به گزارش می متالز، رضا اردکانیان امروز در آیین بهرهبرداری همزمان از ۱۰ پروژه صنعت آب و برق که در نهمین هفته از پویش #هرهفته الف _ب_ایران به صورت ویدئوکنفرانسی با حضور رئیس جمهوری برگزار شد، اظهار کرد: نتیجه این سرمایهگذاری، ۸۳۴ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در مدار است و ۹۵ درصد اقدامهای دولت در این بخش تاکنون محقق شده است.
وی با اشاره به بهرهبرداری از ۶ پروژه نیروگاه خورشیدی با سرمایه گذاری بخش خصوصی در روز جاری در استان فارس گفت: تاکنون در چارچوب پویش سه نیروگاه خورشیدی به بهرهبرداری رسیده که با طرحهای امروز به ۹ نیروگاه میرسد. اردکانیان گفت: در زمان حاضر ۱۶۰ شرکت خصوصی برای ساخت تجهیزات و بهرهبرداری نیروگاههای خورشیدی در کشور فعالیت دارند.
اردکانیان با بیان اینکه وعده کردیم امسال ۲۵۰ طرح را با سرمایه گذاری بالغ بر ۵۰ هزار میلیارد تومان افتتاح کنیم که تاکنون ۲۵ پروژه با سرمایهگذاری ۹۱۰۰ میلیارد تومان به ثمر رسیده است، گفت: از طرحهای به بهرهبرداری رسیده در چارچوب پویش از ابتدای امسال تاکنون می توان به سه سد در استانهای ایلام، خراسان جنوبی و آذربایجان غربیز، ۲۲ هزار هکتار شبکه در استان ایلام، آبرسانی به یک شهر جدید در استان مرکزی، آبرسانی به ۱۵ روستا در استان خراسان جنوبی، ۴ تصفیهخانه فاصلاب در استانهای قم و تهران، سه نیروگاه حرارتی در استانهای تهران، بوشهر و لرستان، سه نیروگاه تجدیدپذیر و تعداد قابل توجهی پستهای برق و خطوط انتقال اشاره کرد.
وی با تاکید بر اینکه امروز ۱۰ پروژه دیگر در استان های فارس و کرمانشاه افتتاح میشود، اظهار کرد: از مهمترین پروژههای امروز آبرسانی به کلانشهر شیراز است، تابستان سال گذشته حتی تا آستانه جیرهبندی آب در شهر شیراز رفته بودیم که شرایط با همراهی مردم در مصرف، مدیریت شد؛ اما این دغدغه از امسال تا سالهای بعد مرتفع است.
وزیر نیرو با بیان اینکه این طرح بزرگ شامل خطوط لوله، تصفیهخانه آب، ایستگاههای پمپاژ و تونل است که مشکل آب شرب و بهداشت جمعیت قابل توجهی را برطرف میکند، گفت: در عرصههای مختلف از جمله آب شرایط کشور ما نسبت به متوسط جهانی و منطقه شرایط بسیار خوبی است.
اردکانیان تاکید کرد: امروز ۱۵ درصد جمعیت شهری دنیا با وجود تمام تلاشهای انجام شده هنوز به آب پایدار دسترسی ندارند و ۳۷ درصد جمعیت روستایی بدون دسترسی هستند. در کشور ما ۹۹.۹ درصد جمعیت شهری به آب سالم و پایدار دسترسی دارند و در روستاها هم این نسبت ۸۲.۵ درصد است و از متوسط جهانی بسیار بالاتر هستیم.
وی ادامه داد: در جمعیت شهری همپای کشورهای توسعه یافته در جمهوری اسلامی ایران در زمینه شبکههای آب برای شرب و بهداشت کار شده و برای روستاها هم فعالیتهای خوبی در حال انجام است.
وزیر نیرو در پاسخ به این سوال رییس جمهوری که با این رقم در هیچ شهری نیست که آب سالم و پایدار نداشته باشیم، گفت: قطعا همینطور است، چون سیر تبدیل روستاها به شهر را به لحاظ تقسیمات کشور داریم وقتی حد نصاب جمعیت به حدی می رسد که طبق مقررات واجد شرایط شهر شدن میشوند، هنوز در نقاط پراکنده ای برای تحقق آنچه ما به آن دسترسی پایدار میگوییم نیاز به کار دارد و این رقم حدود یک دهم درصد است.
