به گزارش می متالز، کسری غفوری، مدیرعامل مجتمع فولاد خراسان در بازدید از کارخانه آهک فولادیار، با بیان اینکه آهک و دولومیت از نیازهای اساسی فولاد خراسان است، توضیح داد: برای تامین نیازهای فولاد خراسان تصمیم گرفته شد مجموعهای در نزدیکی فولاد خراسان احداث شود. او افزود: در این راستا، طرحهای مطالعاتی آن انجام و از سال گذشته طرح احداث آن با برنامه زمانبندی و پیشبینیهای عملیاتی آغاز شد.
او در ادامه گفت: فولاد خراسان برای به ثمر رسیدن هر چه سریعتر این کارخانه در بخش مالی و تامین تجهیزات، حمایتهای لازم را انجام میدهد و به موازات آن هم امیدواریم طرح توجیهی احداث خط تولید دوم این کارخانه هرچه سریعتر ارائه شود.
قدمی در جهات ایجاد اشتغال پایدار
معاون استاندار و فرماندار نیشابور نیز با بیان اینکه «شرکت تعاونی فولادیار» به عنوان یک معین اقتصادی، گامهایی منطقی در جهت ایجاد اشتغال پایدار برداشته است، گفت: با احداث این کارخانه توسط فولادیار، فاصله مکانی میان محلهای تولید و بهرهبرداری کاهش مییابد که این موضوع موجب ایجاد ارزشافزوده و کاهش هزینهها است.
علیرضا قامتی با بیان اینکه ۳۰ درصد از هزینههای ساختمان شامل هزینه فولاد است، توضیح داد: آمارها نشاندهنده اهمیت فولاد است. همچنین ۳۰ درصد از اشتغال کل کشور به طور مستقیم و غیرمستقیم در بخشهای مختلف صنعتی را فولاد و فرآوردههای فولاد در برمیگیرد. بنابراین هر گام جزئی در ایجاد ارزشافزوده و کاهش هزینهها در این بخش تاثیر مستقیم بر اقتصاد و اشتغال منطقه و کشور دارد.
فرماندار نیشابور ایجاد اشتغال را منجر به کاهش نا به سامانیهای اجتماعی دانست و گفت: توجه به تولید و اشتغال میتواند زمینه بسیاری از ناهنجاریها را از بین ببرد.
همچنین حسین سراج، مدیر شهرکهای صنعتی نیشابور و فیروزه هم با بیان اینکه حدود ۳۵۰ هکتار از سه هزار هکتار مساحت شهرک صنعتی عطار به بخشهای مرتبط با فولاد اختصاصیافته، گفت: ایجاد خط اختصاصی حملونقل ریلی یکی از نیازهای مهم شهرک صنعتی عطار نیشابور است تا ارسال محصولات، بهویژه صادرات تسهیل شود، که امیدواریم با مشارکت مجتمع فولاد خراسان بتوانیم در فاصله زمانی کوتاهی این زیرساخت را ایجاد کنیم.
بهرهبرداری کارخانه آک فولاد خراسان در سال ۱۴۰۰
مدیرعامل شرکت فولادیار درباره احداث این کارخانه گفت: برای تامین نیاز این کارخانه از معادن شهرستان نیشابور استفاده میشود که موجب ایجاد اشتغال در منطقه میشود و در این قالب، سه تعاونی روستایی معین اقتصادی ثبت شده که روزانه ۸۰۰ تن آهک از این طریق به این صنعت فولاد شهرستان منتقل میشود.
سید محمدعلی موسوی فرد افزود: برای این تعاونیها درخواست خرید ماشینآلات و ایجاد شرکت حملونقل داده شده که موجب ایجاد اشتغال پایدار دیگری میگردد.
او افزود: پیش از این آهک مورد نیاز فولاد خراسان از تربت حیدریه و سیمان مشهد تامین میشد که با وجود معادن آهک مرغوب در نیشابور مجوزهای لازم برای احداث این کارخانه گرفته شد و در شهریور ۱۴۰۰ به بهرهبرداری خواهد رسید.