تاریخ: ۱۱ خرداد ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۱:۱۴
بازدید: ۲۷۳
کد خبر: ۱۰۷۹۲۰
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
کارشناس بازار سرمایه مطرح کرد:

استارت آپ ها و ابهام ارزش گذاری در بورس

می متالز - ارزش گذاری شرکت های استارت آپی با ابهامات زیادی همراه بوده و احتمال ایجاد حباب در بازارهای مختلف زیاد است.
استارت آپ ها و ابهام ارزش گذاری در بورس

به گزارش می متالز، مهدی سوری کارشناس بازار سرمایه در بررسی "ارزش گذاری شرکت های استارت آپی در بورس"  گفت:  "امید به رشد" یکی از ویژگی های شرکت های فعال مبتنی بر فناوری بوده و در ضرایب ارزش گذاری نیز امید به رشد بالایی برای این شرکت ها در نظر گرفته می شود.

وی ادامه داد: از دیگر ویژگی این شرکت ها می توان به جریانات نقدی ایجاد شده برای سهامداران اشاره داشت که میزان بالایی نیست.

این کارشناس بازار سرمایه تصریح  کرد: عموما شرکت های استارت آپی برای حفظ چابکی مالی و عکس العمل سریع نسبت به شرایط، ترجیح می دهند به جای تقسیم سود نقدی، میزان نقدینگی در  شرکت را حفظ کرده و به سرمایه گذاری های مجدد در حوزه های جدید اختصاص دهند؛ به همین دلیل روش‌های مبتنی بر جریانات نقدی یا سود تقسیمی رایج در شرکت های عادی، درون شرکت های استارتاپی به چشم نمی‌خورد.

سوری به شرکت های بزرگ استارت آپی دنیا مانند گوگل و اپل اشاره و اظهار کرد: چنین شرکت هایی معمولا سود تقسیمی بالایی نداشته و آنچه که در نظر گرفته می شود بحث سهم بازار و رشد این شرکت هاست که مبنای ارزش گذاری محسوب می شود.

این کارشناس بازار سرمایه ارزش گذاری اینگونه شرکت ها را با ابهامات زیاد دانست و گفت: احتمال ایجاد حباب در بازارهای مختلف زیاد است. برای مثال معروفترین این بحران ها"حباب دات-کام" در آمریکا بود که تمام شرکت های اینترنتی که دامنه ای داشتند با استقبال شدید مواجه شده و قیمت آنها شاید تا چند برابر ارزش ذاتی که تحلیل گران پیش بینی کرده بودند افزایش یافت.

وی خاطر نشان کرد: در نظرسنجی کسانی که در" دره سیلیکون"(Silicon Valley) اقدام به سرمایه گذاری کرده‌اند نکته ای به چشم می خورد؛ به جای ورود جریان های نقدی مثل سود تقسیمی برای سهامدار، ارزش گذاران به سراغ جریانات نقدی آزاد شرکت یا جریانات نقدی آزاد سهامداران می روند چرا که جریانات نقدی آزاد شرکت به طور معمول کاربرد بیشتری داشته و جریانات نقدی که در شرکت ایجاد می شود در غالب سود تقسیمی قرار نمی گیرد.

عناوین برگزیده