تاریخ: ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۰:۱۲
بازدید: ۱۳۳
کد خبر: ۱۰۳۹۰۴
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
نایب رئیس سابق اتاق بازرگانی ایران عنوان کرد:

احتمال کاهش ۱۰ تا ۱۲ میلیارد دلاری صادرات ایران

می متالز - نایب رئیس سابق اتاق بازرگانی ایران گفت: با توجه به بحران به وجود آمده ناشی از ویروس کرونا که تجارت جهانی را تحت‌الشعاع قرار داده است، لذا پیش‌بینی می‌شود که صادرات ایران بین ۱۰ تا ۱۲ میلیارد دلار کاهش پیدا کند که بیشتر شامل صادرات محصولات پتروشیمی، فولاد، معدن و... می‌شود.
احتمال کاهش ۱۰ تا ۱۲ میلیارد دلاری صادرات ایران

به گزارش می متالز، پدرام سلطانی با اشاره به پیش‌بینی سازمان تجارت جهانی از کاهش ۱۳ تا ۳۲ درصدی حجم تجارت جهانی در سال ۲۰۲۰، اظهار داشت: با توجه به شرایط به وجود آمده به نظر می‌رسد که این کاهش عملکرد حتی از بحران اقتصادی سال ۲۰۰۸ نیز شدیدتر خواهد بود و به این ترتیب تجارت جهانی عقب‌گردی ۱۵ ساله را تجربه می‌کند. البته بسیاری از تحلیل‌ها می‌گوید که پس از عبور کرونا، بیش از ۲۰ درصد از کاهش رخ داده جبران خواهد شد.

وی با اشاره به تغییراتی که تجارت ایران تحت تاثیر کرونا تجربه خواهد کرد، افزود: بر اساس آمارها، ما در سال ۹۸ بیش از ۴۱ میلیارد دلار صادرات داشتیم، اما با توجه به کاهش صادرات در سطح جهانی، صادرات ایران نیز افت خواهد کرد و برآورد ما این است که باید خود را برای کاهش ۳۰ درصدی ارزش صادرات آماده کنیم.

به گفته نایب رئیس سابق اتاق بازرگانی ایران، احتمال آنکه تحت تاثیر کرونا، صادرات ایران بین ۱۰ تا ۱۲ میلیارد دلار کاهش پیدا کند وجود خواهد داشت.

سلطانی گفت: کاهش صادرات محصولات پتروشیمی، فولاد و معدنی، کاشی و سرامیک و خشکبار ایران اصلی‌ترین عوامل تاثیرگذار بر این کاهش تجارت خواهند بود.

وی با اشاره به فشاری که کرونا بر تولیدکننده‌ها ایجاد کرده است، بیان کرد: قیمت تمام شده کالاهای تولیدی ایرانی بالاتر رفته و متاسفانه اقتصاد ایران در سال ۹۹ همچنان با نرخ تورم بالا دست و پنجه نرم می‌کند. اگر حل کردن این مشکلات تحت تاثیر اختلاف‌نظرهای سیاسی داخلی قرار گیرد، فضا برای فعالیت اقتصادی دشوارتر خواهد شد.

نایب رئیس سابق اتاق بازرگانی ایران با اشاره به نقش چین در تجارت خارجی ایران، خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد چین به عنوان اصلی‌ترین شریک تجاری ایران در سال‌های گذشته، کم‌آسیب‌ترین اقتصاد در سال ۲۰۲۰ باشد و از این‌رو همچنان صادرات ما به این کشور ادامه خواهد داشت، اما کاهش درآمدهای نفتی، عراق را محتاط خواهد کرد و احتمالا دومین واردکننده اصلی کالا از ایران، محدودیت‌هایی را پیش‌روی خود خواهد داشت.

عناوین برگزیده
پرطرفدارترین عناوین