تاریخ: ۱۳ بهمن ۱۳۹۶ ، ساعت ۱۶:۲۴
بازدید: ۳۹۲
کد خبر: ۱۰۳۷۴
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
چادر ملو مورد اقبال سرمایه گذاران سرزمین آفتاب قرارگرفت؛

تامین مالی چشم بادامی ها برای "کچاد"

می متالز - شرکت صنعتی و معدنی چادر ملو فعال در گروه معدنی یکی از مجموعه هایی است که تاکنون توانسته عملکرد خوبی را در دوره های مختلف از خود به نمایش بگذارد. آنچنان که با وجود اعمال محدودیت های متعدد ناشی از تحریم های بین المللی در سال های اخیر و تدوام برخی از موانع همچنان در مسیر رشد سود آوری گام برداشته و با اجرای طرح های سودآور در مسیر توسعه و شکوفایی پیشتاز بوده است.
تامین مالی چشم بادامی ها برای "کچاد"

بر اساس گزارش می متالز، فرصتی کوتاه پیش آمد تا با  هادی بشیر راد، رئیس بودجه و گزارشات شرکت معدنی و صنعتی چادرملو پیرامون مسایل حال و آینده،  وضعیت سودآوری و طرح های متعدد در دست اجرای چادر ملو گفتگویی انجام دهیم.

تحقق 52 درصدی سود پیش بینی شده

 بشیر راد در مورد عملکرد تولید محصولات و سودآوری شرکت چادرملو تصریح کرد: برنامه تولید محصولات در سال 1396  شامل،کنسانتره سنگ آهن با مقدار 9 میلیون و 500  هزارتن و عملکرد هشت ماهه 6 میلیون و  160 هزار تن ،گندله 3  میلیون و ,600 هزار تن، با عملکرد هشت ماهه 2 میلیون و270 هزار تن ، سنگ آهن دانه بندی 500 هزارتن با  عملکرد هشت ماهه 354 هزار تن و همچنین برآورد تولید شمش فولاد 300 هزارتن  و تحقق 191  هزار تن برای  هشت ماهه گذشته می شود.

رییس دفتر بودجه و گزارشات شرکت معدنی و صنعتی چادرملو با بیان اینکه بر اساس عملکرد مالی 6 ماهه، 52 درصد از سود برآوردی پوشش داده شده اظهار داشت: قیمت های فروش همچنان درصدی از قیمت فروش شمش فولاد خوزستان بوده  که برای کنسانتره سنگ آهن 8/13 درصد و  گندله 5/21 درصد است.

مذاکره با شعب بانک های ایرانی در اروپا

در برنامه های شرکت چادرملو اجرای چند طرح مهم تولیدی ،مطالعات اکتشافی در دستور کار است که شامل احداث کارخانه گندله سازی شماره 2 با ظرفیت تولیدسالیانه 4 میلیون تن وسرمایه گذاری 9 هزار میلیاردریال و همچنین احداث 2 واحد نورد به ظرفیت تولید سالیانه 1 میلیون و 100 هزارتن و سرمایه گذاری 4 هزار میلیارد ریال وکل سرمایه گذاری بمبلغ 13 هزار میلیارد ریال با سهم ارزی 131 میلیون یورو می شود .

رییس دفتر بودجه و گزارشات شرکت معدنی و صنعتی چادرملو با بیان این مطلب درخصوص تأمین منابع مالی این طرح ها گفت: برای اجرای طرح کارخانه گندله سازی مذاکرات مقدماتی با شرکت کوبه استیل ژاپن و استفاده از فاینانس انجام شد که در صورت جذب فاینانس، این طرح در یک دوره زمانی 4 ساله اجراء و خاتمه خواهد یافت.همچنین برای تأمین مالی طرح احداث 2 واحد نورد هم مذاکرات مقدماتی با شعب بانک های ایرانی در اروپا و استفاده از فاینانس بعمل آمده است.

بشیر راد افزود: طرح مهم دیگری که در برنامه های شرکت قرار دارد، انجام مطالعات اکتشافی آنومالی D19است که با اخذ مجوز از سازمان حفاظت محیط زیست باید طی یک برنامه زمانی 4 ساله اجراء و سپس برنامه ریزی جهت تجهیز معدن انجام گیرد.البته اجرای این طرح از اهمیت زیادی برخوردار بوده ، زیرا تأمین کننده سنگ آهن خام مصرفی کارخانه فرآوری و تداوم تولید کنسانتره سنگ آهن درسال های آتی خواهد بود .

