تاریخ: ۱۹ تير ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۱:۱۱
بازدید: ۳۹۰
کد خبر: ۱۱۶۲۴۵
سرویس خبر : انرژی

پیمانکار و مسوول فنی مقصران اصلی حادثه معدن گیلان‌غرب هستند

می متالز - نقص فنی جت‌فن، اهمال معدن‌کار، قصور مسوول فنی سازمان نظام مهندسی معدن و عدم اعطای تسهیلات به معادن از جمله مقصران در حادثه معدن شهرستان گیلان‌غرب هستند.
پیمانکار و مسوول فنی مقصران اصلی حادثه معدن گیلان‌غرب هستند

به گزارش می متالز، ساعت 13:35 دقیقه روز جمعه 13 تیر ماه امسال گزارش ریزش معدن در شهرستان گیلان‌غرب از سوی سازمان امداد و نجات هلال احمر ایران منتشر شد که پس از درخواست کمک فرمانداری این شهرستان، سه تیم عملیاتی از شهرستان‌های گیلان‌غرب و اسلام‌آباد غرب و یک تیم واکنش سریع از هلال احمر استان توسط بالگرد به منطقه حادثه اعزام شدند.

جلیل بالایی مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه در این رابطه به خبرنگار تسنیم گفت: ساعت 13:30 دقیقه بر اثر ریزش بخشی از معدن قیر طبیعی روستای «سرتیتان» در شهرستان گیلان‌غرب تعدادی از کارگران این معدن آسیب دیدند که بخش کوچکی از معدن ریزش کرده و سبب قطعی سیستم تهویه شده است و این حادثه سبب مصدومیت تعدادی از کارگران شد که به بیمارستان گیلان‌غرب منتقل شدند.

اما کوروش محمودیان فرماندار گیلان‌غرب نیز حادثه معدن را گازگرفتگی بیان کرد و افزود: به‌دنبال گازگرفتگی در یکی از معادن روستای سرتیتان در شهرستان گیلان‌غرب یک نفر جان خود را از دست داد و 6 نفر مصدوم شدند که  در ابتدا دو نفر از کارگران معدن دچار گازگرفتگی شدند و بقیه نیز که برای امدادرسانی به آنها رفتند دچار گازگرفتگی شدند و اکنون همه کارگران حادثه‌دیده از معدن خارج شده‌اند.

پس از استقرار نیروهای امدادی در معدن روستای سرتیتان، چهار نفر از کارگران مصدوم حادثه به بیمارستانهای گیلان‌غرب و قصرشیرین منتقل شدند و یکی از کارگران که وضعیت جسمانی مناسبی نداشت توسط بالگرد هلال احمر به کرمانشاه منتقل شد که وی اکنون در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان تحت نظر است.

گازگرفتگی علت حادثه در معدن روستای سرتیتان

جلیل بالایی مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه در مورد علت حادثه گفت: در حادثه معدن قیرطبیعی گیلانغرب که کارشناسان به طور قطع دلیل آن را گازگرفتگی تشخیص دادند، در کوتاه‌ترین زمان ممکن تیم‌های هلال‌احمر و فوریت‌های پزشکی قصرشیرین و گیلانغرب به محل اعزام شدند.

محسن دارابی رئیس سازمان صمت استان کرمانشاه گفت: نقص فنی جت‌فن، اهمال معدن‌کار و مسئول فنی سازمان نظام مهندسی معدن و نصب نشدن دستگاه گازسنج در طول راه از مهمترین دلایل وقوع این اتفاق ناگوار بود که به منظور بررسی دلایل حادثه معدن گیلان‌غرب تیمی از وزارت صمت به کرمانشاه اعزام می‌شود.

دارابی با بیان اینکه حداقل دو سوم از نیروهای معدن باید کپسول اکسیژن داشته باشند گفت: در چارچوب مقررات این معدن تا اطلاع ثانوی تعطیل است و مسئول فنی معدن باید پاسخگوی شورای انتظامی سازمان نظام مهندسی معدن باشد.