اردکانیان افزود: طرح آبرسانی به شیراز شامل تصفیهخانه بزرگی است که سی و هفتمین تصفیهخانه به بهرهبرداری رسیده در دولت تدبیر و امید بوده و تا پایان دولت به رقم ۵۴ تصفیهخانه آب خواهیم رسید.
وی گفت: این بدان معناست که دولت تدبیر و امید در پایان دوره کاری خود برای مردم گزارش خواهد کرد که در کمتر از هر دو ماه در این هشت سال بهطور متوسط یک تصفیهخانه آب وارد مدار بهرهبرداری شده است.
وزیر نیرو افزود: در استان فارس علاوه بر تصفیهخانه فاضلاب، همچنین شش پروژه نیروگاه تجدیدپذیر افتتاح خواهد شد. نیروگاههای خورشیدی، پروژههای بزرگی هستند که در شهرستانهای مختلف استان فارس با سرمایهگذاری بخش خصوصی به بهرهبرداری میرسد.
به گفته اردکانیان وزارت نیرو خریدار برق از شرکتهای خصوصی که برای ساخت تجهیزات و سایر فعالیتهای نیروگاههای تجدیدپذیر تاسیس شدهاند است و به صورت تضمینی هم خریداری میکند، قرارداد بلندمدت هم میبندیم.
وی با تقسیم بندی نیروگاهها به مگاواتی و کیلوواتی گفت: نیروگاههای کیلوواتی ظرفیت کمتری دارند و فرصت خوبی است که حتی بخشهایی که تثبیت جمعیت در آنها ضرورت دارد، اعم از مناطق مرکزی و شرقی کشور با کمک سایر سازمانها در جهت استقرار جمعیت و حفظ معیشت آنها این سرمایهگذاری انجام شود که سرمایهگذاری سودآوری برای مردم و بهرهبرداران است.
وزیر نیرو همچنین با اشاره به بهرهبرداری سد شرفشاه در استان کرمانشاه گفت: این سد، چهل و سومین سدی است که در دولت تدبیر و امید به بهره برداری می رسد و عدد سدهای بزرگ مخزنی کشور به ۱۸۷ میرسد.
اردکانیان با اشاره به بهرهبرداری ۴۳ سد در ۸۳ ماه گذشته از فعالیت دولت تدبیر و امید افزود: یعنی هر دو ماه یک سد به بهرهبرداری رسیده است. ۱۵ سد دیگر هم مطابق برنامه تا پایان دولت به نتیجه میرسد و گزارش میدهیم که در این دولت هر ۵۰ روز یک سد مخزنی به ثمر رسیده است.
وی افزود: سد شرفشاه، سد مهمی در مجموعه چرخه طرحهای توسعه منابع آب و خاک مرزی کشور است که با اجازات مقام معظم رهبری و با استفاده از منابع صندوق توسعه ملی اجرا شده و در تامین آب شرب سومار و نفت شهر و حقآبههای کشاورزی و توسعه این بخش نقش دارد.
با دستور رییس جمهور ۱۰ پروژه صنعت آب و برق در استانهای فارس و کرمانشاه با ارزش سرمایه گذاری ۱۹۰۰ میلیارد تومان افتتاح شد. طرحهای آب منطقهای کرمانشاه شامل سد شرفشاه قصر شیرین با اعتبار ۵۰۰ میلیارد تومان، طرح های آبفا شیراز شامل واحد اول و دوم تصفیهخانه فاضلاب شماره ۲ شیراز با اعتبار ۵۳۷ میلیارد تومان، طرحهای آب منطقهای فارس با جمعیت تحت پوشش ۴۳۴ هزار نفر و اعتبار ۵۹۹ میلیارد تومان و طرح های ساتبا شامل نیروگاه لارستان، دارندگان، اقلید، ترکان، لامرد و نی ریز از جمله طرح های افتتاح شده امروز بود
سد شرفشاه شهرستان قصر شیرین که با ۵۸ میلیارد تومان اعتبار دولتی و ۴۴۲ میلیارد تومان دیگر از محل منابع صندوق توسعه ملی از سال ۸۸ آغاز شده، امروز با ارائه گزارش محمد حاج رسولیها – مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران – از محل پروژه به رئیس جمهور و وزیر نیرو به بهرهبرداری رسید. اجرای این پروژه برای ۷۶۴ نفر بهطور مستقیم و ۳۸۲ نفر دیگر بهطور غیرمستقیم اشتغالزایی داشته است.
