تاریخ: ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۰:۵۱
بازدید: ۲۲۴
کد خبر: ۱۰۲۵۴۸
سرویس خبر : آهن و فولاد

ثبت رکورد تولید شمش فولاد خوزستان در دوران کرونا

می متالز - هرچند شیوع کرونا تولید را در بخش‌های مختلف صنعتی تحت شعاع قرار داده، اما شرکت‌هایی هستند که با بهره‌گیری از اقدامات پیشگیرانه نه تنها تولید را متوقف نکرده، بلکه در این مدت رکورد جدیدی در تولید کسب کرده‌اند.
ثبت رکورد تولید شمش فولاد خوزستان در دوران کرونا

به گزارش می متالز، شرکت فولاد خوزستان در فروردین‌ سال‌جاری با رعایت پروتکل‌های بهداشتی در راستای حفظ سلامت کارکنان به رکورد تولید ۳۴۵هزار و ۳۵۸ تنی در تولید شمش دست یافت. این رکورد با رشد ۶درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته همراه بوده‌است. ظرفیت اسمی و عملی تولید شمش فولاد خوزستان در سال معادل ۸/ ۳ میلیون تن است و در سال ۱۳۹۸ نیز به این رقم دست یافت. تولید آهن‌اسفنجی این شرکت نیز در سال ۱۳۹۸ معادل ۳میلیون و ۷۲۱ هزار و ۸۷۴ تن بود و حداقل الزام عرضه داخلی بیلت در بورس کالا برای شرکت مقدار ۱۲۰ هزار تن در ماه است. به گفته علی محمدی، مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان به‌رغم اینکه در فضای صنعت فولاد به ویژه بازار جهانی رکود شدیدی حادث و باعث کاهش قیمت‌های جهانی شمش شده،  کاهش تولید با تمهیدات لازم در برابر کرونا می‌تواند جبران شود.

در اطلاعیه اخیر این شرکت که در سایت کدال منتشر شده آمده شیوع کرونا لطمه‌ای به روند تولید وارد نکرده و هرگونه تغییر ناشی از وضعیت ویروسی جدید که منجر به محدودیت ادامه فعالیت عادی شرکت شود به اطلاع سهامداران خواهد رسید. حفظ روند تولید و صادرات یکی از اولویت‌های شرکت فولاد خوزستان است و با اینکه یکی از مواد اولیه واحدهای فولادی که در داخل کشور وجود ندارد و تامین آن به راحتی امکان‌پذیر نیست، اما این شرکت به جهت عبور از تحریم و جلوگیری از خدشه وارد شدن به تولید به میزان کافی الکترود گرافیتی از منابع مختلف خریداری کرده است. روند خرید الکترود طبق برنامه تولید و استراتژی ابلاغی ستاد مواجهه با تحریم وزارت صمت در ایجاد ذخیره لازم به صورت پیوسته از کشورهای خارجی تولیدکننده الکترود گرافیتی در حال انجام است. فولاد خوزستان در سال ۱۳۹۸ به طور متوسط، در کوره قوس الکتریکی به ازای هر تن مذاب ۹۸/ ۱ کیلوگرم و در کوره ال‌اف ۳۳/ ۰  کیلوگرم الکترود مصرف کرده است.بر اساس اعلام این شرکت میزان تولید انواع محصولات در سال ۱۳۹۹ معادل ۸۰۰هزار تن اسلب، یک میلیون تن بیلت و بلوم برای بازار داخل و ۵۶۵ هزار تن اسلب، یک‌میلیون و ۴۴۰ هزار تن بیلت و بلوم و ۸۰۰ هزار تن ورق، برای مقاصد خارجی پیش‌بینی شده است.

در کنفرانس اخیر این شرکت که در راستای شفاف سازی سهامداران و به درخواست سازمان بورس بوده شرح هزینه‌های حمل و نقل و انرژی به تفکیک اعلام شده که هزینه حمل و تخلیه محصولات صادراتی تا بندر امام برای هر تن ۴۷۸هزارریال بوده و تحویل شمش فروش داخل، تحویل کارخانه بوده و هزینه حمل و تخلیه به عهده خریدار است.همچنین متوسط هزینه حمل هر تن سنگ‌آهن از معادن با کامیون در اسفند ۱۳۹۸، ۱۵۲هزار تومان اعلام شده و هزینه حمل ریلی نیز به ازای هر تن ۱۷۸هزار تومان ثبت شده است. متوسط هزینه برق انرژی و دیماند این واحد عظیم صنعتی به ازای هر کیلووات در سال ۱۳۹۸ مبلغ ۷۵۳ ریال رقم خورده است. این شرکت همچنین در انتظار ارزش گذاری سهام فولاد اکسین است و برای خرید سهام آن از شرکت سرمایه‌گذاری صندوق بازنشستگی کشوری و شرکت سرمایه‌گذاری صدر تامین اقدامات اولیه را انجام داده است.طبق اعلام فولاد خوزستان، پیشرفت واحد فولادسازی فولاد شادگان از ابتدای ایجاد طرح تاکنون ۴۸ درصد بوده،  این در حالی است که طبق برنامه باید ۶۵ درصد پیشرفت حاصل می‌شد. به گفته مدیران فولاد خوزستان در حال حاضر  پروژه کارخانه فولادسازی تربت‌حیدریه با توجه به عدم وجود مواد اولیه و نبود صرفه اقتصادی در شرایط فعلی، تکمیل پروژه‌ مذکور از دستور کار خارج و در جریان واگذاری قرار گرفته است.همچنین در این اطلاعیه فولاد خوزستان اعلام کرد در حال حاضر برنامه‌ای برای تجدید ارزیابی دارایی‌ها در دستور کار ندارد.

عناوین برگزیده