تاریخ: ۱۰ بهمن ۱۳۹۶ ، ساعت ۱۲:۲۷
بازدید: ۵۱۴
کد خبر: ۱۰۱۸۰
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

امید به بهبود وضعیت اقتصاد جهانی به لطف قدرت های برتر

می متالز - یک دهه پس از آنکه دنیا وارد بحران اقتصادی حادی شد حال نشانه هایی از احیای مجدد آن نمایان شده است.
امید به بهبود وضعیت اقتصاد جهانی به لطف قدرت های برتر

به گزارش می متالز، همه اقتصادهای برتر دنیا در حال حاضر رو به رشد هستند  و روند رو به رشد فرصت های شغلی جدید ایجاد نموده، امید به آینده را افزایش داده و نگرانی از افزایش نارضایتی های مردمی را در این کشورها پایین آورده است. حال بیایید ببینیم جهان چطور توانسته خود را از دست بحران رها کند. امریکا با بودجه دولتی که در دوره ریاست جمهوری قبلی هزینه شده و همچنین کاهش 1.5 هزار میلیارد دلاری مالیات ها در دولت جدید به جلو پیش رفته است. اروپا نیز سرانجام اثرات پول ارزان منتشر شده توسط بانک مرکزیش را احساس کرده است.

با این حال گرچه اقتصادهای برتر دنیا با خوش بینی به آینده در حال رشد و توسعه هستند ولی هیچ تضمینی وجود ندارد که این توسعه به طور یکسان و عادلانه ای بین طبقات مختلف جوامع تقسیم شود.

به نظر برخی از اقتصاددانان در حال حاضر اقتصاد جهانی کمتر به قدرت های اصلی آن وابستگی دارد و اگر اتفاق بدی در یک از اقتصادهای برتر رخ دهد نگرانی کمتری برای آسیب به رشد اقتصادی جهانی وجود خواهد داشت و می توان امیدوار بود ثبات برقرار باشد.

امریکا بزرگترین اقتصاد دنیا در نهمین سال رشد خود قرار دارد و با توجه به کاهش های مالیاتی اخیر این کشور، صندوق بین المللی پول پیش بینی نرخ رشد اقتصادی امریکا را از 2.3 درصد به 2.7 درصد افزایش داده است.

در چین نگرانی از توقف ناگهانی روند رشد چند دهه اخیر آن کم شده است. در اروپا هم روند رشد خوبی در اقتصاد مشاهده شده است. حتی ژاپن که مدت ها شرایط مطلوبی نداشته حال رو به رشد است. رشد قیمت نفت، اقتصاد روسیه و تولید کننده های خاور میانه را بالا کشیده ولی در مکزیک هنوز نگرانی از تاثیر منفی سیاست های ترامپ بر اقتصاد آن وجود دارد. در برزیل هنوز رکود ادامه دارد ولی نشانه های کمرنگی از بهبود نمایان شده است.

بدین ترتیب نشانه ها خبر از آن می دهد که اقتصاد جهانی امیدوار ولی شکننده و حساس به روند بهبود ادامه می دهد. عملکرد غیر قابل پیش بینی قدرت های برتر دنیا این بهبود را شکننده کرده است. خطراتی همچون درگیری هسته ای امریکا و کره شمالی، برگزیت و جنگ تجاری امریکا با چین از جمله این نگرانی ها هستند.

پیش از این اقتصاد دانان همیشه مطمئن بودند بازار کشورهای غربی به دلیل ثبات سیاسیشان آرامش بیشتری دارند ولی حال با وجود برگزیت در اروپا و حضور ترامپ در امریکا سطح جدیدی از بی ثباتی در اقتصاد دنیا شکل گرفته است. همین مسئله است که اقتصادانان زیادی را نگران نموده است.

نظرسنجی جدید مجمع جهانی اقتصاد که بین هزار کارشناس جمع آوری شده نشان می دهد 93 درصد شرکت کنندگان خطر افزایش درگیری های اقتصادی و سیاسی را محتمل می دانند. 79 درصد از احتمال درگیری های نظامی و 73 درصد از خطر افزایش فرسایش و آسیب مقررات تجات جهانی خبر می دادند.

منبع: ایفنا
عناوین برگزیده