سد شرفشاه با حجم مخزن ۱۰۱ میلیون مترمکعب از نوع خاکی با هسته رسی است که حجم بدنه آن ۴.۴ میلیون مترمکعب و ارتفاع از پی سد ۸۳ متر است. سد شرفشاه با هدف تامین آب کشاورزی، شرب و صنعت منطقه، تامین آب زراعی ۳۰۵۵ هکتار دشتهای سومار و نفت شهر و تامین آب شرب بلندمدت شهر سومار، نفت شهر و بازارچه مرزی سومار وارد مدار بهرهبرداری شد.
عملیات اجرایی مرحله نخست طرح آبرسانی به کلانشهر شیراز شامل خط انتقال، ایستگاه پمپاژ و تصفیهخانه بزرگ آب شیراز با جمعیت زیرپوشش ۳۲۴ هزار نفر، با دستور رئیس جمهور بهصورت ویدئوکنفرانسی به بهرهبرداری رسید. این پروژه که با ۴۶۳ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان اعتبار بخش دولتی و ۹۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان اعتبار بخش خصوصی از سال ۹۵ آغاز شده است، صبح امروز با ارئه گزارش “قاسم تقیزاده خامسی” معاون آب و آبفای وزیر نیرو از محل پروژه به رئیسجمهور و وزیر نیرو به بهرهبرداری رسید.
با بهرهبرداری از این پروژه برای ۵۰۰ نفر بهطور مستقیم و ۱۰۰۰ نفر بهطور غیرمستقیم فرصت اشتغال ایجاد میشود. در این آیین، فاز نخست طرح آبرسانی به سعادتشهر و ارسنجان نیز با ۳۹ میلیارد تومان اعتبار بخش دولتی به بهرهبرداری رسید. این پروژه از سال ۹۵ آغاز شده و بهطور مستقیم و غیرمستقیم به ترتیب برای ۶۵ و ۱۳۰ نفر اشتغال ایجاد میکند.
بنا بر این گزارش، این مرحله از تصفیهخانه با ظرفیت ۶۴ لیتر برثانیه اجرا شده و ظرفیت نهایی طرح ۲۲۰ لیتر برثانیه است. در این مرحله خط انتقالی بهطول ۱۵ کیلومتر و قطر ۴۵۰ میلیمتر احداث شده که با نهایی شدن آن به ۴۸ کیلومتر میرسد.
در این پروژه ۲ باب مخزن به ظرفیت ۶۰۰۰ متر مکعب احداث شده که این ظرفیت در زمان اتمام طرح به ۱۳ هزار و ۳۰۰ متر مکعب میرسد. همچنین در این پروژه با جمعیت زیر پوشش ۱۱۰ هزار نفر در سعادتشهر همچنین یک باب ایستگاه پمپاژ و دو حلقه چاه احداث شده است.
واحدهای نخست و دوم تصفیهخانه فاضلاب شماره ۲ شیراز نیز به بهرهبرداری رسید، پروژههای احداث واحدهای نخست و دوم تصفیهخانه فاضلاب شماره ۲ شیراز که با ۵۳۷ میلیارد تومان اعتبار دولتی در سال ۸۸ آغاز شده، امروز با حضور حمیدرضا جانباز مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، استاندار و جمعی از مسئولان استان فارس در مدار بهرهبرداری قرار گرفت.