افزایش ظرفیت کارخانه گندله سازی

رییس دفتر بودجه و گزارشات شرکت معدنی و صنعتی چادرملو از اجرای سه طرح مهم دیگر خبرداد و بیان داشت: طرح توسعه و افزایش ظرفیت کارخانه گندله سازی موجود از مقدار تولید 3,400 هزار تن به 4 میلیون تن همچنان در حال اجرا است، در این طرح بصورت تدریجی به ظرفیت تولید افزوده می شود  به نحوی که تا پایان سال جاری به 3,600 هزار تن می رسد .البته  عملیات فیزیکی آن تا پایان  اسفند ماه سال جاری خاتمه و مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت. همچنین مبلغ سرمایه گذاری در این طرح 905 میلیارد ریال بوده که سهم ارزی آن 16 میلیون یورو است.

پیشرفت فیزیکی 83درصدی کارخانه احیاء مستقیم

بشیر راد با اشاره به اینکه طرح شبکه فاضلاب اردکان، احداث تصفیه خانه و انتقال آب به مجتمع صنعتی چادرملو هم از طرح های مهم زیربنایی مجموعه چادر ملو به شمار می آید گفت: این پروژه هم  با ظرفیت تولید سالیانه 2 میلیون و 900 هزار مترمکعب و سرمایه گذاری 1939 میلیارد ریال آماده راه اندازی است .همچنین در این زمینه  طرح احداث کارخانه احیاء مستقیم به ظرفیت تولید سالیانه 1 میلیون 550 هزار تن آهن اسفنجی در مراحل نهایی تکمیل عملیات نصب است  که با پیشرفت فیزیکی 83 درصدی به نظر می آید  طبق برنامه، عملیات فیزیکی و اجرای آن تا پایان سال جاری خاتمه و راه اندازی آن شروع و بهره برداری تجاری در سه ماهه دوم سال 1397 آغاز شود.البته  با بهره برداری از این طرح ظرفیت تولید کارخانه فولاد از یک میلیون تن به 1,300 هزار تن افزایش می یابد چون آهن اسفنجی به صورت مستقیم  و پیش از سرد شدن بصورت هات شارژ وارد کوره های ذوب می شود . دراین طرح هم  مبلغ 9140 میلیارد ریال سرمایه گذاری شده که سهم ارزی آن مبلغ 73 میلیون یورو  است .بشیرراد جمع کل سرمایه گذاری در این طرح ها را مبلغ 37,736 میلیارد ریال اعلام کرد و افزود : تاکنون مبلغ 36,844 میلیارد ریال معادل 6/97 درصد کل سرمایه گذاری هزینه شده است.البته میزان اشتغال زایی مستقیم حاصل از طرح های مورد اشاره  حدود 1450 نفر و غیر مستقیم 8700 نفر خواهد بود.

روند کند مراحل تامین اعتبار

رییس دفتر بودجه و گزارشات شرکت معدنی و صنعتی چادرملو با گلایه از روند کند مراحل تامین اعتبار از تصویب تا تخصیص اظهار داشت  : طرح مشارکتی احداث کارخانه فولاد شرکت سهامی صنایع آهن و فولاد سرمد ابرکوه که 65 درصد سهام آن متعلق به شرکت چادر ملو بوده و ظرفیت تولید سالیانه آن 600 هزارتن شمش فولاد است  نیاز سرمایه گذاری به مبلغ 6260 میلیارد ریالی و سهم ارزی 5،81 میلیون یورویی دارد که مراحل اجرایی را می گذراند. البته  بعلت طولانی شدن دوران اخذ وام ارزی بمبلغ 40 میلیون یورو از تسهیلات ارزی صندوق توسعه ملی، طرح از پیشرفت فیزیکی مطلوب برخوردار نبوده است و علیرغم آنکه در اردیبهشت ماه سال 1395 وام مزبور مورد تصویب صندوق قرار گرفت اما تاکنون پرداخت نشده و تأمین قسمتی از تجهیزات و ماشین آلات خارجی با وقفه مواجه شد که در صورت با حل مشکل وام مزبور، طرح با سرعت مطلوب اجراء خواهدشد.  

عناوین برگزیده