به گزارش می متالز، حسین مدرس خیابانی روز چهارشنبه (هشتم مردادماه) در حاشیه نشست هیات دولت در جمع خبرنگاران با بیان اینکه امسال مهمترین کار وزارت صمت، تحقق اهداف جهش تولید است، اظهار کرد: از ۴ مسیر، داریم جهش تولید را پیگیری میکنیم که نخستین هدف و مسیر، استفاده از ظرفیتهای خالی است.
وی با اشاره به افزایش تولید در بیشتر بخشهای صنعتی گفت: تولید آلومینیوم ۴۹ درصد، تلویزیون ۴۴ درصد، فولاد ۱۰ درصد و ماشین لباسشویی ۴۴ درصد افزایش یافته است به این علت است که استفاده از ظرفیتهای خالی در حوزه صنعت و معدن محقق شده است.
سرپرست وزارت صمت افزود: مسیر دوم برای دستیابی به جهش تولید، اتمام طرحهای نیمه تمام است، هم اکنون ۱۳ هزار طرح با پیشرفت فیزیکی بالای ۶۰ درصد داریم که از این میزان حدود ۴ هزار طرح از پیشرفت فیزیکی بالای ۸۰ درصد برخوردارند.
مدرس خیابانی گفت: فردا در ایستگاه هشتم پویش تولید، تداوم امید ۵ طرح بزرگ صنعتی و معدنی با حضور ویدئو کنفرانسی رئیس جمهور افتتاح میشود که حجم سرمایه گذاری این طرحها ۵ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان است.
وی افزود: فردا یک طرح فولادی در خوزستان، یک طرح تولید کربنات سدیم در استان فارس، دو سیلوی گندم در استان فارس واقع در شهرستانهای اقلید و داراب و یک طرح تولید تختههای ام دی اف در استان مازندران به بهره برداری میرسد که با بهره برداری از این طرحها برای بیش از ۱۷۰۰ نفر به صورت مستقیم و ۵ برابر آن به صورت غیر مستقیم، اشتغال ایجاد میشود.
سرپرست وزارت صمت با بیان اینکه به مرور هر هفته طرحهای نیمه تمام کشور به بهره بداری میرسد گفت: ۲۰۰ طرح صنعتی و معدنی را به صورت هفتگی در قالب پویش تولید، تداوم امید در پنج شنبهها افتتاح میکنیم.
مدرس خیابانی ادامه داد: مسیر سوم برای تحقق جهش تولید، راه اندازی واحدهای غیر فعال است که برای نیل به این هدف در دو حوزه صنعت و معدن تمرکز کرده ایم.
وی افزود: از ۴۵ هزار واحد صنعتی، حدود ۹۵۰۰ واحد تعطیل یا غیر فعال داریم که امسال ۱۵۰۰ واحد از این دست احیا میشوند که از این ۱۵۰۰ واحد در ۴ ماهه نخست امسال حدود ۳۸۰ واحد غیر فعال و تعطیل در شهرکهای صنعتی فعال و وارد مدار تولید شد.
سرپرست وزارت صمت ادامه داد: در حوزه معدن حدود ۱۱ هزار واحد معدنی داریم که از این میزان، حدود ۴ هزار معدن تعطیل و غیر فعال است که البته بخشی از این تعطیلی ها، به علت فصلی بودن معادن است؛ با این وجود امسال برای احیای ۱۰۲۰ معدن کوچک، برنامه داریم که از این میزان، در ۴ ماهه نخست امسال ۱۴۰ معدن کوچک احیا و فعال شده است.
مدرس خیابانی گفت: مهمتر از احیای معادن و به منظور سرعت دادن به واحدهای معدنی غیر فعال، بخش عمدهای از اختیارات شورای عالی معادن را به شورای معادن استانها واگذار کردیم که به مسئولیت استانداران بتوانند هر چه زودتر معادن غیر فعال را فعال کنند.
وی با بیان اینکه دستیابی به فناوریهای نوین، مسیر چهارم این وزارتخانه برای تحقق جهش تولیداست افزود: زمانی که تولید با فناوری همراه شود هم مقیاس تولید افزایش مییابد و هم سبب جهش و ارتقای تولید میشود.