تاریخ: ۰۵ تير ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۴:۱۲
بازدید: ۲۴۶
کد خبر: ۱۱۳۵۶۱
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی
در نشست کارگروه بازارچه گوهرسنگ های قیمتی مشهد مطرح شد:

شهیدی: وجود ۱۵ محدوده معدنی گوهرسنگ در خراسان رضوی/ رئیس کانون جواهرات ایران: حرکت مناسبی با حمایت ایمیدرو برای استخراج گوهرسنگ ها شروع شده است

می متالز - رییس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی اعلام کرد: ۱۵ محدوده معدنی گوهرسنگ در خراسان رضوی وجود دارد.
شهیدی: وجود ۱۵ محدوده معدنی گوهرسنگ در خراسان رضوی/ رئیس کانون جواهرات ایران: حرکت مناسبی با حمایت ایمیدرو برای استخراج گوهرسنگ ها شروع شده است

به گزارش می متالز، علیرضا شهیدی در نشست کارگروه بازارچه گوهرسنگ های قیمتی مشهد گفت: از میزان دقیق ذخایر معدنی در حوزه گوهرسنگ ها اطلاعات دقیق نداریم و نیاز به اقدامات اکتشافی است.

وی ادامه داد: با این حال، در خراسان رضوی ۱۵ محدوده امیدبخش مشخص کرده ایم . برخی کانی ها ناشناخته است که از ارزش جهانی برخوردارند. رییس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی گفت: در باطله های بسیاری از معادن مثل مس سرچشمه، سنگ فیروزه وجود دارد.

محمدجواد پیش بین، رئیس کانون جواهرات ایران در این نشست با بیان اینکه یونسکو، مشهد را به عنوان شهر جهانی گوهرسنگ ها برگزیده است، گفت: مجموعه ایمیدرو و آقای غریب پور حمایت مستحکمی از گوهرسنگ ها دارند و با اقدامات این سازمان، حرکت مناسبی برای استخراج معادن این بخش شکل گرفته است. وی افزود: در مشهد ۹ هزار کیلوگرم عقیق، ۶ هزار کیلوگرم عقیق وجود دارد. همچنین ۸۵ درصد تولید جواهر در مشهد است. پیش بین خاطرنشان کرد: از آقای غریب پور به دلیل انعقاد تفاهم نامه تشکر می کنم.

 

در کنار دولت و فعالان هستیم

محمدرضا بهرامن، رئیس خانه معدن ایران در این نشست گفت: ما به عنوان بخش خصوصی می توانیم از این فرصت استفاده کنیم و در کنار دولت و فعالان گوهر سنگ ها هستیم. وی افزود: هر زمان مدیران صاحب استراتژی در جایی متمرکز شوند، ما می توانیم آن را به پایان برسانیم.

بهرامن تصریح کرد: نمونه این حضور در بخش فلزات نظیر چادرملو، مبارکه و غیره مشاهده می شود که کارهای بزرگی را انجام شد.

وی افزود: با مدیریت استراتژیک می توانیم در کنار هم، معادن گوهر سنگ ها را توسعه دهیم. رئیس خانه معدن گفت: کمیته تخصصی به نام گوهر سنگ ها در خانه معدن داریم. اولویت ما در ۳ ماه آینده، فعالیت بر روی ۱۳ استان است. وی ادامه داد: با دانشگاه فردوسی مشهد، مسائل آموزشی را پیگیری می کنیم.

 

قابلیت سهم یک درصدی

بهرام شکوری، رییس کمیسیون صنایع و معادن اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران در این جلسه گفت: با توجه به مساحت و جمعیت یک درصدی ما در جهان، سهم ما از تجارت جهانی گوهرسنگ ها می تواند یک درصد باشد.

وی ادامه داد: آقای غریب پورهمت کرده و همه بخش ها را اعم از دولتی و خصوصی را در موضوع گوهر سنگ ها به همکاری طلبید از این رو شاهد تحول در اصفهان و خراسان رضوی هستیم. شکوری با بیان اینکه هنرستان ها، ظرفیت آموزش نیروی انسانی در بخش تراش و فرآوری را دارند، گفت: می توان در دانشگاه، رشته ای برای تربیت تکنسین ایجاد کرد.

وی افزود: با ایجاد شغل خانگی با سرمایه اندک، ارزش افزوده خلق کرد و برای کشور درآمد رقم زد. رییس کمیسیون اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران گفت: استان های اصفهان و خراسان رضوی می توانند پایلوت این صنعت برای سایر استان ها باشند.

 

توجه به سنگ های قیمتی توسط غریب پور برای نخستین بار

ایرج موفق، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان در این نشست به صورت ویدیوکنفرانسی با تشکر از زحمات رییس هیات عامل ایمیدرو در صنعت سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی که برای نخستین بار انجام شده، گفت: ما با حمایت رییس هیات عامل ایمیدرو، بازارچه در مرکز تجاری اصفهان ایجاد کرده ایم.

وی ادامه داد: این بازارچه در حال تکمیل است و ۳۲۰۰ متر مربع محیط به آن اختصاص یافت. موفق گفت: با توجه به وجود ۱۳۰اندیس معدنی در استان، کار شناسایی معادن آغاز شده است. وی ادامه داد: در بازارچه ها به دنبال دریافت گواهینامه کیفیت هستیم.

رییس سازمان صنعت معدن و تجارت استان اصفهان با اشاره به نیازهای صنعت گوهر سنگ ها گفت: حذف یا به حداقل رساندن تعرفه، پرورش تکنسین، ساماندهی قیمت و برخورداری شناسنامه، از جمله این ضرورت هاست. وی ادامه داد: ایران می تواند سهم مناسبی در گردش مالی جهانی این صنعت، ارزش افزوده و اشتغال حاصل کند.

 

استفاده از استادان خارجی برای آموزش تکنسین

هوشنگ شیشه بران، رئیس اتحادیه طلا و جواهر اصفهان در این نشست گفت: برای تقویت آموزش در این صنعت در بخش های "تراش" و "تکنیسین"، از کشورهای توانمند، استفاده کنیم. وی افزود: آموزش های اولیه توسط مراجع استاندارد انجام شود. شیشه بران تصریح کرد: آمادگی خود را برای فعالیت در بخش فرآوری به صورت مشترک، در مشهد اعلام می کنیم در خراسان رضوی وجود دارد.

منبع: ایمیدرو
عناوین برگزیده