درخواست استاندار کرمانشاه از سازمان بازرسی

هوشنگ بازوند  استاندار کرمانشاه روز گذشته در جلسه شورای معادن استان با اشاره به حادثه رخ داده در معدن گیلان‌غرب گفت: از اداره کل سازمان بازرسی استان می‌خواهیم که حادثه معدن را تا یک ماه آینده بررسی کند و چنانچه افرادی در این ارتباط قصور و کوتاهی داشته‌اند با این افراد برخورد قانونی شود.

بازوند در این جلسه از عملکرد سازمان امداد و نجات هلال احمر انتقاد کرد و افزود: سازمان امداد و نجات هلال احمر در ارتباط با حادثه معدن گیلان‌غرب گزارش غیر دقیق ارسال کرد زیرا هیچ ریزشی در کار نبود اما در گزارش هلال احمر عنوان شد که ریزش انجام شده است.

محسن دارابی رئیس سازمان صمت استان کرمانشاه نیز در این جلسه در تشریح حادثه معدن گیلان‌غرب گفت: براساس بررسی‌های اولیه تراکم و تجمع گاز سبب بروز چنین حادثه‌ای شد و عدم دقت در جابجایی کانال‌های تهویه و کار نکردن دو دستگاه مکش مربوط به تخلیه گاز درحالی‌ که معدن کاران وارد معدن شده‌اند، سبب حادثه شد.

دارابی پیمانکار و مسئول فنی معدن را مقصر اصلی حادثه دانست و افزود: مهندس فنی باید تمهیدات و پیش‌بینی‌های ضروری را برای ممانعت از بروز حادثه به عمل می‌آورد که متأسفانه در کار خود، به طرز مشهود قصور ورزیده است و معدن‌دار، مسئول فنی و بی‌مبالاتی پیمانکار از عوامل موثر در بروز این حادثه هستند.

رئیس سازمان صمت استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: سازمان نظام مهندسی معدن در انتخاب اصلح و به کار گماردن مسئولان فنی دارای صلاحیت حرفه‌ای در معادن باید دقت کند.

ردپای یک مقام دولتی در حادثه معدن گیلان‌غرب

عارف ابراهیمی رئیس خانه معدن استان کرمانشاه در رابطه با علت وقوع حادثه در معدن گیلان‌غرب گفت: معادن قیرطبیعی در طول سال‌های گذشته از معادن سطحی استفاده کرده‌اند و امروز به سمت عمق پیش می‌روند و در عمق رفتن نیز هزینه دارد و گاهی معادن برای صرفه اقتصادی و کاهش هزینه تمام شده به سمت تونلی شدن پیش می‌روند و چنانچه اصولی نباشد مشکلاتی را ایجاد می‌کند؛ بنابراین سازمان صمت باید نظارت شدیدتری بر اصولی بودن معادن داشته باشد.

وی عنوان کرد: معادن قیر طبیعی استان از وزارتخانه درخواست تسهیلات داده‌اند و با وجود موافقت و دستور سه وزیر صنعت در زمینه پرداخت این تسهیلات و جلوگیری از تونلی شدن معادن اما معاونت معدنی وزارتخانه به شدت با پرداخت این تسهیلات مخالفت کرده است.

رئیس خانه معدن استان کرمانشاه با بیان اینکه معاون معدنی در واقع کم‌لطفی خود را در حق معادن غرب کشور ثابت کرده است گفت: مدارکی در این زمینه وجود دارد و این فرد در قبال تمام معادنی که دچار مشکل می‌شوند از جمله معدن حادثه دیده گیلانغرب به طور قطع مسئول است.

ابراهیمی عنوان کرد: درخواست این تسهیلات بعد از حادثه معدن زغال‌سنگ یورت ارائه شد، اما معاونت معدنی آن زمان که اکنون مدیرعامل یکی از شرکت‌های معدنی دولتی ایران در آلمان است به شدت با پرداخت تسهیلات مخالفت کرد که معدن‌کاران برای استانداردسازی و اصولی کردن کار نیاز به حمایت دارند که اجازه ندادند.

به گزارش تسنیم براساس اعلام سازمان صمت استان کرمانشاه در این استان 209 معدن وجود دارد که اکنون 159 معدن فعال است که حادثه معدن روستای سرتیتان شهرستان گیلان‌غرب نگرانی را نسبت به رعایت نکات ایمنی در سایر معادن استان ایجاد کرده است.

عناوین برگزیده
پرطرفدارترین عناوین