به گزارش می متالز، خداداد غریب پور در نشست ویدیوکنفرانسی پایش طرح انتقال آب خلیج فارس به ۳ استان هرمزگان، کرمان و یزد ضمن بیان این مطلب گفت: شرکت های معدنی و صنعتی در قالب یک مدل توسعه ای جدید، تامین آب مورد نیاز از دریاهای آزاد را اجرایی کرده اند که گامی بزرگ برای توسعه کشور محسوب می شود.
وی افزود: گرچه به دلیل محدودیت های کرونا و حضور نیافتن شرکت های اروپایی، اجرای طرح با تاخیر مواجه شد اما با اعتماد به مهندسان ایرانی، طرح متوقف نشد و برخی تجهیزات اصلی تحریم شده همچون پمپ برای نخستین بار در داخل کشور، مهندسی و تولید شد.
رئیس هیات عامل ایمیدرو با اعلام اینکه فاز نخست این ابر پروژه با هدف انتقال آب به گل گهر در آبان ماه امسال راه اندازی می شود، خاطرنشان کرد: براساس پیشرفت های حاصل شده، امیدواریم فاز های ۲ و ۳ طرح انتقال آب خلیج فارس به ۳ استان کشور در سال پایانی دولت ، به طور کامل به بهره برداری برسند.
وی افزود: این طرح بزرگ که مدیون تلاش ها و پیگیری های صمیمانه اعضای هیات مدیره شرکت تامین و انتقال آب خلیج فارس، سهامداران و مسئولان است، در تاریخ ماندگار خواهد شد.
میرعلی یاری، مدیرعامل شرکت تامین و انتقال آب خلیج فارس در این جلسه گفت: اکنون پیشرفت فاز نخست طرح در مرحله ۹۵ درصد است. برق همه بخش ها از جمله واحد شیرین سازی و ایستگاه ها وصل شده و در کل، همه بخش ها در حال راه اندازی است.
وی ادامه داد: از ۷ ایستگاه برق طرح، ۳ ایستگاه آماده راه اندازی است. هیچ کمبودی از نظر تامین تجهیزات قطعه اول نداریم. کل ۳۰۵ کیلومتر قطعه اول لوله گذاری شده است. میزان پیشرفت قطعه دوم، ۹۵ درصد و قطعه سوم ۸۵ درصد است.
یاری یادآور شد: با توجه به زیرساخت های ایجاد شده، می توان ۲ خط دیگر انتقال برای استان های دیگر کشور احداث کرد.
در این نشست، مدیران عامل شرکت های گل گهر، چادرملو، مس و سنگ آهن سیرجان به صورت ویدیوکنفرانسی حضور داشتند. طول طرح انتقال آب خلیج فارس از سایت شیرین سازی بندر عباس تا سیرجان ، مس سرچشمهو اردکان یزد و چادرملو ا حدود ۹۷۰ کیلومتر است که قرار است در فاز اول ۵۰ میلیون لیتر آب شرب به استان هرمزگان و ۱۳۰ میلیون لیتر به صنایع معدنی استان های کرمان و یزد انتقال یابد.