به گزارش می متالز، در مقدمه گزارش این کمیسیون در بخش پتروشیمی آمده است: متاسفانه با بروز بیماری ویروسی کووید ۱۹ و همهگیری جهانی آن در دنیا، صنعت نفت و گاز در بالادست و پاییندست مواجه با دگرگونی فراوانی شد.
کشورهای مطرح صنعتی و مصرف کننده اصلی، صنایع پایین دست نفت و گاز خود را به حالت نیمه تعطیل و تعطیل درآورده و قوانین سفت و سخت قرنطینه را اجرا کردند، کاهش تقاضای نفت در کل جهان در پی کاهش تقاضای محصولات پایین دستی صنایع نفت و گاز و از طرفی عدم هماهنگی کشورهای اصلی تولیدکننده نفت (عربستان، روسیه و آمریکا) در خصوص تعدیل عرضه نفت، سبب افت شدید قیمت نفت شد که با توجه به تأثیرپذیری قیمت محصولات پتروشیمی از قیمت نفت، شاهد ایجاد چالشهایی برای صنعت پتروشیمی در اثر بحران کرونا هستیم.
در ادامه گزارش کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی مجلس به تأثیر بحران کرونا بر صنایع پایین دستی پتروشیمی در کشورمان اشاره شده است.
براساس این گزارش، در خصوص صنایع پایین دستی پتروشیمی، تأثیر کرونا بر این صنایع در دو دسته طبقه بندی میشود:
صنایعی که محصولاتشان در حوزه مقابله با ویروس کرونا قابل مصرف است از جمله صنایع شوینده و بهداشتی، بخشی از صنایع نساجی و صنایع پلاستیک؛ این صنایع در حال حاضر به دلیل افزایش تقاضا شرایط مناسبی دارند.
به این ترتیب از جمله راهکارهای مقابله با آثار سوء شیوع ویروس کرونا بر صنعت پتروشیمی پیشنهاد میشود:
اما تاکید کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی مجلس بر لزوم بهره گیری صنایع از ظرفیت های بورس کالا به صنعت پتروشیمی ختم نمی شود بلکه در بخش صنعت گزارش کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی بازهم بر رونق فروش اعتباری در بورس کالا تاکید شده است. به طوریکه در بخش پیشنهادها و راهکارهای مقابله با آثار سوء شیوع ویروس کرونا بر بخش صنعت آمده است؛
در پایان اشاره به این نکته ضروری است که تاکید رهبر معظم انقلاب بر رونق و جهش تولید و ارائه راهکارهای کارشناسان نخبه اقتصادی به منظور تحقق رشد تولید، بیانگر این موضوع است که حتی در صورت فراهم شدن زیرساختها و وجود تجهیزات و تکنولوژی مناسب اما نبود بستری شفاف، مدرن و براساس نیازهای روز صنایع برای تامین مواد اولیه، پوشش نوسانات قیمتی در آینده و تسهیل مبادله کالاها، همواره تامین مواد اولیه و رشد انگیزه سرمایه گذاری در تولید با چالش مواجه می شود.
در این میان نگاه ریزبین کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی مجلس به استفاده از ظرفیت بورس کالا به عنوان یکی از ارکان بازار سرمایه و بستری امن و شفاف برای حضور همهجانبه صنایع مهم و استراتژیک کشور همچون فولاد و پتروشیمی، نوید روزهای روشنی برای تولید کشور البته در صورت کنارگذاشتن رویکردهای دستوری برای مدیریت بازار و اقتصاد کشور را میدهد.