به گزارش می متالز، نیشابور یکی از شهرهای باقدمت بالای تاریخی خراسان رضوی و حتی کشور است که علاوه بر آب هوای بی نظیر، به دلیل موقعیت خاص مکانى خود که محل برخورد پدیده هاى عمده زمین شناسى است، موقعیت مناسبى از نظر ظرفیت و تنوع ذخایر معدنى دارد.
قدیمیترین معدن فیروزه جهان با قدمت ۷ هزار سال و معادنی همچون طلا و سنگ آهن به حد فراوان در این شهرستان یافت می شود که این امر باعث اشتغال زایی شده است.
۶۸ معدن دارای پروانه در نیشابور
محمدرضا پورکاویان رئیس اداره صنعت و معدن نیشابور در این باره میگوید: در این شهرستان ۶۸ معدن دارای پروانه بهره برداری وجود دارد که ۲۳ معدن فعال و ۴۵ معدن غیر فعال میباشد.
او در رابطه با میزان استخراج سالیانه معادن نیشابور، می افزاید: ظرفیت اسمی استخراج از معادن نیشابور سالیانه یک میلیون و ۶۲۳ هزار و ۱۵۰ تن مواد معدنی است.
رئیس اداره صنعت و معدن نیشابور در مورد میزان ذخیره این معادن، ادامه می دهد: ذخیره قطعی معادن فعال نیشابور بالغ بر ۷۶ میلیون تن میباشد که فرآوری مواد معدنی ۸ معدن در داخل خود معدن انجام می شود.
پورکاویان با اشاره به اینکه ۲۳ معدن فعال نیشابور برای ۱۶۰ نفر به طور مستقیم اشتغال ایجاد کرده است، بیان می کند: نیشابور دارای ۱۹ نوع ماده معدنی شامل آهن، طلا، پوکه معدنی، نمک، سنگهای آهکی، سنگهای تزئینی "مرمریت"، خاکهای صنعتی، گچ، سنگ لاشه، کرمیت، منگنز، سیلیس، کانسنگ مس، سرب و روی، شن، ماسه، کریزوکولا، پوزولان، تالک سرپانتینین و سیلتینین میباشد.
راه اندازی کارخانه فرآوری سنگ طلا در نیشابور
حمیدرضا شفیعی مدیر عامل معدن طلا نیشابور می گوید: پس از ۱۴ سال انتظار معدن طلا نیشابور به مرحله استخراج رسیده و از ابتدای امسال کار استخراج از معدن شروع شده است.
او می افزاید: استخراج از معدن باید دو سال پیش آغاز میشد که بنا به دلایلی این پروسه به تاخیر افتاده است.
مدیر عامل معدن طلا نیشابور ادامه می دهد: تا دو ماه آینده کارخانه فرآوری معدن طلا نیشابور راه اندازی می شود و از استخراج تا فرآوری این مواد معدنی در نیشابور صورت می گیرد.
تحریمها بلای جان معادن نیشابور
حسین جعفرنژاد نایب رئیس هیات مدیره معدن سنگ مرمریت نیشابور می گوید: تحریمها کار مارا برای تهیه و تامین ابزارآلات و ماشین آلات معدنی سخت تر کرده است.
او می افزاید: افزایش قیمت دلار باعث افزایش و حتی کمبود وسایل استخراج و فرآوری مواد معدنی شده است.
یکی از راه حلهای رفع این مشکل این است که مسوولان مربوطه مسیر گرفتن تسهیلات بانکی برا تامین نیاز مالی و خرید تجهیزات معادن را هموار تر کنند.
معدن نقش بسزایی در اقتصاد کشور دارد و میتوان کمک قابل توجهی به اقتصاد کند که این مهم باید مورد توجه مسوولان باشد.