به گزارش می متالز، بانک صادرات که با سرمایه 17.5 هزار میلیارد تومانی دومین بانک بزرگ بورسی محسوب می شود، صورت های مالی حسابرسی نشده تلفیقی 12 ماهه منتهی به اسفند گذشته را منتشر کرد.
براین اساس، شرکت اصلی در این مدت 7 ریال سود به ازای هر سهم محقق کرد که نسبت به دوره مشابه قبل با 168 ریال زیان، حکایت از رشد 104 درصدی دارد. همچنین سود تلفیقی با کاهش 33 درصدی 155 ریال به ازای هر سهم شناسایی شد.
بانک صادرات در سال گذشته موفق به رشد منابع سپرده ای در حدود 36 درصد شد در صورتی که بر اساس آخرین گزارش منتشره از سوی بانک مرکزی، رشد سپرده های شبکه بانکی در آن سال حدود 25 درصد بوده و این امر باعث افزایش سهم بازار منابع بانک به 8.3 درصد شده است. به علاوه ترکیب منابع بانک نیز به نفع منابع ارزان قیمت تغییر یافته که این امر در کاهش بهای تمام شده پول تاثیری قابل توجه داشته است.
مانده مصارف تسهیلاتی در سال گذشته رشدی برابر با 30 درصد داشته در صورتی که مانده تسهیلات در شبکه بانکی بر اساس آخرین گزارش منتشره بانک مرکزی رشدی در حدود 20 درصد گزارش شده و به این ترتیب سهم بازار تسهیلات بانک به بیش از 7 درصد ارتقا یافته است.
موضوع کاهش نرخ سود تسهیلات اعطایی همواره در سال های اخیر مورد تایید کارشناسان اقتصادی بوده و به باور آنان می تواند در رونق تولید تاثیر گذار باشد اما لازمه آن کاهش همزمان نرخ سود سپرده های مشتریان است که می تواند منجر به خروج بیشتر نقدینگی از بانک ها و در نتیجه افزایش تقاضا و تورم در بازارهای دیگر شود. از این رو کاهش نرخ سود تسهیلات در سال 99 بعید به نظر می رسد.
از آن جا که عزم مدیریت بانک بر دست یابی به سود عملیاتی و سود خالص است در نتیجه افزایش پرداخت تسهیلات و بهبود پرتفوی تسهیلاتی در دستور کار قرار دارد. آمار تسهیلات پرداختی نیز موید این رویکرد است.
با توجه به تاثیر وصول مطالبات بر بهبود جریان نقدی و فراهم شدن امکان اعطای تسهیلات از یک سو و کاهش هزینه مطالبات مشکوک الوصول از سوی دیگر، هدف مدیریت بانک در این خصوص کاهش 30 درصدی مطالبات غیر جاری در سال 99 است. باتوجه به کنترل مطالبات در سال گذشته تحقق این هدف و یا لااقل عدم افزایش مطالبات امکان پذیر بوده و در نتیجه انتظار افزایش با اهمیتی در هزینه مطالبات مشموک الوصول در سال 99 نمی رود.