تاریخ: ۱۰ بهمن ۱۳۹۶ ، ساعت ۲۳:۰۴
بازدید: ۲۶۱
کد خبر: ۱۰۲۳۳
سرویس خبر : آهن و فولاد
وزیر صنعت، معدن و تجارت:

ارزش افزوده بالا در فعالیت های اقتصادی فرصتی برای همکاری های بین المللی است

می متالز - وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: ارزش افزوده فعالیت های اقتصادی در ایران فوق العاده بالاست و فرصت مناسبی برای همکاریهای بین المللی به ویژه در زنجیره فولاد فراهم کرده است.
ارزش افزوده بالا در فعالیت های اقتصادی فرصتی برای همکاری های بین المللی است

به گزارش می متالز، «محمد شریعتمداری» روز سه شنبه در همایش «چشم انداز صنعت فولاد و معدن ایران با نگاهی به بازار» که در مرکز همایش های صدا و سیما برگزار شد، افزود: در آغاز پیروزی انقلاب اسلامی، صنعت فولاد کشور (ذوب آهن) ظرفیت 500 هزار تنی داشت و امروز، به بیش از 30 میلیون تن رسیده است.
وی ایران را چهاردهمین فولادساز جهان دانست و افزود: البته به این میزان نباید اکتفا کنیم و باید گام های موثری برداشته شود تا براساس سند 1404 که ظرفیت 55 میلیون تن برای فولاد خام پیش بینی شده است، دست یابیم.
شریعتمداری تحقق ظرفیت فولادی در سند چشم انداز را نیازمند 160 میلیون تن سنگ آهن دانست و افزود: باید مطابق برنامه پیش برویم و کسری ها را جبران کنیم.
وی با دعوت از طرف های خارجی برای ایجاد ظرفیت های جدید در قالب زنجیره فولاد، گفت: دست همه میهمانان خارجی را برای توسعه فولاد به گرمی می فشاریم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اعلام آمادگی وزارتخانه اش برای نهایی سازی سند جامع آینده فولاد، گفت: این مهم می تواند ظرف یک ماه نهایی شود و تشکل های بخش خصوصی نیز حضوری فعال داشته باشند. 
وی صادرات 30 درصدی تولید فولاد را نقطه قوت این صنعت دانست و افزود: رشد تولید 20 درصدی در سال 2017 امید به جامعه تزریق می کند و باید این رویه با جدیت دنبال شود.



* ضرورت استفاده از همکاری خارجی برای اکتشافات عمقی


وزیر صنعت، معدن و تجارت ضمن ارزشمند خواندن همکاری های سازمان های ایمیدرو و زمین شناسی در عرصه اکتشاف ذخایر جدید معدنی، اضافه کرد: فعالیت صورت گرفته در دولت یازدهم در این بخش قابل مقایسه با ادوار گذشته است.
وی گفت: موضوع اکتشافات عمقی باید با همکاریهای بین المللی ساماندهی شود و در این ارتباط بهره گیری از فناوری روز اهمیت بسزایی دارد.
شریعتمداری خاطرنشان کرد: واقعیت این است که اطلاعات عمقی از ذخایر معدنی محدود و اندک بوده و اطلاعات سطحی از این بخش وجود دارد و بیشتر ذخایر نیز در چند استان مشخص تمرکز دارد.


* نیاز به استفاده از دانش روز در همکاری معدنی 


وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه سخنان خود افزود: توسعه فعالیت های معدنی نیازمند استفاده از دانش روز در چارچوب همکاری های بین المللی است و این مهم در ایمن سازی معادن هم باید مورد توجه قرار گیرد.
وی خواستار آن شد که معاونت معدنی وزارت صنعت، سازمان ایمیدرو و سازمان زمین شناسی همسو با یکدیگر برای رفع کمبودهای این بخش گام های جدی بردارند.



* پیش نیاز همکاری های بین المللی تکمیل اطلاعات پایه


شریعتمداری گفت: رونق همکاری های بین المللی در بخش معدن نیاز به اطلاعات پایه دارد و نقشه در مقیاس یک 250 هزار که تهیه شده اطلاعات عمقی ندارد و در حقیقت کم است و باید برطرف شود.
به گفته وی، قدم هایی در زمینه تهیه نقشه در مقیاس یک 25 هزار برداشته شده و انتظار می رود با اطلاعات مربوطه، زمینه جلب و جذب سرمایه گذاران فراهم شود. 
وزیر صنعت از تهیه اطلس ملی نقشه پتانسیل معدنی توسط سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران ( ایمیدرو) در مقیاس یک 100 هزار خبر داد که این مهم رونمایی و انتشار پیدا می کند. 



* جلوگیری از صدور مجوزهای بی رویه 


شریعتمداری تصریح کرد: بر اساس سند چشم انداز 1404 ظرفیت فولاد خام رقم 55 میلیون تن پیش بینی شده، اما مجوزهای صادر شده 2 برابر این رقم است. 
وی خاطرنشان کرد: یکی از هنرهای دولت دوازدهم در این بخش جلوگیری از صدور بی رویه مجوزهاست و در واقع در همه شهرها یک بخش از زنجیره فولاد شکل گرفته است.


** سرمایه گذاری مستقیم در معادن 


شریعتمداری موضوع سرمایه گذاری مستقیم واحدهای فولاد سازی در معادن را مورد تاکید قرار داد و گفت: شاید در سطح جهان این موضوع مورد اقبال نباشد، اما شرایط جمهوری اسلامی متفاوت است و باید کمبودها را با مشارکت یکدیگر برطرف ساخت.
به گفته وی، قواعد بازار مورد احترام است، اما برای تکمیل زنجیره فولاد باید از توانمندی های مختلف بهره گیری شود و تا افق چشم انداز باید عقب ماندگی ها را برطرف ساخت.



* قراردادهای بلندمدت ضامن استمرار فعالیت


وزیر صنعت، معدن و تجارت یادآور شد: قراردادهای بلند مدت در زنجیره فولاد اطمینان خاطر را به تولیدکنندگان می دهد و تضمینی برای فراهم سازی مواد اولیه است.
وی اضافه کرد: همچنین تنظیم قراردادها برای دوران بلند مدت بر اساس قواعد بین المللی به تولید کننده امکان برنامه ریزی و پیشرفت در انجام امور می دهد.


** اجرای تحقیق و توسعه در شان فولاد


به اعتقاد شریعتمداری لازم است واحد های تحقیق و توسعه در جوار واحدهای فولاد سازی شکل بگیرد که در شان این واحد ها باشد و این مهم در همکاریهای بین المللی به عنوان یک اصل مورد توجه قرار دارد.
وی افزود: واحدهای فولاد سازی همواره به موضوع انرژی توجه جدی دارند و برای رفع کمبودهای این بخش از همه ظرفیت ها باید بهره گرفت و تحقیق و توسعه ضمن جلوگیری از اتلاف منابع، امکان استفاده هدف دار از آب، برق و سوخت را فراهم می سازد.
به گزارش ایرنا سهم تولید ایران از تولید فولاد خاورمیانه در سال 2017 به 66.5 درصد رسید که نسبت به سال 2016 رشد پنج درصدی داشت .
اکنون ظرفیت فولاد خام کشور به 31.6 میلیون تن رسیده و در زمینه آهن اسفنجی از مرز 27.6 میلیون تن گذشت.

عناوین برگزیده