل سختی کار 20 سال بازنشسته میشویم نسبت به سایر مشاغل دستمزد ما پایینتر است.
وی با بیان اینکه 4 درصدی که باید در زمان بازنشستگی به حساب ما واریز شود به دلیل تعدد کارفرمایان در زمان بازنشستگی با مشکلات زیادی در این حوزه رو به رو میشویم افزود: هزینه درمانی و برای بیمه تکمیلی ما از جایی پشتیبانی نمیشود یک بیمه تکمیلی خود شرکت زغال سنگ دارد که باید پول به حساب آن واریز شود.
زمانی با عنوان اینکه طرح طبقهبندی از سال 92 در کشوها خاک میخورد ادامه داد: سال 96 این طرح به جریان افتاد و مقرر شد ظرف 6 تا 18 ماه اجرایی شود، با این وجود حدود 30 ماه گذشته هنوز اجرایی نشده است.
وی با بیان اینکه در معدن تجهیزات مناسبی برای کار نداریم و تجهیزاتی چون نوار نقاله، چوب خارجی و ماشینآلات هوادهی ما قدیمی و فرسوده شده و انتظار داریم دولت چارهای اندیشیده و کمک کند افزود: تورم بسیار زیاد است و بای مثال قیمت یک کیلو لپه از قبل سال که 8 هزار تومان بوده به 24 هزار تومان رسیده در حالیکه کل افزایش حقوق ما 300 هزار تومان است.
نماینده کارگران معدن اصلی زغال سنگ پابدانا از عدم امنیت شغلی سخن به میان آورد و گفت: ما به قرارداد دائم نیاز داریم و امنیت شغلی میخواهیم تا بدانیم در این کاری که داریم جان خود را میگذاریم میتوانیم بازنشسته شویم.
وی با بیان اینکه شرکتی زیر مجموعه شرکت صندوق بازنشستگی فولاد تشکیل شده به نام شرکت دالاهو که 5 شرکت را در قالب این شرکت وارد بورس کردند افزود: ما مشکلات زیادی داریم و از رفتن در بورس خسارات زیادی خوردیم.
زمانی با اشاره به اینکه برخی کارگران ما بیمه ندارند و زمانی که برخی از این کارگران در معدن جان خود را از دست دادند و نقض عضو شدند، دیه نگرفتند تصریح کرد: برای مشکلاتمان سه سال دویدیم و هیچ نتیجهای نگرفتیم.
علی ضمیری عضو شورای کارگری معدن همکار هم از مشکلات کارگری میگوید از اینکه احترام و تکریم کارگر اصلا انجام نشده است گفت: در تمامی این سالها درد کارگران گفته شده اما عملی نشده و کاری برای آن انجام نشده است.
وی با بیان اینکه هفده هجده سالی است که در معادن کار میکنم گفت: انتظار ما این است که قرردادهای ما از موقت به دائم تبدیل شود و این خواسته ما سالهاست که روی زمین مانده است.
عضو شورای کارگری معدن همکار با بیان اینکه که قرردادهای ما یکطرفه است تصریح کرد: اگر امضا نکنیم با ما قرارداد نمیبندند و میگویند که "اخراج میشویم".
وی ادامه داد: شفافیتسازی برای واگذاری شرکت زغال سنگ به شرکت دالاهو انجام نشده است و امروز این موضوع علنی شده در حالیکه حق ما بود که پس از سالها کار سخت در معدن و زیر کوه و با نثار سلامتی و جان خود زودتر برای ما شفافسازی میشد.
ضمیری با اشاره به اینکه برای تحقق شعار سال که جهش تولید و مورد تاکید مقام معظم رهبری است مسوولان باید عملا به صحنه بیایند گفت: مسوولان باید از نزدیک مشکلات ما را ببینند، درد دل کارگران را بشنوند و در راستای رفع این مشکلات عمل کنند و تنها این گونه است که موفق هستند.
غلامرضا نخعی عضو شورای کارگری معدن همکار نیز از مشکلات کارگران میگوید از اینکه واگذاری شرکت زغال سنگ امنیت شغلی ما را به خطر انداخته گفت: سالها در معدن کار کردیم و امروز حتی دیگر سالم نیستیم.
وی با بیان اینکه چرا باید در یک شرکت قراردادهای متفاوتی وجود داشته باشد افزود: چرا باید در یک شرکت زغال سنگ پدر من با یک قرارداد بازنشسته شود، برادر من هم با 13 سال کار در همین معدن بازنشسته شده و در همین معدن امروز کارگری مشغول بهکار داریم که 23 سال در معدن کار میکند و 16 سال بیمه بیشتر ندارد.
عضو شورای کارگری معدن همکار گفت: چرا باید آقایانی در این شرکت پشت میز بنشینند، قرارداد دائم داشته و ماهیانه شش هفت میلیون حقوق بگیرند و کارگرانی در اعماق زمین در معدن و زیر کوه کارکنند و در حالیکه سلامت و جان خود را به خطر انداختند چیزی در حدود 2 میلیون و 900 تا 3 میلیون و 100 تومان حقوق بگیرند.
تهامی عضو شورای کارگری زغالشویی زرند هم از جدایی شرکت زغال سنگ از مجموعه بازنشستگان صندوق فولاد و واگذاری آن به شرکت دالاهو گلایه دارد و میگوید: این مساله از جمله دغدغههای کارگران ماست.
وی با بیان اینکه سال 92 این شرکت به شرکت فولاد واگذار شد و مشکلات کارگران بیشتر شد گفت: امروز کارگران واگذاری مجدد این شرکت را نمیپذیرند و دلایل این واگذاری از مسوولان میخواهند.