طبق اعلام وزارت نیرو، با بهرهبرداری از این پروژه برای ۲۵۰ نفر بهطور مستقیم و ۵۰۰ نفر دیگر بهصورت غیرمستقیم فرصت اشتغال ایجاد میشود. این پروژه شامل تصفیهخانهای با ظرفیت ۱۰۰ هزار مترمکعب در شبانهروز برای جمعیت زیرپوشش ۵۷۰ هزار نفری با فرآیند لجن فعال(کاروسل) است که در آن ۷۲۴ کیلومتر خط انتقال و شبکه جمعآوری احداث شده است.
همچنین رئیس جمهور در نهمین هفته از پویش #هرهفته_الف_ب_ایران، ۶ نیروگاه خورشیدی در استان فارس را به طور همزمان و از طریق ویدئو کنفرانس افتتاح کرد. این پروژهها شامل نیروگاههای خورشیدی ۱۰ مگاواتی لارستان، ۱۰ مگاواتی دارندگان، ۵۰۰ کیلوواتی اقلید، ۲ مگاواتی ترکان، ۱۰ مگاواتی لامرد و نیروگاه خورشیدی ۵۰۰ کیلوواتی شهرک صنعتی نیریز، پیش از ظهر امروز با ارئه گزارش “محمد ساتکین” معاون وزیر و رئیس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق (ساتبا) از محل پروژه به رئیسجمهور و وزیر نیرو به بهرهبرداری رسید.
احداث این پروژهها که عملیات اجرایی همگی آنها در سال ۹۷ آغاز شده به ترتیب ۸۰، ۸۰، ۴، ۱۶، ۸۰ و ۴ میلیارد تومان با استفاده از سرمایهگذاری بخش خصوصی هزینه در برداشته است. این پروژهها در مجموع برای ۶۲ نفر بهطور مستقیم و ۲۹۵ نفر دیگر اشتغال ایجاد کردهاند.
نیروگاههای خورشیدی ۱۰ مگاواتی لارستان و ۱۰ مگاواتی دارندگان هر دو با هدف صرفهجویی در مصرف سوخت سالانه هر کدام معادل ۵.۷ میلیون مترمکعب گاز طبیعی و صرفهجویی در مصرف آب در سال معادل ۸۴ مترمکعب اجرا شدهاند که با این پروژهها از انتشار گاز دیاکسید کربن در سال به میزان ۶۸ تن جلوگیری میشود.
نیروگاه خورشیدی ۵۰۰ کیلوواتی اقلید هم با هدف صرفهجویی در مصرف سوخت در سال معادل ۰.۳ میلیون مترمکعب گاز طبیعی و صرفهجویی در مصرف آب در سال معادل ۴۲۶ مترمکعب اجرا شده که از انتشار گاز دیاکسید کربن در سال به میزان ۷۳۳ تن جلوگیری میکند.
همچنین نیروگاه خورشیدی ۲ مگاواتی ترکان با هدف صرفهجویی در مصرف سوخت در سال به میزان یک میلیون مترمکعب گاز طبیعی و صرفهجویی در مصرف آب سالانه به حجم ۸۷۴ مترمکعب اجرا شده و اجرای آن منجر به عدم انتشار گاز دیاکسید کربن در سال به میزان ۲۷۴۲ تن میشود.
نیروگاه خورشیدی ۱۰ مگاواتی لامرد نیز با هدف صرفهجویی در مصرف سوخت در سال به میزان ۵.۷ میلیون مترمکعب گاز طبیعی و صرفهجویی در مصرف آب در سال به میزان ۴۳۷۲ مترمکعب و برای عدم انتشار گاز دیاکسید کربن در سال به میزان ۱۳ هزار و ۷۱۱ تن اجرا شده است.
این گزارش حاکی است، نیروگاه خورشیدی ۵۰۰ کیلوواتی شهرک صنعتی نیریز با هدف صرفهجویی در مصرف سوخت در سال به میزان ۰.۳ میلیون مترمکعب گاز طبیعی و صرفهجویی در مصرف آب در سال به میزان ۲۴۵ مترمکعب اجرا شده و با این کار از انتشار گاز دیاکسید کربن در سال به میزان ۷۷۳ تن جلوگیری میشود.