تاریخ: ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۹ ، ساعت ۲۲:۴۶
بازدید: ۳۳۵
کد خبر: ۱۰۴۹۸۴
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
بی‌مقدار مطرح کرد:

تشکیل شرکت‌های اقتصادی مادر- فرزندی در استان آذربایجان شرقی / اشتغال زایی و توسعه کسب و کارهای مردم نهاد اولویت این شرکت ها

می متالز - نماینده مردم تبریز در مجلس از تشکیل شرکت‌های اقتصادی مادر- فرزندی در استان آذربایجان شرقی با هدف اشتغال زایی و توسعه کسب و کارهای مردم نهاد خبر داد.
تشکیل شرکت‌های اقتصادی مادر- فرزندی در استان آذربایجان شرقی / اشتغال زایی و توسعه کسب و کارهای مردم نهاد اولویت این شرکت ها

به گزارش می متالز، شهاب الدین بی مقدار از تشکیل شرکت های اقتصادی مردم نهاد در استان آذربایجان شرقی خبر داد و گفت: خوشبختانه پس از مطالعات و بررسی های انجام شده توسط بنده و با تلاش های صورت گرفته، در برخی از شهرهای استان از جمله تبریز و اسکو، شرکت های مادر در قالب تعاونی شکل گرفته و این شرکت ها خوشه های اقتصادی و اشتغال زایی ایجاد می کنند که افراد با استفاده تخصص و سرمایه اقدام به ایجاد مشاغل جدید می کنند، خوشبختانه در این عرصه مشاغلی همچون کشاورزی، دامداری، نوغانداری و صنایع مختلف شکل گرفته و تاکنون با وجود تازه تأسیس بودن شرکت ها، در شهری مانند اسکو حدود 200 نفر به صورت مستقیم و حدود 500 نفر به صورت غیر مستقیم مشغول به کار شده اند.

نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ایجاد سیستم های اقتصادی مادر- فرزندی در بسیاری از کشورهای پیشرفته اجرایی شده و خوشبختانه به نتایج قابل قبولی در این عرصه دست یافته اند، بر اساس این سیستم، افرادی که در شرکت های فرزندی یا خوشه ها قرار دارند، خود سهام دار شرکت اصلی هستند، در نتیجه یک انسجامی میان شرکت اصلی و شرکت های زیرمجموعه با مردم ایجاد می شود.

وی گفت: خوشبختانه سیستم اقتصادی مادر- فرزندی را در استان آذربایجان شرقی به عنوان استان پایلوت اجرایی کردیم و این مسئله ماحصل مطالعات بسیار در سال 95 و اجرای آن در سال 96 در شهرستان اسکو است، هدف اصلی شرکت های تعاونی مادر ارائه کمک های مالی، فنی و بازاریابی به تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی است و خوشبختانه در این عرصه توانستیم حجم گسترده ای از مشاغل خانگی را اجرایی کنیم.

بی‌مقدار گرفت: تشکیل شرکت های مذکور به خوداشتغالی جوانان و مردم کمک می کند، از طرفی مردم با فعالیت در این شرکت ها و خوشه های زیرمجموعه آن، محصول مورد نظر خود را تولید کرده و با کمک شرکت مادر آن ها را به فروش می رساند، با این اقدام، عملا واسطه ها حذف خواهند شد و سود چشمگیری نسیب تولیدکننده می شود.

وی گفت: هدف اصلی شرکت های تعاونی جدید، صادرات تولیدداخلی به خارج از کشور است، در شرایط کنونی شرکت های مادر از تولیدکنندگان و خوشه های زیرمجموعه حمایت مالی و فنی می کنند و این مسئله موجب تقویت این شرکت ها شده است.

بی مقدار گفت: دولت باید از منابع اعتباری صندوق توسعه ملی در قالب برنامه ششم توسعه برای حمایت از کسب و کارهای جدید و خوداشتغالی حمایت کند. قطعا در صورت توسعه شرکت های مذکور، مهاجرت روستاییان به شهرها کاهش یافته و قطعا باید شاهد مهاجرت معکوس روستاییان باشیم، به نظر من بسیاری از استان ها از جمله استان های شمالی، خوزستان، تهران ظرفیت ایجاد شرکت های اقتصادی مادر- فرزندی را دارند که باید در این عرصه اقدامات لازم صورت گیرد.

عناوین برگزیده