تاریخ: ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۹ ، ساعت ۲۱:۴۱
بازدید: ۲۰۸
کد خبر: ۱۰۴۹۳۷
سرویس خبر : انرژی

هشدار به صنعت بازیافت پلاستیک به دلیل شیوع کرونا

می متالز - صنایع بازیافت پلاستیک دچار بیماری کشنده کرونا شده و اگر قانون‌گذاران و حکمرانان فکری به حال کاهش قیمت نفت نکنند، قطعا در چند سال آینده دیگر اثری از این صنعت سبز وجود نخواهد داشت.
هشدار به صنعت بازیافت پلاستیک به دلیل شیوع کرونا

به گزارش می متالز، سال‌ها فرهنگ‌سازی و ایجاد قوانین مختلف در زمینه مصرف پلاستیک و بازیافت آنها، در حال نابودی است. به دلیل همه‌گیری ویروس کرونا قوانین سخت‌گیرانه ممنوعیت مصرف کیسه‌های پلاستیکی در اکثر ایالت‌های آمریکا حذف شده است. نگرانی‌های بهداشتی در بین مردم به ‌شدت افزایش ‌یافته، در نتیجه تمایل به مصرف انواع لوازم و ظروف یک ‌بار مصرف نیز افزایش قابل ‌توجهی نشان می‌دهد. به‌صورتی که در ایالات متحده پیش‌بینی افزایش ۸ درصدی مصرف انواع پلاستیک‌ها گزارش شده است. از سوی دیگر کاهش شدید قیمت نفت و فرآورده‌های آن (مواد اولیه تولید پلاستیک)، باعث کاهش شدید قیمت محصولات پلاستیکی در بازار شده است که باعث می‌شود توان خرید افراد برای ملزومات و ظروف پلاستیکی افزایش یابد.اما در این‌ بین فعالان صنعت بازیافت پلاستیک آمریکا، ضربه سختی را متحمل شده‌اند. این صنعت نیز مانند سایر صنایع باید سودده باشد. به ‌عبارت‌ دیگر باید بتواند محصولات خود را با قیمت مناسب به تولیدکنندگان دیگر بفروشد و آن تولیدکنندگان با استفاده از مواد بازیافتی محصولات خود را تولید کنند؛ اما با کاهش قیمت نفت خام، تمام مشتقات آن نیز کاهش قیمت را تجربه می‌کنند. یکی از مهم‌ترین محصولات تولیدیِ صنعت نفت و گاز، انواع پلاستیک‌ها هستند که قیمت جهانی آنها رو به کاهش است. درنتیجه بازیافت‌کنندگان باید با مواد نوو ارزان‌تر، نسبت به محصولات خود رقابت کنند.به‌عبارت‌دیگر کرونا باعث شد که شرکت‌ها با کنار گذاشتن دغدغه‌های زیست‌محیطی، در این بحران صرفا به دنبال خرید ارزان‌‌قیمت باشند.

به دلیل بروز این مشکلات در ایالت کالیفرنیا پس از آزادسازی مصرف کیسه‌های خرید پلاستیکی، قانون الزام استفاده حداقل ۴۰درصد از مواد بازیافتی در محصول کیسه خرید پلاستیکی را نیز تصویب کرده. اما بر اساس گزارش پایگاه خبری NBC، هیچ‌کدام از تولیدکنندگان زیر بار مصرف مواد اولیه بازیافتی نرفته‌اند. مهم‌ترین علت این امر نیز قیمت بالاتر آنها نسبت به مواد نو گزارش ‌شده است.درگذشته اکثر زباله‌های آمریکا به کشورهای چین و اندونزی صادر می‌شد. این پدیده به علت نیروی کار ارزان و استانداردهای ضعیف زیست‌محیطی این دو کشور بود. این صادرات زباله تا زمان شروع جنگ تجاری بین چین و ترامپ نیز ادامه داشت؛ ولی در نهایت چین واردات هرگونه زباله از آمریکا را محدود کرد. در نتیجه در خود آمریکا شرکت‌هایی شروع به بازیافت پسماندهایی کرده‌اند که تا پیش ‌از این به‌عنوان مواد کم‌ارزش شناخته می‌شدند. طبیعتا قیمت تمام‌‌شده این محصولات در بازار آمریکا افزایش یافته است. اما به‌رغم شروع بازیافت هنوز هم در کشور آمریکا بر اساس آمارهای رسمی ارائه ‌شده تنها ۴/ ۸درصد زباله‌های آمریکا بازیافت شده و بقیه دفن شده یا سوزانده می‌شوند. پس از شیوع کرونا به دلیلی محدودیت‌های اعمال‌شده بر صنعت بازیافت، این افزایش قیمت تشدید شده و درنتیجه فروش این محصولات با مشکل جدی مواجه شده است.کاملا مشهود است که صنایع بازیافت پلاستیک نیز دچار بیماری کشنده کرونا شده و اگر قانون‌گذاران و حکمرانان فکری به حال کاهش قیمت نفت نکنند یا با تصویب قوانین موثر حمایتی به این صنایع توجه نکنند، قطعا در چند سال آینده دیگر اثری از این صنعت سبز وجود نخواهد داشت.

عناوین برگزیده